Hlavní obsah
3,5
(23)
Foto: Mamsizz, Shutterstock.com

Foto: Mamsizz, Shutterstock.com

Aktualizováno

Milujete sladké snídaně, ale zároveň si hlídáte štíhlou linii? Pak vyzkoušejte tyto senzační batátové lívance. Jsou se špaldou, bez mléka a bez tuku a hotové jsou raz dva.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 porci
  • 60 g batátů
  • 1 ks vejce
  • 200 ml sójového mléka
  • 1/4 hrnku celozrnné špaldové mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžíce datlového sirupu
  • 1 špetka soli
Článek

Postup

01.

Batáty oloupejte, nakrájejte na kostičky a dejte na tři minuty do mikrovlnné trouby změknout. Můžete je nechat změknout i v páře. 

02.

Měkké batáty rozmixujte a metličkou přimíchejte vejce, sójový nápoj a sirup. 

03.

V jiné míse smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva. Obě směsi spojte v těsto, tvořte lívanečky a na nepřilnavé pánvi je opékejte z obou stran dozlatova.

Tip: Batátové lívance jsou dobré k snídani. Podávejte je s ovocem, jogurtem medem či sladkým sirupem.

Reklama

Načítám