Hlavní obsah

7 pravidel z Kámasútry, která vylepší váš sex

Foto: Profimedia

Sex by neměla být povinnost, ale radost. Dostaňte ji do vašeho milování i vyFoto: Profimedia

Reklama

Kámasútra. Údajně stará skoro jako lidstvo samo, ale je v ní tolik pravdy! Jak se v posteli chovat jeden k druhému? Na čem záleží? Těchto sedm principů by měli umět všichni bez rozdílu pohlaví a věku!

Článek

Jistý indický mnich a filozof Vátsjájana, který žil v období Guptovské říše, se rozhodl popsat taje lásky, namlouvání a manželství do jedné knihy. Ta je známá jako Kámasútra neboli Učebnice lásky (Vatsyayana). Pojednává o objetí, polibcích, popisuje vzdechy a víc než 82 poloh. Proč by z ní milenci měli i dnes čerpat? Protože sex se stal rutinou! Jak se tohle dá poznat?

Konzumní společnost, konzumní sex

Podle Lindy Sonntag, autorky příruček pro dospělé, by si každý pár měl položit následující otázky: „Berete si do postele všechny úzkosti a tlaky pracovního dne? Odvykli jste si smát se v posteli? Zapomněli jste, že milovat se můžete i kdekoli jinde?" Jestli odpověď zní třikrát ano, honem si Kámasútru obstarejte a zaměřte se hlavně na těchto sedm informací a nauk, které se vám budou hodit.

1. Využití všech smyslů

Lidská sexualita není jen fyzická. Zahrnuje potěšení mysli a duše. A proto je nezbytné experimentovat se všemi pěti smysly, kterými příroda lidské tělo obohatila. Tak jednou z provozu „vyřaďte“ sluch, pak zase hmat. Ale hlavně, nebojte se toho. Jako milostných pozic…

Foto: Profimedia

Vyvrcholení by během jednoho styku měli mít oba dva partneři. Myslete na to příště!Foto: Profimedia

2. Časté střídání poloh

Kvalitní sex je podle zmiňované posvátné knihy závislý na častějším střídání poloh. A to je problém. Britská sexuoložka Tracey Cox uvádí, že současní milenci během jednoho pohlavního styku obvykle vystřídají jen dvě až pět poloh, přičemž mezi ty nejoblíbenější patří misionářská pozice a žena nahoře. Není to trochu málo? Tak už se konečně hecněte!

„Začátečníkům postačí vědět, že by neměli spěchat, v zaujaté sexuální poloze nějakou dobu setrvávat a udržovat nepřetržité oční spojení s partnerkou,“ vyjádřila sexpertka Linda Sonntag názor ve své knize Hry lásky s tím, že je to obtížnější, než by si kdo pomyslel. Holt zábava na další týdny. A o tom to je.

3. Rozkoš patří každému

„Tolik mužů zcela ignoruje pocity ženy.“ Aspoň tak se to píše v jedné z kapitol Vatsyayany. Přitom, ženy mohou mít intenzivní vášeň jako muži. Povinností pánů je „to“ dokázat, povinností žen „to“ předvést…

4. Zkušené ženy? Štěstí!

Navzdory tomu, co společnost káže o ženách a sexualitě, podle Kámasútry by žena měla mít knihu nastudovanou, a to co nejdříve. Zvyšuje to její přitažlivost a posiluje její pozici.

I Linda Sonntag se zmínila o tom, že tenkrát se věřilo, že ženská sexualita neexistuje jen pro ženskou rozkoš samu o sobě, ale je též zdrojem všeobjímající životní síly a moci. A muži tuto moc potřebují k životu. Když ne tu vaši, najdou si jinou.

Foto: Profimedia

Uspokojivý sex není jen o jedné či dvou polohách. Měli byste jich zkoušet víceFoto: Profimedia

5. Na velikosti záleží

Ano, podle Kámasútry je velikost penisu důležitá. Ale i když je v pánských kalhotách malý cvrček, není to důvod pro rozchod. Kniha navrhuje pozice a postupy (třeba tisknutí stehen k sobě), aby milování bylo příjemnější. Naráží tak na fakt, že milenci by měli táhnout za jeden provaz. Děláte to?

6. Škrábání je nezbytné

Tygří dráp, paví noha, zaječí skok a další. I když dnes se škrábání tak neříká, princip zůstává stejný. Ve chvílích extrémního potěšení každého muže dostane dotek nehtů na kůži. Už trénujte a stůjte si za svým, jakmile se přiblíží finále.

7. Vyvrcholením to nekončí

Žena by měla mít vyvrcholení jako první, ale pochopitelně „musí“ uspokojit i partnera. A co dál? Zatímco mnoho mužů si myslí, že orgasmem to končí, pánové znalí principů Vatsyayany se s milenkami mazlí i po sexu. Prý je to nejlepší způsob, jak pokaždé prožívat stejnou vášeň. Mimochodem, v moderním světě se tomu říká „dohra“ a třeba britský psycholog Glenn Wilson o ní říká, že dokáže mezi milenci znovu zesílit pouto lásky.

Tak co, budete shánět Kámasútru? Jestli ano, dejte si pozor na mnohé napodobeniny, kterými je trh přímo zaplaven!

Reklama

Související témata:

Načítám