Hlavní obsah

Beauty tipy Mahuleny Bočanové: Pleť stačí odlíčit a namazat!

Foto: Archiv značky Sain (Foto: Ivan Mladenov)

Foto: Archiv značky Sain (Foto: Ivan Mladenov)

Reklama

Pleť hlavně hydratuje, s líčením to nepřehání a po letech si nechala zkrátit vlasy. A na jakou kosmetiku nedá Mahulena Bočanová dopustit? Vyzpovídali jsme ji.

Článek

Mahulena Bočanová začala s herectvím v útlém dětství. Pamatovat si ji můžete z filmů Lucie, postrach ulice (1984), Chalupáři (1975) nebo jako princeznu v pohádce O nejchytřejší princezně (1987). Už 35 let hraje v Činoherním klubu, 25 let v divadelním spolku Háta. Soutěžila v prvním ročníku StarDance v roce 2006 a v druhém si vyzkoušela roli porotkyně.

Nyní ji můžete vídat v nových dílech Ordinace v růžové zahradě 2 nebo ve filmu Ženská pomsta (2020). Žije s dcerou Márinkou (21), kterou má s bývalým manželem Viktorem Mrázem (54).

Čtyřiapadesátiletá herečka vypadá ohromně, a proto jsme se jí ptali na její beauty tipy.

Jakou nejlepší radu o líčení nebo péči o pleť jste dostala?

K mému typu je to jednoznačně „méně je více”. Příliš barviček a make-upů mi nikdy nesvědčilo a celoživotně jsem se dohadovala s maskéry, ať uberou, že to nechci. Často marně, zejména v osmdesátkách a devadesátkách, kdy byla móda líčení fakt děsivá.

Foto: Archiv značky Sain (Foto: Ivan Mladenov)

Herečka na sobě nesnese výrazné líčení, dobře se cítí v jemném denním make-upuFoto: Archiv značky Sain (Foto: Ivan Mladenov)

Jaká je vaše nejhorší kosmetická zkušenost?

Asi žádnou nemám. Mám souměrný obličej a ten se dobře líčí, navíc mi příroda nadělila dužinatá pevná víčka a vizážisti se na nich chtěli vždycky vyřádit a tvořit malůvky. Takže vlastně ano, tohle byla hrůza. Nejvíc mi sluší pouze jemný make-up, zapudrované tváře, řasy a lesk na rty. Žádné stínování oka a tmavé rtěnky.

Co jste se ohledně péče o sebe naučila od své maminky/kamarádky/blízké osoby?

Maminka mě naučila milovat Indulonu. Byla extrémně krásná a celý život nepoužívala nic jiného. Vrásky jsem na ní nikdy nezaznamenala, i po šedesátce měla nádhernou pleť. Dodnes, když míjím kdekoli Indulonu, sevře se mi srdce a přivoním si. Když navždy odešla, byla jsem ještě hodně mladá, bylo mi 25. Vždycky říkávala, že základ je umýt si pořádně obličej, nanést krém, a basta. Měla pravdu, Bočankám to svědčí.

Foto: Archiv Mahuleny Bočanové

Maminka Mahuleny Bočanové byla modelka a krasobruslařka Foto: Archiv Mahuleny Bočanové

Doplňte následující věty: Moje top tři nejoblíbenější produkty z kosmetiky jsou...

Krém denní i noční značky Sain, bez něj ani ránu, mám na nich závislost! Pak miluju krémy na ruce od Rituals a také jejich tělové scruby. Nanesete je ve vaně, spláchnete vodou a kůže je promazaná, sametová a nádherně voní. Také zbožňuji parfém od Hermés, který používám už patnáct let. Neprozradím ale, jaký. Nechci, aby ho pak měla celá Praha, myšleno s humorem, samozřejmě.

Foto: Archiv firem

Tělový peeling Sakura, Rituals, 395 Kč (295 g); Denní krém pro omlazení pleti s okurkou, Sain, 2490 Kč (75 ml); Krém na ruce Indulona Original, 65 Kč, prodává Teta drogerieFoto: Archiv firem

Na cestách se neobejdu bez...

S sebou si beru jen krémy, na které jsem zvyklá, jinak to s jakoukoli kosmetikou vůbec nehrotím. Do civilu se téměř nelíčím, mám toho až nad hlavu v práci, když točím nebo hraju. U moře nebo na horách se nelíčím vůbec, takže beru jen zubní pastu a krémy Sain.

Nejhorší prohřešek v péči o pleť nebo líčení je...

Příliš make-upu, umělé laciné řasy typu „spoiler nad okem“, špatně vytetované obočí, které vypadá jako dva černí slimáci, vytetované rty jednou linkou bez stínování a tmavší barvou než je potřeba a nehty z vietnamských salonů. To jsou všechno malé sebevraždy krásy, které se špatně opravují. Na těchto zákrocích se nesmí šetřit, buďto se svěřit do rukou špičkového profesionála, nebo se jim raději vyhnout.

Jaké líčení byste si nikdy nenechala udělat?

Já vydržím všechno, co na mě napatlají, ale vždy se to týká práce. Do civilu vyžaduji vždy jemný make-up, a to zvýraznit oči a k tomu pak jemnější rty.

Foto: Archiv značky Sain (Foto: Ivan Mladenov)

Herečka je patronkou české značky Sain, která se zaměřuje na pečující pleťovou kosmetikuFoto: Archiv značky Sain (Foto: Ivan Mladenov)

Jak si udržujete vlasy v tak dobré kondici? 

Na vlasy chodím už neuvěřitelných 30 let k Tomáši Kotlárovi do Atelieru Kotlár. S Tomem jsme celoživotní kamarádi a zažili jsme toho spolu opravdu hodně. Často vzpomínáme na to, jak mi v mých osmnácti, tenkrát ještě u něj na vaně, dělal prstýnkovou trvalou. Trápili jsme se s tím celý den, měla jsem vždy extrémně hodně vlasů. Jenomže jsme se u toho nějak zakecali a prohodili trvalou s ustalovačem. Po celodenní dřině mi na hlavě nezůstala ani kudrlinka. Tom tenkrát řekl, že je to znamení, že mám nosit vlasy, jak mi je pán bůh nadělil, a že už mi nikdy žádné vlny dělat nebude. A dodržel to celých 30 let.

Teď jsem asi posledních deset let měla vlasy do půli zad a Tom zavelel ostříhat na mikádo, že už ty dlouhé stačily. A tak mám vlasy kratší a cítím se skvěle. Moje barva a šik délka – on vždycky ví, co dělá.

Foto: Archiv Mahuleny Bočanové

Mahulena Bočanová si nechala po letech zkrátit účes. Nutno říct, že delší mikádo ji ještě víc omladilo! Foto: Archiv Mahuleny Bočanové

Reklama

Související témata:

Načítám