Hlavní obsah

Suchý šampon? Zachrání účes a zamaskuje odrosty!

Foto: Zigres, Shutterstock.com

Foto: Zigres, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Suchý šampon je skvělým pomocníkem pro chvíle, kdy nemáte čas si rychle umýt vlasy. Ale umí s nimi daleko víc věcí, třeba pomáhá při tupírovaní. A ani to ještě není všecko. Pomůže vám i s trapasem u večeře, nebo když v posilovně zvedáte těžkou váhu. Suchý šampon je prostě univerzální a vyplatí se ho nosit v kabelce.

Článek

Suchý šampon je směs, která se postará o odstranění mastnoty z vlasů i pokožky hlavy. Umí ji absorbovat do sebe. Není ale náhražkou mytí hlavy, protože nečistoty ani mastnotu neodstraní, jen ji zneviditelní a vlasy i hezky svěže provoní, takže vypadají jako umyté. Rozhodně se ho ale vyplatí mít v koupelně nebo v kabelce z několika dalších důvodů, které vám představíme!

Jak vybrat suchý šampon?

Výběr suchých šamponů na trhu je poměrně široký. Nejlepší je volit podle barvy vlasů, protože pak nehrozí, že bude po použití vidět, a ještě může zamaskovat odrosty. Suchý šampon si můžete vybrat i podle vůně nebo zvolit praktické cestovní balení do kabelky. Na trhu je jich hodně, a proto pro vás máme pár tipů.

Foto: Archiv firem

Zleva: Batiste Wonder Woman, sprej 200 ml, ovocně-květinová vůně, pro objem, v e-shopu Kup Kosmetiku za 115 Kč. Got2b Dry Shampoo Instant Fresh it Up, sprej 150 ml, extra svěžest, v e-shopu Makeup za 108 Kč. Eliah Sahil Organic, práškový šampon 100 g, na posílení vlasů, s guaranou, 100 % přírodní, v e-shopu Biooo za 383 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Ronney Dry Shampoo Blonde and Light, sprej 200 ml, pro blond vlasy, v e-shopu Vlasy-kosmetika za 73 Kč. Tabitha, práškový suchý šampon 75 g, směs terapeutických rostlin, v e-shopu Bio balíček za 799 Kč. Girlz Only for Brunettes, sprej 200 ml, pro hnědé a tmavé vlasy, s pigmenty, v e-shopu Svět kadeřnictví za 108 KčFoto: Archiv firem

Jak suchý šampon používat?

Aby odvedl suchý šampon tu práci, kterou po něm chcete, měli byste ho používat správně. Základní postup je následující:

  • Používejte ho na suché vlasy a zvolte místa, která ho nejvíc potřebují - třeba jen ofina nebo vlasy kolem pěšinky - ale můžete ho nanést i na celou hlavu.
  • Naneste ho ke kořínkům vlasů, u konečků se vlasy nemastí a šampon by je mohl zbytečně vysušit.
  • Pokud máte šampon ve spreji, nejprve ho protřepejte a potom nastříkejte z doporučené vzdálenosti asi 15–30 cm. Pak ho vmasírujte prsty.
  • Sypký šampon nasypte ke kořínkům (ve velmi tenké vrstvičce) a vmasírujte.
  • Nechejte pár minut působit a vlasy pročešte. Následně proveďte takový styling, který potřebujete.
Foto: natali_ploskaya, Shutterstock.com

Suchý šampon umí jednorázově nahradit mytí, ale také zvětšit objem vlasů nebo zakrýt odrostyFoto: natali_ploskaya, Shutterstock.com

Bonusové využití suchého šamponu

Suchý šampon je nejen první pomocí, když si nemůžete umýt vlasy. Má i různé další efekty.

  • Zvětší objem vlasů - Vlasy upravujte teprve až po jeho nanesení, budou vypadat bohatší. Můžete ho lehce nastříkat nebo nasypat i na vlasy v části, kterou budete tupírovat – díky němu budou lépe držet.
  • Udrží sponky - Drží vám účes pomocí sponek a vlásenek, ale většinou vám z vlasů kloužou? Naneste na ně suchý šampon a zůstanou tam, kde je chcete mít.
  • Zamaskuje odrosty - Pokud si zvolíte suchý šampon určený pro vaši barvu vlasů, stačí ho nanést na odrosty a nebudou tolik patrné.
  • Zvedne ofinu - Chcete, aby ofina držela tvar a byla vzdušná? Nastříkejte zespodu vlasů suchý šampon a potom ji vytvarujte. Bude vypadat skvěle.

Netradiční využití suchého šamponu

Pokud oceňujete vlastnosti suchého šamponu natolik, že ho nosíte s sebou v kabelce, může se vám hodit i při zcela jiných příležitostech, než jen v souvislosti s účesem. Jaké to jsou?

  • Do bot - Suchý šampon je první pomoc pro zapocené a nepříliš vonící boty po celodenním nošení. Stačí je jím vystříkat nebo vysypat a nechat působit. Poslouží i jako prevence do bot, v nichž vyrážíte na výlet.
  • Na mastné skvrny - Kápli jste si během večeře v restauraci na košili něco mastného? Naneste na skvrnu suchý šampon a doma vyperte běžným způsobem, mastnota by měla být pryč. Můžete to vyzkoušet i na skvrnu na koberci – nechejte asi půl hodiny působit a potom vysajte.
  • Na mokré ruce - Potí se vám ruce ze stresu nebo námahy? Stačí je postříkat suchým šamponem a nemusíte se bát někomu podat ruku. Suchý šampon se uplatní i v posilovně, když vám klouže nářadí z ruky.

Reklama

Načítám