Hlavní obsah

Znamení na sociálních sítích: jak si s nimi poradí?

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Foto: Antonio Guillem, Shutterstock.com

Reklama

Sociální sítě se staly pevnou součástí života většiny z nás – ať už sledujete přátele na Facebooku, chlubíte se krásnými fotkami na Instagramu nebo sjíždíte nejčerstvější zprávy na Twitteru. Částečně je vaše chování na sítích ovlivněno také tím, kdy jste se narodili.

Článek

Stejně jako se někdo svými úspěchy rád pochlubí v reálném životě, jiný je s pýchou umisťuje na sociální sítě, což druhý absolutně nechápe. Jste spíše pasivními uživateli, kteří raději zpovzdálí sledují, co na sítích sdílejí ostatní, nebo se aktivně dělíte o své myšlenky a zážitky? Nemůžete se od sítí odtrhnout, nebo na ně v klidu zapomenete i na několik dnů? Může za to i vaše znamení zvěrokruhu. Jak se chovají znamení na sítích?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani používají sociální sítě jako výkladní skříň svých úspěchů, ať už jde o sdílení těch nejlepších párty, kamarádů, drahých poloviček, medailí ze sportovních událostí nebo dortů, které se jim povedlo upéct. Přesto na nich fungují spíš nárazově – pochlubí se, nějakou dobu jim vydrží nadšení a pročítají komentáře, sbírají lajky, a pak zase mizí a noří se do reálného života. Jejich stylu víc vyhovuje stručný a úderný Twitter nebo pěkné obrázky na Instagramu. Každopádně platí, že chtějí být lepší než všichni ostatní a na sítích zbožňují ten „soutěživý“ hodnotící prvek.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci jsou rozvážní a opatrní a jejich přítomnost na sociálních sítích je pečlivě promyšlená a vykonstruovaná. Než cokoli „postnou“, vždy si to pořádně rozmyslí a uvažují nad tím, jaké světlo na ně každý další příspěvek vrhá. Nebývají přehnaně aktivní, ale jejich účty přináší něco navíc, něco neokoukaného, svého. Ačkoli působí autenticky, většinou toho opravdu dost schovávají – což není nic špatného, tak zkrátka sítě fungují. Často je baví jídlo a sdílejí své kulinářské úspěchy i gastrozážitky.

Foto: golubovystock, Shutterstock.com

Pořádně zaostřit, dodat trochu světla, možná z jiného úhlu to bude vypadat ještě lépeFoto: golubovystock, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Jednoduše charakterizovat chování Blíženců na sociálních sítích? To moc nejde. Stejně jako v životě i tady rozehrávají hru na všechny strany a Blíženec, se kterým si píšete jeden den, bude ten druhý úplně někým jiným. Tenhle chaos ale baví nejen je, ale i jejich sledující. Otevřít sociální sítě Blíženců je totiž vždycky překvapení. Sami rádi sledují originální a neotřelé lidi a většinou mají obrovský přehled o všem, co se kde šustne, protože jsou prostě zvědaví. Sociální sítě bývají jejich velkým koníčkem a často jsou k nim přilepenější víc, než by pro ně bylo dobré.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci se pořád nepřenesli přes tu fázi, kdy všichni používali sociální média jako svůj deníček. Na sítích pečlivě vytvářejí sbírku toho, co mají rádi a co jim dělá radost. Je jim vcelku jedno, jestli to zajímá ještě někoho jiného než je samotné. Jejich sítě jsou často dokořán otevřeným oknem, které vede přímo do jejich srdce – a srdce jejich rodiny. Často neznají hranice a sdílejí i to, co může být pro jejich blízké až nepříjemné. Sítě jim přináší radost, dělají si z nich své „hezké místo“.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Co milují Lvi? Lajky, srdíčka, komentáře a sledující. Sociální sítě jim umožňují předvádět světu svůj oslnivý a jedinečný život, dělit se o svou úžasnost plnými hrstmi a získávat každodenní injekci povzbuzováků rovnou do ega. Jsou celebritami v kroužku svých sledujících, kterých mají většinou mraky. Na sítích jsou extrémně otevření a upřímní, nemají problém s veřejným nastavením veškerých profilů a postů. Z každého jejich příspěvku srší energie a právě oni způsobují to, že máte pocit, že ve vašem životě se nic neděje, zatímco všichni kolem si užívají. Ale oni to tak nemyslí!

