Hlavní obsah

Batátové lívance s datlovým sirupem

Hodnocení:
(20)
Foto: Mamsizz, Shutterstock.com
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
15 minut
Náročnost
nízká

Milujete sladké snídaně, ale zároveň si hlídáte štíhlou linii? Pak vyzkoušejte tyto senzační batátové lívance. Jsou se špaldou, bez mléka a bez tuku a hotové jsou raz dva.

Ingredience pro:
1 porci
Budete potřebovat
  • 60 g batátů
  • 1 vejce
  • 200 ml sójového mléka
  • 1/4 hrnku celozrnné špaldové mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • 1/2 lžíce datlového sirupu
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

Krok 1: Batáty oloupejte, nakrájejte na kostičky a dejte na tři minuty do mikrovlnné trouby změknout. Můžete je nechat změknout i v páře. 

Krok 2: Měkké batáty rozmixujte a metličkou přimíchejte vejce, sójový nápoj a sirup. 

Krok 3: V jiné míse smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva. Obě směsi spojte v těsto, tvořte lívanečky a na nepřilnavé pánvi je opékejte z obou stran dozlatova.

Tip: Batátové lívance jsou dobré k snídani. Podávejte je s ovocem, jogurtem medem či sladkým sirupem.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama