Hlavní obsah

Estetická medicína v roce 2021: Tohle je 5 trendů!

Foto: Microgen, Shutterstock.com

Foto: Microgen, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

I když většina z nás tráví mnohem více času doma, touha po dokonalém vzhledu mnohé neopouští. Naopak. A protože se estetická medicína vyvíjí stále kupředu, rostou i naše možnosti, co si dopřát. Jakých pět trendů je letos ve zkrášlování „in“?

Článek

Víte, jaký je rozdíl mezi estetickou medicínou a plastickou chirurgií? Oba obory se zaměřují na změny vzhledu, estetická medicína se ale – na rozdíl od plastické chirurgie – obejde bez skalpelu. Jde o oblast mezi medicínou a kosmetikou, která dokáže vyřešit například strie, jizvy po akné, vrásky, celulitidu, ale třeba i omlazení intimních partií. A i přesto, že lidé nyní tráví více času doma, jsou estetické zákroky velmi žádané.

„Minulý i tento rok byl a stále je unikátní kvůli pandemii. A to se projevilo v našem oboru paradoxně větším zájmem o estetické zákroky. Pandemie možná umocnila potřebu investovat také do sebe sama, nejen abychom byli zdraví, ale také šťastni sami se sebou a spokojeni pro život,“ vysvětluje Michal Tvrdý, ředitel marketingu Kliniky Yes Visage. Jednoznačně nejžádanější jsou podle něj zákroky, které nabízejí maximální efekt s menší zátěží a bez dlouhé rekonvalescence.

Které metody jsou letos trendy? Zeptali jsme se odborníků z různých klinik.

1. Baby Botox

Látka botulotoxin je v estetické medicíně považovaná za zlatý standard pro vyzmizíkování vrásek. Tahle známá anti-aging procedura je ale i perfektní prevencí. Pokud na sobě začínáte pozorovat první záhyby na čele, kolem očí nebo mezi obočím, pár injekcí během přestávky na oběd dvakrát ročně udělá své. S botoxem je ale třeba zacházet šetrně, pokud nechcete vypadat jako vosková figurína. Mírnější alternativou je také Baby Botox.

„Baby Botox je speciální technika. Aplikace na více míst s menším množstvím účinné látky pomůže k vyhlazení jemných linek a vrásek. Botulotoxin může při správném použití dopomoci k vytaženějšímu obočí, takzvaným foxy eyes, které jsou jednou z posledních novinek v estetické medicíně,“ upozorňuje doktorka Lucie Kalinová, vedoucí plastické chirurgie pražské Brandeis Clinic. Ošetření se provádí injekčně, je bezbolestné a trvá 20 minut.

2. Přístrojová diagnostika pleti

Vaše pleť už nevypadá příliš svěže, ale bojíte se injekcí či skalpelů? Vyzkoušejte pleťové sérum na míru, které je vytvořeno pomocí diagnostiky vaší pokožky přístrojem. „U nás na klinice pracujeme s přístrojem Universkin, který klientovi pečlivě vybere na základě diagnostiky účinné aktivní látky tak, aby přípravku umožnily cílit na specifické problémy pokožky,“ popisuje lékař Alberto Leguina z ABClinic. Diagnostiku pleti vám provedou i v některých obchodech s kosmetikou či lékárnách.

Metoda vychází z faktu, že s postupujícím věkem a vlivem prostředí se pleť mění. Proto je nutné tomu přizpůsobovat i samotné přípravky. Každý tedy odchází s takovým krémem, který nejlépe vyhovuje aktuálním potřebám jeho pleti.

Foto: YES VISAGE

Vaši postavu je možné zformovat pomocí nejmodernějších přístrojůFoto: YES VISAGE

3. Tekutá rhinoplastika

Věděli jste, že plastika nosu je pátým nejčastějším zákrokem v plastické chirurgii? Pokud sami o drobné úpravě nosu uvažujete, ale příliš vás děsí chirurgický zásah, může pro vás být vhodným řešením tekutá rhinoplastika. Úpravu nosu s použitím výplní na bázi kyseliny hyaluronové ocení především ti, kdo chtějí srovnat menší nedokonalosti. „Žádná operace, ani rekonvalescence, jen půl hodina vašeho času a dlouholeté starosti o tvar nosu jsou pryč. Kyselina hyaluronová je navíc pro tělo přirozenou látkou a postupně se plně vstřebává,“ upřesňuje Lucie Kalinová z Brandeis Clinic.

A jak to probíhá? Výplň se aplikuje do podkoží nosu, který je znecitlivěný pouze anestetickým krémem. Krátce po ošetření je oblast lehce oteklá a citlivá, ale změna je viditelná hned. Po zákroku nejste nijak omezeni a není nutná rekonvalescence. Může se objevit jen mírný otok, který se vstřebá do několika dnů. Obecně ovšem dokáže efekt modelace vydržet jen 9 až 24 měsíců, po jejichž uplynutí lze ošetření opakovat.

4. Odstranění celulitidy impulzy

Začátek jara je pro mnohé předzvěstí toho, že je nejvyšší čas dělat něco s celulitidou. Kliniky nabízejí celou řadu možností. Co bude nejvhodnější právě pro vás, je ideální probrat přímo s odborníkem. Nejmodernější přístroje dokážou efektivně řešit problém povislých kontur těla, problematických křivek nebo nadbytečných tukových zásob v oblasti břicha, zadečku i hýždí.

„U nás patří k novinkám ošetření přístrojem Oxyage. Metoda kombinuje čtyři technologie, které se vzájemně doplňují. Aktivní látky se dodávají přímo do mezibuněčného prostoru. Následuje mesomasáž, která spočívá v použití elektrických impulzů, jež se přenáší na tělo pomocí speciálních, vysoce vodivých rukavic. Použitý typ proudu je zcela bezpečný a pro tělo neškodný, navozuje příjemný pocit uvolnění a pohody,“ přibližuje metodu specialistka na přístrojovou terapii Adéla Voráčková z ABClinic. Ošetření se dá využít například pro tvarování boků, hýždí a břicha a k úpravám kontur obličeje i těla. 

Foto: ABClinic

S celulitidou vám pomůže mesomasáž pomocí speciálních, vysoce vodivých rukavic, které přenáší jemné elektrické impulzyFoto: ABClinic

5. Intimní omlazení

Nově se do popředí dostává a velmi diskutovaným tématem se stává méně invazivní intimní omlazení. S přibývajícím věkem totiž dochází nejen k uvadání pokožky ve vaší tváři, ale i k ochabnutí v oblasti genitálií. „Za pomoci vysoce sofistikovaného laserového ošetření se ošetřuje celý obvod pochvy, dále i malé stydké pysky a okolí vchodu pochvy a močové trubice. Dochází ke zpevnění a vyhlazení této oblasti. Během ošetření se laserový paprsek také rozstřeluje po obvodu celé pochvy a dochází tak k jejímu zpevnění a zlepšení lubrikace," prozrazuje doktorka Tereza Gabryšová z Kliniky Yes Visage.

Laserové ošetření se pak může kombinovat i s aplikací kyseliny hyaluronové či plazmy. „K celkovému vylepšení intimních partií přispívá i modelace velkých stydkých pysků, které s věkem přicházejí o svou plnost. Ideální výplní je hustější gel kyseliny hyaluronové,“ dodává Gabryšová. Výsledkem těchto procedur, které jsou vhodné pro ženy po čtyřicítce, je znatelné omlazení a celkové zpevnění, které při sexu pocítí nejen žena, ale i její partner.

Reklama

Načítám