Hlavní obsah

Muž s vysokým sexuálním egem. Dá se zvládnout?

Foto: NIKITA TV, Shutterstock.com

Foto: NIKITA TV, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Všude byl, všechno zná a od všeho má klíče. Bohužel i v posteli. Má-li i váš partner velké ego, které při milování neustále prosazuje, zásobte se pamlsky a zahajte odpovídající výcvik.

Článek

Překulí se na záda, blaženě oddychuje a potom se na vás podívá takovým způsobem, že máte být vděčné za jeho zájem a hlavně sexuální um. Co na tom, že vy rozhodně žádné orgastické štěstí neprožíváte? Ostatně, nepotřebujete maximální sexuální výkonnost, ale spíš porozumění, polibek a obejmutí. Vaše frustrace se prohlubuje a milenec má sám o sobě a svém postelovém umění tak vysoké mínění! Pomůže mu polepšovna?

Stroj na sex

„Sexuální ego milence udržuje na živu. S jeho pomocí se každý ujišťuje, že je dostatečně zainteresovaný, šikovný a vnímavý, což je v pořádku. Jenže když se postelový partner mnohem víc stará o svůj výkon, a vaše pocity jsou mu lhostejné, rozhodně to do sexu nevnáší nic dobrého,“ píše americký vztahový expert Jordan Gray na svém blogu s tím, že konkrétně pánové si své sexuální ego nevědomky zvyšují prostřednictvím porna.

V něm vidí, že žena má na sex chuť skoro pořád. Hemží se to tu mokrými orgasmy, análním sexem a fistingem, muž se skoro nenamáhá a žena přesto umírá blahem. O vzájemnou empatii tu vůbec nejde. Jestli se vaše drahá polovička v pornu našla, vesele jeho atmosféru napodobuje, ale vám sex nepřináší potěšení, nečekejte, že se situace zlepší nebo pomůžou nic neříkají narážky. Musíte se ozvat. To je základ úspěchu, protože většina mužů si o sexu povídá ráda.

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Muži fascinovaní pornem mohou mít problém smířit se s reálným sexemFoto: George Rudy, Shutterstock.com

Podívej se do zrcadla

I když to není jednoduché, je nutné poskytnout partnerovi zpětnou vazbu. Pokuste se mu citlivě sdělit, co vlastně prožíváte, jak ho vidíte a jaké věci reálně potřebujete. Prahnete po delší předehře plné něhy? Až vylezete z postele, požádejte protistranu, zda si spolu můžete promluvit. Přímo pod peřinou a po sexu se to nehodí, oba jste až příliš zranitelní.

„Víš, zlato, trochu mi chybí pohled z očí do očí a stupňování vzrušení. Možná sis toho nevšiml, ale já se nemohu uvolnit tak rychle jako ty. Zkusíme to společně změnit?“ Podobným přístupem vytvoříte pro vás oba bezpečný prostor k tomu, abyste se vy i on mohli emocionálně i sexuálně otevřít. A nejlépe uděláte, když ke každé takové výtce připojíte i nějaký kompliment.

Ne nadarmo Hauke Brost, německý odborník na mužské myšlení, říká, že pánové jsou navzdory svému někdy až sobeckému a agresivnímu chování v posteli neuvěřitelně citliví. „Jakmile zjistí, že jim chcete poskytnout doučování v oblasti erotiky, jejich chuť na milování se vytratí, což může vést k několikaměsíční snížené erekci nebo šoku na celý život,“ popisuje Hauke Brost ve své knize Jak pochopit muže. Proto milence vždy za něco pochvalte. Ty z Marsu nic nepovzbudí víc než věta typu: „I přes tahle malá nedorozumění mě pořád strašně vzrušuješ a miluji to tvoje líbání!“

Foto: Volodymyr Tverdokhlib, Shutterstock.com

Na kritiku sexuálních schopností jsou muži hákliví, proto nešetřete při „výcviku“ pochvalamiFoto: Volodymyr Tverdokhlib, Shutterstock.com

Výcvikový tábor namyšlených milenců

„V tomhle mají muži mnoho společného s chytrými psy. Na začátku vztahu nemají o ničem ani tušení, ale pokud chtějí, učí se rádi a rychle. Přitom touží, pokud možno, pokaždé zažít úspěch. Chytří cvičitelé psů přetáhnou přes hlavu své žáky tvrdým ‚ne‘ jen výjimečně a při počátečním a náhodném úspěchu sázejí spíše na chutnou odměnu, kterou je kromě komplimentu třeba i nějaké vstřícné gesto. Úspěšnost výcviku se tím podstatně zvýší. A to v případě psa i muže,“ vtipně glosuje Hauke Brost.

Když se ego vymkne kontrole

Pochopitelně, že můžete narazit na odmítavé chování a narážky na to, že nějaké opravy, úpravy a předělávky ve vaší posteli nejsou nutné, protože partner jako milenec je v té nejlepší formě. „Pak protějšek ubezpečte, že na vašem milostném vztahu chcete pracovat, takže hledáte techniky, způsoby i postupy, které vám oběma jsou a budou příjemné,“ radí Jordan Gray.

V případě, že muž stále nemá zájem své ego trochu zkrotit a přihlížet i k vašim potřebám, pak je to, s prominutím, blbec. Má komplex, proto nechce ustoupit, vytahuje se a ukazuje světu, že „mužem“ je alespoň v posteli. Opravdu s někým takovým chcete spát až do konce života?

Reklama

Načítám