Hlavní obsah

Začali brzy. Která slavná herečka pila už v devíti letech?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S drogami i větším množstvím alkoholu má zkušenosti mnoho celebrit, které neunesly tíhu své popularity. V šoubyznysu se ovšem s návykovými látkami mnohdy začíná velmi brzy, a výjimkou nejsou ani situace, kdy se k nim dostanou teenageři. Tyto celebrity pily nebo braly drogy už jako velmi mladé.

Článek

Proslavit se mladý je velký nápor na psychiku, a ne každý ho zvládne. Mnohé dětské hvězdy hledají odreagování v drogách a alkoholu, ke kterým mají snadný přístup. Kdo začal s návykovými látkami, když mu bylo méně než deset let?

Drew Barrymore (46)

Díky filmu E. T. – Mimozemšťan (1982) se herečka dostala do povědomí široké veřejnosti a její hvězdná kariéra byla odstartována. Jenže brzký vstup do filmového světa ji semlel. Už v devíti letech začala pít alkohol a postupně se dostala i k marihuaně a kokainu. Ve třinácti se pokusila o sebevraždu a podstoupila odvykací kúru, kterou si ještě párkrát zopakovala. Už léta je ale čistá a říká, že její věk konečně přesně odpovídá jejímu životu. Když byla dítě, pracovala jako dospělá, ve dvaceti zase chtěla dohnat dětství. Teď místo kokainu sjíždí seriály.

Foto: Profimedia.cz

Desáté narozeniny oslavila Drew v hudebním klubu a pařila s celebritami až do ránaFoto: Profimedia.cz

Robert Downey Jr. (56)

Hvězda Iron Mana (2008) má za sebou bouřlivou minulost. Velmi ho poznamenal vlastní otec, narkoman, který mu marihuanu povolil v šesti letech. Navíc syna brával s sebou na hollywoodské večírky plné zábavy a návykových látek, takže netrvalo dlouho a Robert se brzy dostal k tvrdším drogám, které kombinoval s alkoholem. Za různé excesy byl herec několikrát ve vězení, v roce 2003 ale nastoupil do léčebny a ze závislosti se konečně dostal.

Foto: Profimedia.cz

Z narkomana to dotáhl na nejlépe placeného herce HollywooduFoto: Profimedia.cz

Cory Monteith (✝31)

Také kanadský herec, který se proslavil rolí Finna Hudsona v televizní sérii Glee (2009–2015), začal brát drogy a pít velmi brzy. A to ještě před tím, než se proslavil. Když mu bylo sedm, rodiče se rozvedli, ve třinácti pak přestal chodit do školy a následovalo několikaleté období s nikotinem, alkoholem a drogami. Když mu bylo devatenáct let, absolvoval první odvykací kúru. Pak se mu dařilo být čistý, absolvoval kurzy herectví a dostal se do Glee, ale abstinovat nevydržel. Jedno z léčení absolvoval i v dubnu roku 2013, v červenci téhož roku byl ale nalezen mrtvý v hotelovým pokoji. Příčina smrti? Velké množství heroinu, kodeinu, morfinu a alkoholu.

Foto: Profimedia.cz

Herec byl nalezen mrtvý ve svém hotelovém pokojiFoto: Profimedia.cz

Tatum O'Neal (57)

Hned první filmový počin americké herečky byl trefou do černého. Za vedlejší roli ve snímku Papírový měsíc (1973) dostala coby desetiletá dívka Oscara, ale slávu neunesla. Už ve dvanácti letech ji prý herečka Melanie Griffith (63) zatáhla na opiový večírek. Se závislostí (mimo jiné na heroinu) bojovala po většinu svého života.

Foto: Profimedia.cz

Hereččin obličej prozrazuje, že si toho hodně prožilaFoto: Profimedia.cz

Johnny Depp (58)

Ve velmi mladém věku začal brát drogy i populární herec. Vzpomíná si, že mu bylo asi jedenáct let, když si vzal prášky, které měla jeho matka na nervy. Posléze k tomu přidal i alkohol. Snažil se tímto způsobem vyrovnat s nestabilním rodinným prostředím, ve kterém vyrůstal, a také alkoholem zaháněl pocit osamělosti. Depp tvrdí, že mu terapie a odvykací kúra pomohly. Jeho exmanželka Amber Heard (35) naopak u rozvodového soudu tvrdila, že drogy a alkohol často způsobily, že herec nerozeznal halucinace od reality a propadal záchvatům násilí.

Foto: Profimedia.cz

Hercova exmanželka si podle právníků ale historky o násilí trochu přibarvilaFoto: Profimedia.cz

Courtney Love (56)

Jako mladá dívka vyzkoušela zpěvačka a herečka nejprve marihuanu. V šestnácti letech ji vyměnila za heroin a následně přesedlala na kokain. Situace se zkomplikovala, když otěhotněla s dcerou Frances Bean Cobain (28), protože v prvních třech týdnech o těhotenství nevěděla, a tak dále užívala heroin. Závislost se jí prý podařilo překonat až po čtyřicítce, pomohl jí prý buddhismus.

Foto: Profimedia.cz

Drogy vám lidé odpustí, ale tloušťku ne, řekla zpěvačka, když jí bylo padesát Foto: Profimedia.cz

Macklemore (38)

Slavný rapper dělá dlouhá léta osvětu týkající se návykových látek a snaží se nejen mladým promlouvat do duše. Alkohol rodičům poprvé ukradl, když mu bylo asi třináct let. Později upadl do těžké závislosti na lécích tišících bolest a dalších opiátech na předpis. V roce 2008 se úspěšně vyléčil, ale v roce 2011 do toho krátce zase spadnul. Pomohlo mu narození dcery Sloane. Od té doby je čistý. Proti závislostem bojuje písněmi i speciálním festivalem na podporu charitativních organizací, které se závislými lidmi pracují.

Foto: Profimedia.cz

Rapper šíří osvětu a pomáhá, kde můžeFoto: Profimedia.cz

Načítám