Hlavní obsah

Vzrušování lechtáním. Je to pro vás?

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Foto: Dean Drobot, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dotek pštrosího pera na zádech je smyslný. A teď si představte, že by vás jím milenec hladil po celém těle – nejen v rámci předehry. Ustojíte to? A skutečně odoláte pokušení nevyvrcholit? Ověřte si, jestli je vzrušování lechtáním technikou, bez které se neobejdete!

Článek

V říši sexuálních rozkoší existuje hned několik metod, které vás i milence mohou přivést na vrchol blaha. Jednou z nich je lechtání. To lehké a něžné vyvolává maximálně tak husí kůži, ale rytmicky vedená silnější forma doteku vás skrz chichotání může přivést až k orgasmu. A vlastně, proč ne?

Smích je zdravý sám o sobě, protože se při něm vyplavují endorfiny, které působí jako antidepresivum. Také uvolňují svalstvo. Někteří lidé se při lechtání dokonce smějí tak, až si promočí spodní prádlo. I proto knismolagnii, což je odborné slovo pro tento druh libůstky, vyhledávají. Ptáte se, co je na tom sexy?

Lechtání stimuluje celé tělo

Sexpertka Emily Morse ze San Franciska na svém blogu popisuje, že lehký dotek na citlivých částech těla má za následek mravenčení, jenž vyvolává smích, radost a dokonce i sexuální vzrušení.

Světově proslulá sexuální antropoložka Betony Vernon zase objasňuje, že erotické šimrání patří k nejjednodušším a nejuniverzálnějším technikám stimulace celého těla, která aktivuje smyslové dráhy a dá se použít v podstatě kdykoli během sexuálního setkání. Na začátku dokáže vydráždit a na konci milování i ukonejšit. Podle ní jde erotické šimrání uplatnit i ve chvílích, kdy partner surfuje na vlně orgasmu. A zde je několik způsobů, jak ho zařadit do svého milostného repertoáru.

Foto: Dusan Petkovic, Shutterstock.com

Lechtáním probudíte v těle smysly, začínejte ale raději citlivěFoto: Dusan Petkovic, Shutterstock.com

Tenká hranice mezi rozkoší a muky

V začátcích postupujte citlivě a všímejte si řeči milencova těla. Někdo lechtání vyloženě nesnáší a reaguje na něj negativně vinou špatných zážitků z dětství. Možná si pamatujete tu ponižující chvíli, kdy vás sourozenci nebo vrstevníci mučili tak dlouho, až jste se z toho počůrali. Tyhle křivdy se pak táhnou až do dospělosti.

Proto opatrně, v ideálním případě by protějšek měl reagovat spokojeným vzdycháním nebo lehoulinkým chichotáním. Hysterický smích spíš poukazuje na to, že mu daná technika nesedí – nebo ji neděláte správně. Pro jistotu nezačínejte vjemy tohoto typu navozovat dřív, než je milenec zcela vzrušený. Pakliže se nedokáže uvolnit, nejprve mu nabídněte erotickou masáž, třeba zadku.

Foto: Volodymyr TVERDOKHLIB, Shutterstock.com

Smyslové dráhy velmi rychle zaktivuje šimrání na vnitřní straně stehen a hýždíchFoto: Volodymyr TVERDOKHLIB, Shutterstock.com

Prstová symfonie

Pak prsty šimrejte méně citlivá místa, třeba záda nebo předloktí. „Až se vám podaří tyto oblasti zcitlivět, pokračujte v podkolenní jamce, na vnitřní straně stehen a na zadku,“ doporučuje Betony Vernon. Pokud hledáte nadčasovou techniku, můžete partnera dráždit i v podpaží, na krku či žebrech. A přizvěte si na to pomocníky.

Výbava z domácí hračkárny

Lechtání se dá posunout na další úroveň s pomocí peříček, dlouhých vlasů  či peříčkového oprašovátka (pochopitelně čistého a vybraného jen pro tyhle účely). Vhodné jsou i jemné malířské štětce. K šimrání se ale dá použít prakticky cokoli, co je na dotek jemné a hebké. Kombinujte lechtání s líbáním, přesouvejte se k níže položeným partiím a občas se zatoulejte i k penisu. Toho si na pár vteřin nevšímejte a opět se k němu vraťte.

Rozhodující vteřiny

Sledujte, jak milenec vzdychá, čas od času stimulaci přerušte, vystupňujete tím jeho vzrušení. „Vůči každému dalšímu laskání bude vnímavější. Sebeletmější dotek peříčka kombinovaný s přímou stimulací genitálií jej může katapultovat rovnou do divokého víru orgasmu,“ objasňuje Betony Vernon ve své Budoárové bibli. Ovšem tohle se může stát i vám, až si role prohodíte. Lechtání na prsou nebo v okolí vulvy ženy zbožňují.

V rámci BDSM můžete milence požádat i to, aby vás pomocí šátku znehybnil. „Tyhle praktiky jsou však možné pouze tehdy, pokud jste o nich mluvili a máte určené bezpečné slovo. Stejně jako u všech fetišů platí, že komunikace a oboustranný souhlas je tím nejdůležitějším,“ upozorňuje Emily Morse. Tak co, dáte o tom spolu řeč?

Reklama

Načítám