Hlavní obsah

Žena s ochlupeným hrudníkem: I tak si připadám sexy!

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celé své dospívání se trápila, a dokonce přemýšlela o sebevraždě. Esther Calixte-Bea (24) z Kanady je totiž nadměrně ochlupená, i její hruď připomíná spíš tu mužskou. Nakonec se ale rozhodla být sama sebou, zahodila žiletku a konečně je prý šťastná. A cítí se sexy!

Článek

Nejen nohy, ruce, intimní místa či podpaží, ale i hrudník. Tam všude má Esther Calixte-Bea z kanadského Montrealu výrazné černé ochlupení. Proto ještě donedávna mladá žena trávila většinu svého času holením a schovávala se v rolácích a dlouhých kalhotách. V roce 2019 se to ale změnilo a Esther se přestala snažit být jiná, než jakou ji příroda stvořila.

Těžké dospívání

Původ Esther sahá do kmene Wè z Pobřeží slonoviny v Africe. „Tam byly ženy velmi často výrazně ochlupené, v době mé prababičky to bylo vnímáno i jako symbol krásy, atraktivity,“ říká mladá žena. Pro její nadměrné ochlupení prý není žádné medicínské vysvětlení, pravděpodobně nejde o žádnou nemoc, například hirsutismus. „Prostě jsem jen víc chlupatý člověk,“ říká.

Přiznává ale, že ještě donedávna ji její vzhled hodně trápil. „Pořád jsem se holila, byla to úplná obsese. Byla jsem strašně unavená z toho, jak nedělám vlastně nic jiného, než že mám v ruce žiletku, nebo své ochlupení schovávám, maskuji. Pořád jsem se jen strachovala a styděla,“ popisuje Kanaďanka s tím, že dokonce měla i sebevražedné myšlenky.

Foto: Profimedia.cz

Konečně se cítím ve své kůži přirozeně, říká EstherFoto: Profimedia.cz

Co je moc, to je moc!

V roce 2019 si ale řekla, že už toho má dost. Zahodila žiletku a přestala se svého ochlupení zbavovat. „Nemohla jsem udělat lepší rozhodnutí. Konečně si připadám ve své kůži přirozeně, pohodlně. A nikdy jsem se necítila víc sexy než nyní,“ tvrdí.

Přiznává ale, že zpočátku to snadné rozhodně nebylo. „Nejdřív jsem se musela opravdu hodně nutit vyjít ven s neoholenýma nohama v kraťasech. Strach se mě mnohokrát snažil paralyzovat, ale teď už se nebojím, přijala jsem sama sebe,“ vysvětluje Esther.

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reakce jsou smíšené

Na sociálních sítích, kde zveřejňuje své „neoholené“ fotografie, se prý setkává v devadesáti procentech s velmi pozitivním ohlasem. „Píší mi ženy z celého světa, které jsou na tom stejně či podobně jako já. Dávám jim sílu a odvahu, protože ještě nedávno si myslely, že jsou jediné na světě,“ říká Esther.

V reálném světě se ale setkává i s negativními reakcemi. „Lidé na mě často zírají, jednou se mě dokonce někdo snažil natáčet. To bylo dost děsivé,“ přiznává.

Foto: Profimedia.cz

Esther nechce, aby jí někdo určoval, co se jí má či nemá líbitFoto: Profimedia.cz

Nechci diktát krásy

Ve své hlavě má ale mladá žena vše srovnané. „Ochlupení není nic, za co by se ženy měly stydět. Kdybychom neměly mít chlupy, nenarostly by nám. Je to společnost, která nám říká, abychom se holily,“ tvrdí. Odmítá, aby jí okolí diktovalo, co je či není atraktivní, jak má či nemá člověk vypadat, co je ideál krásy. „Už nikdy nechci dovolit, aby mi někdo určoval, co se mi má či nemá líbit,“ uzavírá rezolutně Esther.

Faktem je, že přibývá žen, které se vracejí k přirozenosti. Víte Proč se ženy v poslední době přestávají holit?

Reklama

Související témata:

Načítám