Hlavní obsah
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Vinné cukroví je křehké a při smažení se hezky nafoukne. Jednotlivé kousky krátce osušte na papírovém ubrousku a zatepla obalte v cukru.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 dávku
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 3 lžíce másla
    7
  • 5 ks žloutků
    3
  • 7 lžic bílého vína
    12
  • 2 hrnky hladké mouky
    1
  • 1 dl oleje
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 1 balíček vanilkového cukru
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Z mouky, cukru, másla, žloutků a vína vypracujte těsto, které vyválejte na sílu asi 0,5 cm a formičkou vykrájejte hvězdičky nebo kytičky. 

02.

Usmažte je v rozehřátém oleji a ještě horké obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Načítám