Hlavní obsah

Bohatší vlasy aneb Jak docílit hřívy à la Cindy Crawford?

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přečtěte si tento článek a zplihlé, jemné a klouzavé vlasy budou minulost! K objemnější hřívě vede pět nepříliš náročných kroků. Zaměřte se na správný šampon, vynechte silné tužidlo a vlasy zastřihněte nebo přidejte pár světlých proužků. Výsledek vás ohromí.

Článek

Hladké a rovné vlasy jako zrcadlo, nebo naopak nadýchané vlasy po vzoru Cindy Crawford (55)? Teď se zaměříme na to druhé, protože objem je to, co se u účesů řeší nejvíc – a asi i navždy bude. Jak vlasům dodat víc textury a neplihnoucí nadýchanosti, to jsme zjišťovali od dvou špičkových kadeřníků.

Foto: Profimedia.cz

Cindy Crawford v roce 1992 pro reklamu na Pepsi a v roce 2019. Pro větší objem si můžete zkusit vlasy učesat na stranuFoto: Profimedia.cz

1. Myjte správnými produkty

Krásná kštice začíná u správné péče. Hutné vyživující produkty jsou někdy fajn, ale pozor: můžete se jimi obírat o objem, protože vlasy až moc zatíží. Proto volte šampony, kondicionéry i masky s nápisem „pro objem“, které mají zpravidla lehčí složení. Jak jednoduché! Pokud ovšem máte vlasy zároveň také suché a nějakou regeneraci by si zasloužily, pak je ideální pečující produkty střídat.

Foto: Archiv firem

Zleva: Šampon pro jemné vlasy bez objemu Klorane, 275 Kč (200 ml), prodává Benu lékárna. Šampon pro objem jemných vlasů Pure Volume Maria Nila, 512 Kč (350 ml), prodává UVláskuFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Maska na vlasy pro objem Invigo Volume Boost Wella, 169 Kč (145 ml), prodává Elnino. Hydratační kondicionér pro objem Zenz, 780 Kč (250 ml), prodává SalonOnlineFoto: Archiv firem

2. Foukejte proti růstu

Fénování je alfa a omega – vlasy si nemyjte na noc a ani je nenechávejte uschnout jen tak! Jednak to nesvědčí pokožce hlavy a zadruhé se, opět, obíráte o objem. „Určitě bych doporučil vyfoukat vlasy v předklonu, tím docílíte toho největšího objemu. Vysoušel bych vlasy plochým kartáčem a foukal je všemi směry, abych vlas nadzvedl,“ doporučuje kadeřník Daniel Pašek ze salonu The Trim a ambasador značky Dyson.

3. Vsaďte na správný styling

Než se pustíte do foukání, můžete do vlhkých vlasů nanést pomocníky pro objem. Díky tomu vlas nabobtná, nebude tak klouzat, a tím pádem nebude plihnout.

„Tužidlo může být v některých případech skvělý pomocník, ovšem všeobecně bych se vyvaroval extra silně tužicích přípravků. Vlasy nejenže se pak snadno trhají, ale také jsou mnohem těžší, než když použijete nezatěžující produkt pro objem,“ vysvětluje kadeřník Libor Smrž ze salonu Hair We Are a pokračuje: „Vlasy bych spíš lehce natupíroval u hlavy a podlakoval nezatěžujícím lakem. Nebo je můžete po vyfoukání natočit na natáčky na suchý zip, nechat je zhruba dvacet minut na hlavě a na závěr lehce přelakovat.“

Variantou k lakům jsou texturizační spreje, které vlasy zdrsní a nadzvednou. Používají se zpravidla spíš ke kořínkům, stejně jako suchý šampon, který má obdobný efekt a navíc zbaví kštici mastnoty.

Foto: Archiv firem

Zleva: Lak na vlasy pro lehkou fixaci Osis+ Elastic Finish Schwarzkopf Professional, 205 Kč (500 ml). Lak na vlasy pro lehké zpevnění Infinium Soft L’Oréal Professionnel, 155 Kč (500 ml). Oba produkty prodává NotinoFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Texturizační sprej Balmain, 900 Kč (200 ml). Texturizační sprej pro objem Bumble and bumble, 910 Kč (150 ml), prodává SephoraFoto: Archiv firem

4. Přidejte světlé pramínky

Objem můžete dohnat i optickou hrou: zdání bohaté nadýchané kštice lze nejlépe docílit zesvětlenými pramínky. „Když je vlas jemný a udělám do něj ultra jemný přirozený melír, vlasům to přidá na hustotě určitě o třicet procent. U techniky balayage je super, že jak barva hraje v různých délkách a vlasy jsou v pohybu, vytvoří to hezký a přirozený objem,“ vysvětluje Daniel Pašek.

5. Zastřihněte je!

Co se střihu týče, je to velice individuální. Některý typ vlasů může vypadat hustější na pohled, když jsou zastřižené do rovna, jinému bude lichotit spíš postupné sestříhání. „Když jsou klasické středoevropské vlasy normálně husté a chcete docílit většího objemu, doporučuju je krásně sestříhat. U vlnitých dělám techniku střihu natupo a bez sestříhání,“ vysvětluje Daniel Pašek.

„Někdy je lepší nemít za každou cenu dlouhé vlasy, které budou plné objemu jen po ramena, ale od ramenou pod lopatky už budou viset jen ‚cancoury‘. To je lepší vytvořit krásné, čisté a precizní mikádo anebo krátké pixie,“ dodává.

Reklama

Načítám