Hlavní obsah

Barborky

Hodnocení:
(2)
Foto: Archiv redakce
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Vinné cukroví je křehké a při smažení se hezky nafoukne. Jednotlivé kousky krátce osušte na papírovém ubrousku a zatepla obalte v cukru.

Ingredience pro:
1 dávku
  • 3 lžíce moučkového cukru
  • 3 lžíce másla
  • 5 žloutků
  • 7 lžic bílého vína
  • 2 hrnky hladké mouky
  • olej na smažení
  • moučkový cukr
  • vanilkový cukr
Článek

Postup

Krok 1: Z mouky, cukru, másla, žloutků a vína vypracujte těsto, které vyválejte na sílu asi 0,5 cm a formičkou vykrájejte hvězdičky nebo kytičky. 

Krok 2: Usmažte je v rozehřátém oleji a ještě horké obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek