Hlavní obsah

Jak na zplihlé vlasy? Otestovali jsme spreje pro objem!

Foto: Marianna Bartková

Foto: Marianna Bartková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mohutnější účes jedním stříknutím. To dokážou spreje pro objem vlasů. Nebo ne? V redakci jsme otestovali šest produktů. Dva, které se používají do mokrých vlasů, a čtyři do suchých pro dodání textury a objemu.

Článek

Spreje, které vytvoří objem a dodají vlasům texturu, aby tolik neklouzaly, jsem dlouho zanedbávala. Stačil mi suchý šampon, ale ten není vždy ideální. A teď – po vyzkoušení – si říkám, jak jsem mohla bez sprejů žít! Okamžitě totiž zvednou kštici od kořínků a opticky ji zahustí. Vyzkoušeno na vlastních vlasech, které jsou v koncích odbarvené a celkově spíš jemnější s tendencí plihnout u hlavy.

Balmain

Sprej protřepejte a stříkejte na vlasy ze vzdálenosti asi 10 cm. Aplikuju ho skoro ke kořínkům – asi tak pět centimetrů od hlavy. Nikdy ale ne přímo ke kůži! Odbarvené suché konečky by mi cuchal, zato klouzavé vlasy u kořínků pěkně zdrsní, a tím pádem pak lépe drží. Získají objem a vypadají, jako bych je foukala přes kulatý kartáč. Určitě ho využiju při tvoření culíků nebo drdolů i pro přirozený vzhled a výdrž vln. Jediná nevýhoda? Přijde mi, že i když se pokožce hlavy vyhýbám, sprej stejně vlasy trochu víc zatíží a zmastí. Možná za to ale může i zimní období a čepice.

Foto: Archiv firmy

Sprej pro hustotu a objem vlasů Balmain, 790 Kč (200 ml), prodává DouglasFoto: Archiv firmy

Alterna

Tento sprej mi připomíná suchý šampon, a možná právě proto mi vyhovoval. Vlasy po něm nebyly mastnější a po aplikaci mi přijde trochu „lehčí“ než předchozí výrobek – nemá takovou tužicí schopnost. I tak ale udělá, co má: kštice vypadá hustší a účes lépe drží tvar. Nejvhodnější mi přišel na vyfoukané vlasy do rovna přes kartáč, ale použila jsem ho i na definici a objem vln – a také fungoval perfektně.

Foto: Archiv firmy

Suchý sprej pro objem a texturu Alterna Caviar, 711 Kč (184 g), prodává Salon OnlineFoto: Archiv firmy

Authentic Beauty Concept

Oproti předchozím produktům má tenhle sprej menší tužicí schopnost, tudíž mi přijde ideální, když chci vlasům dodat jen lehký objem bez zatížení. Je jako stvořený pro look „právě jsem vstala a s plážovými vlnami jsem se už narodila“. Vyhovoval mi jak ke kořínkům, tak i v délkách. Za mě ideální produkt na běžné každodenní použití.

Foto: Archiv firmy

Strukturující sprej Authentic Beauty Concept, 649 Kč (300 ml), koupíte ve vybraných kadeřnictvích Foto: Archiv firmy

Kaaral

Sprej od italské značky má úzkou tyčinku, pomocí níž můžete aplikovat přípravek přímo ke kořínkům. Ostatní spreje byly suché, tento je mokrý, ale po chvilce zaschne. Hodí se jak ke zvednutí zplihlých vlasů přímo u hlavy, tak se dá použít z větší vzdálenosti i do délek pro vytvoření nedbalých vln. Díky své vlhkosti podpoří i tvorbu vln a zároveň nechá vlasy ledabyle objemné a zdravě vypadající. Byla jsem nadšená.

Foto: Archiv firmy

Sprej pro objem od kořínků Kaaral Hyper, 392 Kč (250 ml), prodává VivianeFoto: Archiv firmy

Schwarzkopf

Sprej se nanáší do délek po umytí, nejlépe po použití objemového šamponu. Upřímně: sprejům, které se nanášejí na vlhké vlasy, jsem příliš nevěřila. Nicméně si myslím, že jemnějším vlasům můžou vyhovovat, protože je tolik nezatíží. Kštice je po vyfoukání „těžší“, ale v tom dobré slova smyslu – vlasy jsou na dotyk hustější, nerozlítané a lépe drží tvar.

Foto: Archiv firmy

Sprej pro objem Schwarzkopf Fibre Clinix, 449 Kč (200 ml), koupíte ve vybraných kadeřnictvíchFoto: Archiv firmy

Insight

Přípravek italské přírodní vlasové kosmetiky slibuje pevnost, texturu a objem. Nanáší se stejně jako předešlý výrobek: po umytí, do ručníkem vysušených vlasů a do celých délek. Moje zkušenost je, že účes po vyfoukání lépe držel, neplihl a navíc byl lesklejší.

Foto: Archiv firmy

Sprej pro objem vlasů Insight Volumizing, 199 Kč (100 ml), koupíte na Insight ProfessionalFoto: Archiv firmy

Závěr? Ideální pro moje vlasy je použít sprej po umytí a nakonec doladit účes sprejem určeným do suchých vlasů a ke kořínkům. Takový objem nezničí snad ani čepice!

Související témata:

Načítám