Hlavní obsah
Klobása vegetariánská
| Nutriční hodnoty na 100 g/ml | |
|---|---|
| Energie | 1 510 kJ |
| Bílkoviny | 8,5 g |
| Tuky | 33,4 g |
| Sacharidy | 6,8 g |
| Sůl | 0,6 g |
| SAFA | 4,01 g |
| Vláknina | 2 g |
| Cukry | 2 g |
Jedná se o klobásy vyrobené z tofu, pohanky, oleje, vaječného bílku a dalších přísad. Klobásy obsahují neplnohodnotné bílkoviny a velmi vysoké množství tuku. Energetická hodnota je proto také vysoká a není vhodné tyto klobásy zařazovat do jídelníčku.
Náhrada potraviny
Vhodnější jsou výrobky s nižším obsahem tuku a energetickou hodnotou, například sójové kostky, Robi plátky, seitan či tofu. Ještě vhodnější je Šmakoun nebo Shmaky, které obsahují plnohodnotné bílkoviny.
Náročnost Nízká
Náročnost Střední
Náročnost Nízká
Načítám
Postranní panel
Reklama
Reklama






