Hlavní obsah

13 kilo za 3 měsíce? To zvládla shodit čtenářka Jana (40)!

 

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadbytečná kila přestala Janu bavit v době jejích 40. narozenin. Necítila se ve svém těle tak, jak by chtěla, a proto se rozhodla změnit jídelníček. Jak se jí povedlo zhubnout 16 centimetrů v pase za 3 měsíce?

Článek

Sport není všechno, jak potvrzuje čtenářka Jana (40). Ve svém životě vždy pohyb měla, ale špatná strava byla příčinou kil navíc. Proto se rozhodla zkusit stravování podle nízkosacharidové diety. Ubrala tedy z jídelníčku sacharidy a přidala bílkoviny. Výsledky na sebe nenechaly dlouho čekat!

Jana byla odhodlaná zatočit se svým životním stylem, ale ve dvou se to lépe táhne. V hubnutí ji podporoval její manžel, který se do diety pustil spolu s ní. „Cílem je dosáhnout principu ketózy, při níž tělo začne jako zdroj energie využívat tukové zásoby,“ vysvětluje Martina Dvořáková, hlavní výživová poradkyně z KetoDiet.

Ketózy dosáhnete vyřazením nebo velkým omezením sacharidů. To znamená, že v počáteční fázi se vzdáte pečiva, příloh a i ovoce. Důležité je naopak navýšit bílkoviny. Na to, jak tato úprava jídelníčku změnila Janu, se podívejte ve videu!

Související témata:

Načítám