Hlavní obsah

Zeptali jsme se žen: Měli by se muži holit v rozkroku?

Foto: Thinkstock

Má být mužský klín oholený, či nikoli? Zeptali jsme se na názor našich čtenářekFoto: Thinkstock

Reklama

Buddhisté – a východní kultury vůbec – si rozkrok neholí. Jenže v západní civilizaci je to jiné! Zbavovat, nebo nezbavovat mužský klín chmýří? Co je pohodlné, estetické, a hlavně sexy? Ženy mají jasno!

Článek

Zkrocení chloupků v rozkroku podléhá trendům a v současnosti se ukazuje, že ženy jsou na tento úkon tak nějak líné, i když vědí, že muži mají nejradši čárky nebo obrazce uprostřed. A to z důvodů, které jsou zřejmé v našem článku Holky od bobří řeky? Zarostlé klíny jsou zpět!, jež vyvolal bouřlivé reakce.

Dobře, teď je již jasné, jak je to s pubickým ochlupením u žen, ale zeptal se někdo holek, co jim se líbí na mužích? My ano! Tak co myslíte, holit, nebo neholit okolí penisu?

1. „Je to lepší. Pro všechny!“

„Samozřejmě že ano! Nikdo nestojí o to, aby musel při každém druhém vložení penisu do pusy vytahovat jeden chloupek za druhým,“ s odporem říká devětadvacetiletá Karolína s tím, že je to nechutné a zdržuje to. Porost v podpaží a ani na hrudi muže ji prý neirituje. Tak aspoň že tak!

2. „Upravený muž je připravený muž.“

„No, řeknu to asi takhle. Nevadí mi, když si muž svoje chloupky jenom zastřihává, ale základem je, aby nedělaly bordel, neobtěžovaly mě a neškrábaly v obličeji ani jinde na těle,“ říká třicetiletá Lucka s dodatkem, že ona sama svůj klín udržuje hladký, takže totéž očekává i od svého partnera.

„Naštěstí v tomhle doma máme jasno. Partner to pochopil ve chvíli, kdy viděl, že mi tření jeho tváře o vnitřní stranu stehen způsobuje vyrážku,“ usmívá se. Ani ona si nestěžuje na mužný, zarostlý hrudník svého muže, spíš nesnáší kontakt úst a ochlupení.

Foto: Thinkstock

Převažuje názor, že oholenost intimních partií nasvědčuje tomu, že muž o sebe pečuje, a to je dobřeFoto: Thinkstock

3. „Medvěd patří do džungle!“

„Z hlediska hygieny není co řešit. Já vím, že se pořád dokola debatuje o tom, že chloupky mohou být i užitečné, ale podívejte se. Dneska muži celý den prosedí v kanclu v oblecích nebo se paří v montérkách, a téměř všichni do jednoho se drbou v rozkroku,“ myslí si dvaatřicetiletá Elena s tím, že čím víc chloupků, tím větší vyrážky a podráždění kůže.

„Kdo medvěda zkrotí a aspoň částečně se holí – všude –, má všech pět pohromadě,“ dodává čtenářka.

4. „Tak akorát je to správně!“

„Myslím, že u obou pohlaví to platí podobně. Je dobré, když tam dole něco je, ale musí to být pravidelně udržované. Nikdo, opakuji nikdo, nestojí o pralesy a chlupy v puse,“ krčí rameny třiatřicetiletá Lenka.

Mají i muži jasno?

Dobrou zprávou je, že v tomto případě to muži a ženy vidí stejně. „Hraji závodně fotbal, takže o hygienu po zápase ve společných sprchách fakt nemám nouzi,“ svěřuje se sedmadvacetiletý muž, který se rozpovídal pouze pod příslibem uvedení přezdívky.

„Za poslední, já nevím, asi dva tři roky, jsem nezažil, že by někdo z mých kolegů hráčů přišel s dekou v rozkroku. Bez chlupů je to prostě pohodlnější a modernější,“ krčí rameny Slater, ovšem přiznává, že totální vyholení celého těla není pro ženy moc atraktivní.

Foto: Thinkstock

Když se mají holit ženy, tak proč ne i muži, že? Jen ať je to pěkně vyrovnané!Foto: Thinkstock

„Už jsem párkrát slyšel, že muž by měl být chlupatý – aspoň trochu a aspoň někde, protože to k němu od pradávna patří,“ uzavírá. A co by řekl pravěký muž na tohle?

Tajný důvod zásoby žiletek

Je znám i jiný důvod, proč muži sahají po ostří. Penis bez chloupků působí masivnějším dojmem! A to všechno jsou plusy, proč muži nejsou líní krotit svoje kožíšky!

Sarah Gibson, známá sexpertka z Nového Zélandu, nedávno na svém blogu upozorňovala, že manscaping, tedy odstraňování nebo stříhání chloupků v rozkroku a i jinde na těle, je u mužů čím dál populárnější.

„Zabraňuje se pocení, přehřátí, absence chloupků udržuje dobrou cirkulaci vzduchu. Je to zkrátka trend, který zvyšuje pohodlí mužů i žen,“ uvádí odbornice. Navíc zastřižená hříva působí tak, že muž o sebe pečuje. Tak hlavně aby to muži jako takovému vydrželo! Nebo se mají vrátit pánové z Medvědína? Co myslíte vy?

Holí se váš muž? A líbí se vám to?

Reklama

Související témata:

Načítám