Foto: 13_Phunkod, Shutterstock.com

Pro Lvy jsou počty lajků a sledujících zásadní. Sdílejí všechno a všude, takže při pohledu na jejich zeď se do vás vtírá pocit, že žijete nudněFoto: 13_Phunkod, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny jsou perfekcionistky, které všechno promýšlí a promýšlí – a to platí i pro sociální sítě. Kolikrát asi na téhle fotce upravily použitý filtr? A kolik hodin strávily popsáním jedné fotky? Sociální sítě jsou pro ně vlastně docela náročné, ale zároveň jim umožňují ukázat světu i ty svoje stránky, které v reálném životě někdy skrývají. Panny umí být hodně rezervované osoby a jen tak někoho si pod kůži nepustí, což sítě dovedou změnit. Příspěvky mají vždy pečlivě naplánované a postují je v pravidelně v danou hodinu.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy mají vkus a oko na všechno, co je pěkné, takže je baví Instagram, Pinterest a další, převážně vizuální, sociální sítě. Rády si na nich hrají a vytvářejí „hezké věci“ i pro ostatní, ale rozhodně nepatří mezi znamení, která by na sítích trávila většinu času. Na to, aby Váhy přispívaly nějak kompaktně, promyšleně a pravidelně, jsou trošku moc pohodlné a zas tolik je ten online svět netankuje. Čas od času překvapí něčím pěkným a neotřelým, ale soustavně si svou virtuální image nijak zvlášť nebudují.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři se na sítích chovají tajuplně a záhadně, což k nim ale paradoxně přitahuje víc a víc lidí. Jejich účty jsou zpravidla pečlivě zabezpečené a nastavené na vysokou úroveň soukromí, jejich tvář online jen tak nezahlédnete a postují příspěvky, které budete nějakou dobu luštit, než je rozlousknete – a možná se vám to nepovede nikdy. Jsou to rebelové od přírody. V jejich příspěvcích je znát určitý minimalismus a rozhodně si nemyslete, že Štíry skrze jejich účty na sociálních médiích doopravdy poznáte.

Foto: ZoFot, Shutterstock.com

Štíři jsou na sociálních sítích spíš tajemní a rádi dělají věci jinak než ostatníFoto: ZoFot, Shutterstock.com

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Pro Střelce jsou sociální sítě hlavně o přátelích a komunikaci. Moc se neobtěžují sledovat cizí lidi a celebrity, soustředí se hlavně na známé a kamarády. Sdílejí toho o sobě vlastně docela dost, a tak nějak naivně nepřemýšlí nad důsledky. Ale většinou nejde o nic intimního. V jejich životě se neustále něco děje, ať už pořádají zahradní grilování, výletují, setkávají se s přáteli u kávy nebo sportují. Střelci chtějí o sobě dát vědět svým blízkým, a stejně tak chtějí na sítích slyšet o nich.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi se na sociálních sítích málokdy nějak intenzivně angažují a používají je spíše pasivně k nějaké komunikaci a k tomu, aby si udrželi přehled o svém okolí. Nebaví je aktivně přispívat a sdělovat světu cokoli o sobě. Svůj život raději sdílejí osobně s těmi, na kterých jim záleží. Ví sice, že nemohou ovlivnit, co si o nich lidé myslí – ale co o sobě dobrovolně sdílejí, to rozhodně kontrolovat mohou. Jejich sítě jsou většinou užitkové, prakticky vystavěné vizitky.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Sociální sítě nechávají Vodnáře klidnými a vlastně je moc neřeší. Což neznamená, že by na nich aktivně neexistovali – naopak, často a rádi přispívají útržky ze svého života, myšlenkami, fotkami, náladami, uměleckými dílky, hlubokými zamyšleními… Jen je jim jedno, co si o těchto příspěvcích myslí druzí. Na sítě je spíš odkládají, aby je dostali ven z hlavy, a protože to může někoho zajímat. Jestli dostanou jeden lajk nebo deset tisíc, to pro ně není důležité.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Snílci a zasněné duše, to jsou Ryby – a jejich sociální sítě toto nastavení rozhodně odrážejí. Málokdy sledují nějaké reálné aktuální dění, to na sítích nehledají. Chtějí inspiraci a podněty, věci, které potěší jejich oko a pohladí je po duši. A právě tím se snaží na sítě také přispívat. Chtějí, aby byl jejich profil bezpečným přístavem, kde mohou druzí a i ony samy načerpat pozitivní energii, když jim dochází. Jejich profily jsou často umělecky laděné nebo věnované jejich zálibě, samy o sobě výrazně nepřispívají, to není jejich styl.

Reklama

Načítám