Hlavní obsah

Bere dech! Neviditelný dům v kalifornské poušti k pronájmu

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Rarita, která láká nejen hollywoodské celebrity, se nachází uprostřed svérázné kalifornské pouště. Neviditelný nebo také zrcadlový dům nabízí vskutku nebývalý zážitek. Můžete obdivovat čarokrásnou přírodu do sebemenšího detailu, vás ale nikdo neuvidí!

Článek

Několik týdnů zpátky se popová zpěvačka Demi Lovato (28) pochlubila sérií fotek z kalifornského Národního parku Joshua Tree, kde strávila víkend se snoubencem, hercem Maxem Ehrichem (29). Na dva dny se jejich útočištěm stal takzvaný neviditelný dům. Výlet jim trval asi dvě hodiny autem od jejich domova v Hollywoodu a sdílené fotografie sklidily velký ohlas. Akorát za ubytování si připlatili – vychází na 1000 dolarů za hodinu. Ale zážitek stojí za to!

Dechberoucí kalifornská poušť

Jihovýchodně od Los Angeles, asi 140 kilometrů od hranic s Mexikem, se nachází Národní park Joshua Tree. Typický je svou živelnou hornatou scenérií a také stromem, od něhož získal svůj název. Jde o Jozuův strom, respektive juku krátkolistou. Naoranžovělá skaliska spolu s jukou tvoří nezaměnitelný ráz této pouště, která se roku 1994 stala Národním parkem.

Foto: Profimedia.cz

Takovéhle probuzení si dokážeme představit!Foto: Profimedia.cz

I vy si ho můžete pronajmout

Vznik neviditelného domu má na svědomí designér Tomas Osinski a filmový producent Chris Hanley (67), který stojí za snímky Americké psycho (2000) nebo Veronika se rozhodla zemřít (2009). Pronajmout si ho může prakticky kdokoli. Od filmových studií, hudebníků až po soukromníky. Minimální doba pobytu je 12 hodin, přičemž hodinová sazba činí 1000 dolarů.

Foto: Profimedia.cz

Pronájem neviditelného domu vyjde na 1000 dolarů na hodinu, ale zážitek je to ohromnýFoto: Profimedia.cz

Minimalismus byl jasná volba

Dispozice domu, který působí jako mrakodrap položený na bok, se skládá z celkem čtyř ložnic a velkého ateliéru, jehož součástí je 30 metrů dlouhý krytý bazén. Skleněné stěny fungují v mnoha místech jako posuvné dveře, takže můžete kdykoli vyjít hned ven a pokochat se okolními krásami.

Interiér se nese v duchu často zatracované minimalistické estetiky. Ovšem co jinde může působit sterilně a nehostinně, zde nachází to pravé místo. Dominují tu hladké betonové podlahy, lesklé bílé povrchy, postel položená na skleněné desce a moderní audiovizuální zařízení.

Foto: Profimedia.cz

Ve vyprahlé poušti si můžete zaplavat ve 30metrovém krytém bazénuFoto: Profimedia.cz

Všude samá zrcadla

Stěny domu tvoří skla s vnějším zrcadlovým efektem, díky nimž mohou obyvatelé v celém detailu obdivovat pouštní scenérie, přičemž zvenku je nikdo nemůže vidět. Navíc moc dobře není vidět ani sám dům, neboť díky zrcadlům přirozeně splývá s okolní hornatou krajinou.

Zlákal by vás pobyt v neviditelném domě? A co u nás? Tohle je nejdražší nemovitost v Česku!

Reklama

Načítám