Hlavní obsah

Amy Winehouse a další umělkyně, které odešly příliš brzy

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Byla mladá, úspěšná, ale také si nesla spoustu trápení. Problémy zaháněla alkoholem a drogami, což se jí stalo osudným. Dnes je to přesně 10 let, co tragicky zemřela zpěvačka Amy Winehouse. Odešla příliš brzy, tak jako řada dalších slavných žen.

Článek

Sláva, úspěch, peníze. Nic z toho není zárukou štěstí nebo dlouhého života. Důkazem je řada slavných žen. Zavzpomínejte s námi nejen na Amy Winehouse, od jejíž smrti uplynulo dnes přesně 10 let, ale i na další slavné dámy, které odešly příliš brzy.

Amy Winehouse (†27)

Když v roce 2003 vydala debutové album Frank s písní Stronger than Me, vysloužila si přirovnání k Macy Gray (53) a svět hudby uchvátila. Obrovský úspěch představovalo ale hlavně druhé album Back to Black, které vyšlo v roce 2006 a na kterém je i skvělá píseň Rehab. V té již Amy zpívala o své závislosti, přičemž tvrdila, že takhle je jí dobře a léčit se nepůjde.

Dobře jí ale nebylo. Závislost na drogách a alkoholu se prohlubovala, k tomu měla poměrně divoký vztah s manželem a neustále ji pronásledoval bulvár. Přesně před 10 lety, pouhých pět let od alba Back to Black, ji bodyguard našel mrtvou v jejím londýnském domě. Příčinou smrti bylo předávkování alkoholem. V krvi ho Amy v osudný den měla 4,16 promile.

Foto: Profimedia.cz

Amy Winehouse zemřela ve 27 letech a svět přišel o obrovský hudební talentFoto: Profimedia.cz

Whitney Houston (†48)

Z jejího hlasu mají lidé dodnes husí kůži, tak silný a úchvatný byl. Jenže i když na pódiu zářila, v osobním životě trpěla. Divoké manželství se zpěvákem Bobby Brownem (52), které bylo plné nevěr, domácího násilí a drog, ji doslova ničilo. Rozvedla se až po 13 letech v roce 2007, ale to už bylo zjevně pozdě. Byla závislá na drogách, hlavně kokainu, žal utápěla i v alkoholu. Smrtelná kombinace, v jejím případě doslova.

Utopila se ve vaně v hotelovém pokoji, kde ji našel bez známek života její bodyguard. Sice se spekulovalo i o tom, že šlo o násilnou smrt, to ale nakonec policie vyloučila. Pitva totiž prokázala přítomnost marihuany, kokainu, léků proti úzkosti a také léků na uvolnění svalstva. Koktejl, který v kombinaci se srdeční vadou Houston způsobil, že už nedokázala z vany vylézt a utonula.

Foto: Profimedia.cz

Svá trápení zaháněla Houston alkoholem a drogami, což ji nakonec zabiloFoto: Profimedia.cz

Princezna Diana (†36)

Měla žít dlouhý život princezny, ale to se nestalo. V manželství s princem Charlesem (72) nebyla šťastná, ale ani rozvod v roce 1996 jí klid nepřinesl. Dva roky měla vztah s chirurgem Hasnatem Khanem (59), setkala se i s jeho rodiči, ale nakonec se rozešli. Další její vážný vztah a hlavně neustálý zájem bulváru se jí stal osudným.

Zemřela 30. srpna 1997 při tragické autonehodě v pařížském tunelu, když se se svým tehdejším přítelem Dodim Al-Fayedem (†42) snažili ujet paparazzi novinářům. Řidič i Dodi byli tehdy na místě mrtví, Diana uvízla pod troskami auta. Její zranění byla ale vážná, a i když ji lékaři operovali, princezna z Walesu té noci vydechla naposled.

Foto: Profimedia.cz

Dianu sice nezabil alkohol či drogy, ale i v jejím případě byla na vině slávaFoto: Profimedia.cz

Romy Schneider (†43)

Jedna z nejkrásnějších hereček historie. Romy Schneider zářila na filmovém plátně, například jako úžasná císařovna Sissi, v soukromí si tak ale rozhodně nepřipadala. Její první velkou láskou byl legendární herec Alain Delon (85), s nímž byla zasnoubená. Když ji opustil, pokusila se Romy o sebevraždu.

Poté si herečka prožila dvě nepovedená manželství, přičemž z prvního měla syna Davida (†14) a z druhého dceru Sarah (43). Ačkoli milostná zklamání nakonec vždy nějak ustála, tragédii, která potkala jejího syna v roce 1981, už neunesla. Tehdy teprve čtrnáctiletý David si při přelézání plotu nešťastnou náhodou přeťal stehenní tepnu a vykrvácel. Herečka své každodenní deprese utápěla v lécích a alkoholu. 29. května 1982 ovšem smrtelnou dávku její srdce už nevydrželo a Romy zemřela ve svém pařížském bytě na infarkt myokardu.

Foto: Profimedia.cz

Herečka je pochována ve společném hrobě se synem v PařížiFoto: Profimedia.cz

Marilyn Monroe (†36)

Muži z ní šíleli, ikonická blondýna je označována za sex symbol 50. let minulého století. Jenže řada zdravotních obtíží, deprese, chronická nespavost a z toho plynoucí závislost na barbiturátech život Marilyn Monroe ukončily až příliš brzy.

I když? Oficiální verze sice zní, že smrt nastala akutní otravou barbituráty a jednalo se pravděpodobně o sebevraždu, spekulace kolem smutné události ze 4. srpna 1962 ale v podstatě nikdy neutichly. Podle mnohých byla herečka zavražděna, a to americkou tajnou službou, která se jí potřebovala zbavit kvůli jejímu intimnímu vztahu s prezidentem USA Johnem F. Kennedym (†46). Ať už je pravda jakákoli, jedno je jisté. Marilyn Monroe zemřela až příliš mladá!

Foto: Profimedia.cz

O smrti ikonické krásky dodnes kolují různé fámy a spekulaceFoto: Profimedia.cz

Iveta Bartošová (†48)

Vždy byla křehká, tak trochu labilní, velmi toužila po lásce a rodině. Na pódiích se jí sice sny plnily, v soukromém životě ani náhodou. Její životní láskou byl Ladislav Štaidl (†75), s nímž měla syna Artura (24). Byli spolu 13 let, ale nakonec se rozešli.

Od té doby byl zpěvaččin život plný turbulencí. Úspěchy v profesním i soukromém životě střídaly pády, zklamání a nezdary, to vše Iveta zaháněla alkoholem a nejrůznějšími prášky proti bolestem a úzkosti. Řada dalších partnerů se ji snažila vrátit do normálního života, žádnému se to ale nepovedlo. A zpěvačka dál plnila přední stránky bulvárních médií. Svůj boj se závislostí a démony se nakonec rozhodla vyřešit jednou provždy. Pod kola vlaku se vrhla 29. dubna 2014 v Uhříněvsi.

Foto: Profimedia.cz

Smrt pod koly vlaku, to je konec, který si vybrala zoufalá Iveta BartošováFoto: Profimedia.cz

Život ve světle reflektorů vypadá lákavě, ale snadný není. Mnohé celebrity pak hledají únik v alkoholu či drogách. Slavní, kteří bojovali se závislostí: Gisele, Angelina i Ben

Reklama

Načítám