Hlavní obsah

Body rozkoše: Místa na těle, která patří ke spouštěčům vášně

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Foto: George Rudy, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Ženské i mužské rty nebo bradavky patří ke známým erotogenním zónám, jejichž stimulace vyvolává vzrušení. Ale na těle je víc takových míst, která si zasluhují pozornost! Která z těch méně známých by vám neměla uniknout?

Článek

Únava nebo stres zrovna nepředstavují ideální podmínky pro sex, ale dají se převálcovat. Partner se dotýká vašich erotogenních zón a vy postupně tajete. Jakoby se v těchto místech soustředila nějaká magická moc! Pravdu? V jistých oblastech je kůže tenčí než ve zbytku těla a vede sem více nervových zakončení. Sexperti také tvrdí, že existuje něco jako erotogenní paměť.

Pokud předchozí partner hýčkal nějaké z těchto místeček a vám to bylo víc než příjemné, mysl si takový zážitek uloží a připomenete ho při něžných hrátkách s jiným milencem. Není tedy na co čekat. Vydejte se na poznávací cestu a odhalte, která zákoutí ve vás a partnerovi vyvolávají dychtivost.

Pokožka hlavy

„Zajeď prsty do mých vlasů a poškrábej i pokožku hlavy!“ Přesně o tomhle mnozí sní. Tato oblast je přímo nadupaná citlivými nervovými zakončeními. Budete-li se jim věnovat, postaráte se o uvolnění hormonů (dopaminu a serotoninu) do krevního oběhu.

Zadní část krku

Na přední stranu krku si lidé většinou sahají při stresu nebo ji zahrnou polibky. U té zadní to tak není, přitom ona po dotecích tolik touží! Konečky prstů jeďte pomalu po páteři až k bodu, kde začínají vlasy. Tuhle lascivní cestičku potřebujete k tomu, aby se ve vás nebo partnerovi zapálil plamínek vášně. (Naplánujte si dny rozkoší!)

Foto: Cookie Studio, Shutterstock.com

Oddejte se něžnému hlazení za krkem, které má přímo elektrizující účinekFoto: Cookie Studio, Shutterstock.com

Za uchem

Ožužlávání ušních lalůčků patří ke klasice. Málokdo však věnujte pozornost zadní straně ucha. I tady je pokožka neuvěřitelně tenká, takže patří k sexuálním hotspotům. Uvidíte, že když se špičkou jazyka dotknete právě této lokality, partnerovi po těle přeběhne husí kůže.

Dlaň ruky

Dlaně patří k přehlíženým erotogenním zónám, stejně jako vnitřní strany zápěstí. V případě zápěstí se jedná o místo, kterého se ostatní dotýkají jen zřídka a které je tudíž sexuálně citlivé a dráždivé. Začněte tak, že partnerovu dlaň něžně pošimráte prsty (od středu ven), propracujte se k zápěstí, zařaďte zpátečku a propleťte své prsty s těmi jeho. Až milenec trochu roztaje, nasměrujte jeho ruku ke svým ňadrům nebo klínu.

Pupík

Dalším místem, na které reagují obě pohlaví, je pupík a břicho. Snad je to proto, že zbývá už jen kousek do klína. Stimulace této oblasti prokazatelně podněcuje fantazii. I pouhá myšlenka na to, co bude následovat, nepřímo působí na pánevní dno. Mozek vysílá signál, že se schyluje k hýčkání pohlavních orgánů. Pokud se jim budete ještě pár minut vyhýbat, vystupňujete vzrušení na maximum. (Takhle zajistíte, aby byl rozkrok k nakousnutí.)

Foto: fizkes, Shutterstock.com

Hlazení a líbání oblasti od pupíku dolů má celkem předvídatelný erotogenní potenciálFoto: fizkes, Shutterstock.com

Podkolenní jamky

Objevují se teorie, že nervy z podkolenních jamek mají spojky k nervům poštěváčku. Tuhle myšlenku však nikdy nikdo nepotvrdil, což však neznamená, že hlazení a líbání těchto místeček nepatří ke chlípným zážitkům. Naopak, ženu i muže to dokáže pěkně rozdivočet!

Hráz

Hráz (latinsky perineum) je v anatomii člověka definována jako silná svalnatá oblast mezi konečníkem a pohlavním orgánem, u dam pochvou, u pánů šourkem. Možná překvapeně polknete, ale potvrzuje to i věda. V odborném časopise Journal of Sexual Medicine se objevila studie, která se zabývala různými částmi těla a jejich reakcí na stimulaci. Ukázalo se, že právě hráz je nejvíce reagujícím místem na lehký dotek. (Jak nejlépe postupovat, když chcete prozkoumat anální hrátky?)

Spodní část chodidla

Mezi další skryté zóny rozkoše patří chodidla. Hýčkání tlakových bodů, které odpovídají různým oblastem těla, vede ke vzrušení i relaxaci. Ne nadarmo je masáž plosky součástí tradičních čínských a ájurvédských masáží. Říká se, že zajišťuje volný průtok životní i erotické energie celým tělem. Vyvarujte se však přímého lechtání. To chodidla nemusí.

Reklama

Načítám