Hlavní obsah
5,0
(2)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Aktualizováno

Vinné cukroví je křehké a při smažení se hezky nafoukne. Jednotlivé kousky krátce osušte na papírovém ubrousku a zatepla obalte v cukru.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 dávku
  • 3 lžíce cukru moučka
  • 3 lžíce másla
  • 5 ks žloutků
  • 7 lžic bílého vína
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 dl oleje
  • 1 hrnek cukru moučka
  • 1 balíček vanilkového cukru
Článek

Postup

01.

Z mouky, cukru, másla, žloutků a vína vypracujte těsto, které vyválejte na sílu asi 0,5 cm a formičkou vykrájejte hvězdičky nebo kytičky. 

02.

Usmažte je v rozehřátém oleji a ještě horké obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Reklama

Načítám