Hlavní obsah

32 módních tipů v barvě růží a malin: Nejsou k nakousnutí?

Foto: isifa

Tahle barva vás v létě zaručené rozzáříFoto: isifa

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K dámské letní módě patří veselé a hravé barvy, které však zároveň působí romanticky a něžně. A tak jsme se při „lovu“ nových kousků nechali inspirovat přírodou, konkrétně barvou růží a šťavnatých malin. No, řekněte samy, nejsou přímo k nakousnutí?

Článek

Růžová barva nenese své jméno jen tak náhodou. Svůj název získala podle překrásné rostliny. Ovšem i tahle něžná barva má mnoho tónů. A jeden z těch sytějších by se mohl také jmenovat „malinový“. Snoubí v sobě jistou dávku romantiky, ale zároveň mystična a smyslnosti. Na rozdíl od světlé růžové, která bude více slušet něžným blondýnkám, by ho tak měly oblékat energické a vášnivé brunetky. Čímž ovšem nechceme říci, že by blondýnky nebyly vášnivé :), jen se k nim obecně hodí decentnější pastelové odstíny.

Topy a svetříky vás rozzáří

Do práce pod lehké sáčko, na kávu s kamarádkou třeba k sukni i na večerní party k úzkým slimkám. Tady všude se vám bude hodit krásný top v barvě růží či malin. Zaručí vám, že budete vypadat velice žensky a záleží jen na vás, zda zvolíte elegantní variantu nebo vášnivější sexy modýlek. Romantický dojem navíc umocní kombinace s trendy krajkou a vzdušnými volánky.

Při výběru tunik a halenek se zaměřte rovněž na příjemné chladivé materiály, jako je šifon a satén, které jsou v létě ideální do parných dnů.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Zara 899 Kč, Mango 449 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): svetshopaholiku.cz 399 Kč, Zara 799 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto (zleva): vše Tally Weijl 400 Kč, 600 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 500 Kč, Debenhams 500 KčFoto: archiv firem

Šaty a sukně pro pikniky i party

Vyrážíte na piknik či na rande s přítelem? Pak chcete vypadat určitě perfektně. My vám tedy doporučujeme sáhnout po některém z našich vybraných modelů. Na dopolední „brunch“ v parku bude nejlepší dlouhá rozevlátá sukně, ke které si nezapomeňte vzít elegantní slaměný klobouk s širokou krempou.

Na večerní schůzku se pro změnu dostavte v zajímavě střižených šatech, například na jedno rameno nebo se zavazováním za krk a podtrhněte je neotřelým páskem. Stejného úspěchu dosáhnete i se zlatými šperky, které si s růžovými tóny báječně rozumí.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 500 Kč, KappAhl 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 600 Kč, Mango 549 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 699 Kč, Tally Weijl 400 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): bonprix 649 Kč, Topshop 2100 KčFoto: archiv firem

Kalhoty a kraťasy roztančí vaše nohy

Kdy jindy se pustit do experimentů v oblékání než právě v létě? Nechte tak pro jednou klasické černé nebo vaše oblíbené béžové kalhoty odpočívat ve skříni a trochu se odvažte. Zkuste modely v krásné malinové nebo pastelové růžové, které vám dodají nový šmrnc. Ale pozor na zbytek outfitu. Pokud nechcete být až příliš výrazné, slaďte malinovou přes den s bílou, ale na večer dejte přednost černé a tmavě modré, které vytvoří výraznější kontrast. Odvážnější typy se však nemusí obávat i dalších pestrých barev, neboť v módě je takzvaný color blocking.

Slušivé jsou v této barvě i letní kraťasy, které si však mohou dovolit především ženy s ukázkovým zadečkem. Světlejší odstíny totiž odhalí vše, ale zato budou skvěle vypadat na opálené pokožce. A jste-li šortkový typ, oceníte určitě i naši další inspiraci v článku: Předveďte nohy ve stylových kraťasech!.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 599 Kč, F&F 389 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firmy

Na foto: vše Zara 899 KčFoto: archiv firmy

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Tally Weijl 400 Kč, Zara 899 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): KappAhl 699 Kč, Lindex 249 KčFoto: archiv firem

Doplňky oživí i fádní outfit

Pokud jste se těmto romantickým odstínům dosud vyhýbaly, ale chtěly byste je přece jen po zhlédnutí našeho článku vyzkoušet, doporučujeme vsadit na doplňky. Stačí si do začátku pořídit třeba jen lehkou šálku nebo rovnou vplout do slunečných dnů s novými lodičkami či sladkou kabelkou. Tyhle kousky vám zaručeně pomůžou oživit i zdánlivě jednoduchý a jednobarevný outfit (třeba v bílé), který pozvednou hned o pár tříd výš. A uvidíte, že vás navíc dobijí i energií, která zaujme také vaše okolí.

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Mango 449 Kč, svetshopaholiku.cz 699 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Bershka 699 Kč, F&F 169 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): F&F 299 Kč, Mango 349 KčFoto: archiv firem

Foto: archiv firem

Na foto (zleva): Asos 170 Kč, Debenhams 600 KčFoto: archiv firem

Tip redakce: Pokud vás ještě nepřechází z dnešních kousků zrak, inspirujte se podobnými odstíny i v našem předchozím módním článku Móda: Růžová není jen pro panenky Barbie!.

Tak co, přišly jste těmto odstínům na chuť? Dejte nám opět vědět v diskusi.

Reklama

Související témata:

Načítám