Hlavní obsah

Snažíte se zhubnout? Po těchto 3 dezertech určitě nepřiberete!

Foto: Aleš Otýpka

Foto: Aleš Otýpka

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Představte si, jak si vychutnáváte přímo excelentní dezert… A když ho dojíte, můžete si říct, že jste právě udělali něco prospěšného pro svoje tělo. Zdá se vám to jako sen? S těmito recepty se vám splní!

Článek

Dezert, díky kterému do svého těla dostanete celé spektrum cenných živin, a přitom si na něm jak se patří pochutnáte? Ano, i takové existují. My přinášíme hned tři takové tipy.

Kromě toho, že z nich určitě neztloustnete, mají ještě jednu výhodu. Všechny si připravíte do deseti minut!

Cottage zmrzlina s příchutí banánu a karamelu

Na 4 porce potřebujete: 400 g sýru Cottage, 2 zralé banány, 2 lžíce jablečné šťávy, 2 lžíce citronové šťávy, 4 lžíce karamelového Zero toppingu Bodylab, 2 hrsti borůvek

Foto: Aleš Otýpka

Tahle zmrzlina s osvěžující sladkou chutí je výborným zdrojem bílkovin. Přitom neobsahuje žádné přidané cukryFoto: Aleš Otýpka

Postup: Banány a Cottage důkladně rozmačkejte vidličkou (pokud chcete zcela hladkou konzistenci, použijte mixér). Do této směsi přidejte zbylé ingredience kromě borůvek a promíchejte.

Hotovou směs rozlejte do čtyř libovolných mističek, posypte borůvkami a lehce polejte toppingem. Budoucí zmrzlinky dejte aspoň na hodinu do mrazáku. Můžete je tam ale nechat klidně i více dnů a mlsat postupně.

TIP: V létě tahle zmrzlina plná bílkovin poslouží i jako výborná zdravá snídaně, kterou si můžete nachystat den předem!

Veselé jablíčkové donuty

Na 4 porce potřebujete: 4 jablka, asi 150 g kvalitního oříškového másla na pomazání (doporučujeme kešu či arašídové, ale můžete zkusit i mandlové nebo třeba Proteinelu), hrst dýňových semínek, 2 hrsti nasekaných kešu ořechů, 3 hrsti oblíbeného sušeného ovoce, 3 hrsti kakaových bobů

Foto: Aleš Otýpka

Tak trochu jiný donut. Z tohohle určitě neztloustnete, a navíc vás zasytí na delší dobuFoto: Aleš Otýpka

Postup: Z jablek vyřízněte střed se stopkou a jadérkem. Následně jablíčka nakrájejte asi na jeden centimetr silné plátky. Namažte je spíše tenčí vrstvou másla (kvalitní oříšková másla jsou sice velmi zdravá, ale také dost kalorická, proto je konzumujte s mírou). Na závěr „donutky“ posypejte kakaovými boby, dýňovými semínky, sušeným ovocem a kešu oříšky.

Mrkvový dort z hrníčku

Na 4 porce potřebujete: 120 g jemných ovesných vloček, 4 vejce, 2 větší mrkve, 4 kelímky bílého jogurtu, 2 lžíce medu, 40 g nasekaných pekanových ořechů + hrst borůvek a pekanových ořechů na ozdobení (nemusí být)

Foto: Aleš Otýpka

Zdravý dortík do mikrovlnky máte hotový během pár minutFoto: Aleš Otýpka

Postup: Připravte si 4 hrnečky. Do každého dejte 30 g vloček, jedno vejce, hrst nastrouhané mrkve, 2 lžíce bílého jogurtu, lžičku medu a 10 g nasekaných pekanových ořechů. Směs v každém hrníčku promíchejte vidličkou a dejte je na 3 až 4 minuty do mikrovlnky.

Po vyndání z mikrovlnky vyklopte dortíky (originální název jsou mugcakes) na talířky a dle vlastní kreativity dozdobte bílým jogurtem, případně borůvkami a pekanovými ořechy.

Tak dobrou zdravou chuť! :-)

Reklama

Načítám