Hlavní obsah

Beauty tipy Kláry Vytiskové: Samoopalovák? Nikdy víc!

Foto: Anežka Horová

Foto: Anežka Horová

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rty jako Pařížanka a hlavně ne oči jako Sarah Jessica Parker. Zpěvačka Klára Vytisková se s námi podělila o své beauty zkušenosti, preference a triky. Jakou nejlepší radu kdy dostala a na které tři produkty nedá dopustit?

Článek

Zpěvačka Klára Vytisková (35) se proslavila se skupinou Toxique (2008–2015) a také jako porotkyně Česko Slovenské SuperStar v roce 2015. V tom samém roce se kapela rozpadla a zpěvačka pak vydala pod jménem KLARA. sólovou desku Home. Loni v karanténní době potěšila dalším albem Love is Gold.

A co je nového teď? Víc než dost. S rodinou se těší z narození třetího potomka, Emilie (6) a Olivie (3) mají bráchu Alfonse. Chlapeček přišel na svět koncem března. Zpěvačka také vydala nový song ve spolupráci s herečkou Erikou Stárkovou (36) s názvem Change. Text reflektuje tuto proměnlivou, bláznivou dobu a upozorňuje, že není čas na truchlení, ale měli bychom mít radost z maličkostí a naučit se přijímat změny.

Foto: Archiv Kláry Vytiskové

V hudebním klipu je Klára Vytisková ještě těhotnáFoto: Archiv Kláry Vytiskové

Oslňuje nejen hudbou, ale i neotřelými módními kombinacemi. Vyzkoušela si být blond, ale nyní je věrná přirozené hnědé. Díky vystupování má k líčení blízko a my jsme jí položili pár všetečných otázek týkající se její péče o sebe sama. Jakou nejlepší beauty radu kdy dostala a proč by nikdy nenosila orámované oči?

Co vás naučily profesionální vizážistky, které vás líčí na focení? 

Nezvětšovat si rty konturovací tužkou. To jsem zjistila právě díky několika maskérkám, které mi tvrdily, že to bude hezké, a já jsem si pak na fotkách nebyla podobná. Baví mě naopak rtěnka jen tak prstem na pusu, jak to nosí holky v Paříži, od těch se máme co učit.

Jaká je vaše nejhorší kosmetická zkušenost?

Samoopalovací krémy. Ty jsem používala na gymplu, když jsem měla pocit, že prostě musím být opálená i v zimě. Vždycky jsem ho namazala špatně, nebo se někde vylil, já se otřela rukou a pak měla oranžové fleky. Takže od gymplu je pro mě samoopalovák „nikdy víc” a já se už dávno netrápím tím, že mám světlou pleť.

Co jste se ohledně péče naučila od své maminky nebo babičky?

Moje babička se mazala jenom domácím sádlem, které přirozeně obsahuje kolagen, takže ve svých osmdesáti měla pleť na padesát. Moje máma, ta se vůbec nemaluje, myslím, že na sobě nikdy neměla make-up, možná jen během oslav masopustu. Ale dbá na péči o pleť a chodí na kosmetiku. Z toho jsem si vzala, že důležitý je základ, malování je už jen takový bonus.

Foto: Michal Budinský

Klára Vytisková s manželem Romanem Víchou a jejich dcerami Emilií a OliviíFoto: Michal Budinský

Vaše top tři nejoblíbenější kosmetické produkty?

Paletka čtyř odstínů rtěnek od malé francouzské značky Rouje, nanáší se prstem a používám ji občas i na víčka nebo jako tvářenku. Pak ranní sérum Prebudenie od přírodní slovenské kosmetiky Mylo a krém San`Activ od Just. Obsahuje sůl z Mrtvého moře a je na obličej i na ruce. Miluju ho, krásně nevtíravě voní.

Foto: Archiv firem

Zleva: Mnohostranný krém San`Activ, Just, 600 Kč; Sérum pro unavenou pleť Prebudenie, Mylo, 585 Kč, prodává Object Store; Paletka čtyř rtěnek, Rouje, 980 Kč, prodává VioletgreyFoto: Archiv firem

Bez čeho se neobejdete na cestách?

Bez krému na obličej a vazelíny na rty. Ale záleží, jestli to jsou cesty na dovolenou, tam neberu skoro žádné líčení, snad jen stín na dokreslení obočí, když se večer někam vyráží. Když jedu na koncert, beru naopak líčení hodně.

Co je podle vás nehorší prohřešek v péči o pleť?

Chodit spát nalíčená.

Co použijete na pleť, než jdete spát?

Konjakovou houbičku z Bioooo a odličovací mléko Moissanite od Mylo a potom hydratační krém Růža a konopa taky od Mylo.

Jak byste se nikdy nenalíčila?

Černé linky podél celého oka. Nesluší mi to. Jako teenager jsem koukala, že to takhle nosila Carrie v Sexu ve městě a přišlo mi, že to z ní dělá čarodějnici.

Jak vypadá vaše běžné denní líčení?

Teď je běžné být v lockdownu, to se nelíčím téměř vůbec. Když vyběhnu do města, hodím na sebe lehký make-up od MAC, zvýrazním obočí, nakleštičkuju řasy a dám řasenku, tvářenku, pak highlighter na tváře a víčka a občas rtěnku jen tak prstem.

Foto: Petr Jandera

Klára Vytisková koncem března porodila své třetí dítě. I tak ale stíhá vydávat nové songyFoto: Petr Jandera

Výrazně namalované oči, nebo rty?

Buď jedno, nebo druhé, nikdy ne obojí. Raději tedy asi rty.

Díky čemu si udržujete krásné vlasy? 

Díky svojí kadeřnici Káče Kaláb a produktům udržitelné značky Davines, které používá. Mají super kondicionéry. Hodně se mi cuchají vlasy a tyhle jsou moje záchrana, používám je i na dredy u dětí.

Nejlepší kosmetická rada, podle které se řídíte?

Omývat se ráno studenou vodou, to říkala Marie Rottrová, myslím, a podívejte, jak hezky vypadá!

Reklama

Související témata:

Načítám