Hlavní obsah

5 kroků k lesklým a rovným vlasům

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak na uhlazený a lesklý účes, který odpovídá současnému trendu „tekutých“ vlasů? Tajemství tkví ve spojení péče, správných stylingových pomocníků a jednoho triku k tomu!

Článek

Na červený koberec nosí ultra hladké a ultra lesklé vlasy Kim Kardashian (41) nebo Megan Fox (35), oslňovaly s nimi i modelky na poslední přehlídce Versace. Chcete mít vlasy také lesklé a hladké jako z reklamy na vlasovou kosmetiku? Můžete jich dosáhnout, pokud se budete držet následujících pěti kroků.

1. Hydratace

Ať už se jedná o krásnou pleť nebo vlasy, nejdůležitější je hydratace. „Pro lesklé vlasy je klíčový výběr správných produktů, zejména těch, které udržují ve vlasech správnou hydrataci. Už při mytí si vyberte hydratační šampon a hydratační kondicionér, který zásobí vlas vodou,“ doporučuje kadeřník Robert Starý. Pokud jsou vaše vlasy hodně suché, dejte jim pořádně „napít“ i díky vlasovým maskám.

Foto: Archiv firem

Zleva: Hydratační šampon Authentic Beauty Concept, 599 Kč (300 ml), koupíte ve vybraných kadeřnictvích; vyhlazující šampon s arganovým olejem, Ziaja, 81 Kč (300 ml), prodává NotinoFoto: Archiv firem

2. Detoxikace

Aby vlasy byly v dobrém stavu, je důležité je čas od času zbavit všech nánosů nečistot i stylingových produktů. „Alespoň jednou měsíčně použijte detoxikační šampon, který vlas vyčistí a působí zároveň i jako peeling vlasové pokožky,“ radí kadeřník. Vlasy potom budou samy o sobě lesklejší.

Foto: Archiv firem

Zleva: čisticí a detoxikační šampon Bumble & Bumble, 482 Kč (250 ml), prodává Sephora; detoxikační micelární šampon Yves Rocher, 179 Kč (60 ml)Foto: Archiv firem

3. Termo ochrana

Pokud vlasy chcete narovnávat, je základem termo ochrana vlasů. „Nejdříve bych doporučila do mokrých vlasů ke kořínkům použít objemovou pěnu, která vlas pozdvihne. Dále aplikujte do délek termo ochranu, která vlas ochrání při následném foukání a žehlení,“ doporučuje kadeřnice Martina Malinová ze salonu Hair by Martina.

Foto: Archiv firem

Zleva: termoochranný uhlazující sprej na vlasy Kérastase, 495 Kč (150 ml), koupíte ve vybraných salonech; stylingový primer pro rovný styling s ochranou proti teplu Nivea, 75 Kč (150 ml), prodává Teta drogerieFoto: Archiv firem

4. Fén, nebo žehlička? Obojí!

Vlasy máte umyté, vysušené ručníkem a připravené na foukání a žehlení. „Pokud jsou vaše vlasy jemné či zeslabené, je lepší je pouze vyfoukat dohladka a žehličku používat velmi zřídka,“ varuje kadeřník. Nicméně jste-li majitelkou pevných a zdravých vlasů, žehličky se nemusíte obávat. Pro nejlepší efekt můžete zkombinovat oba nástroje.

„Ideální je nejdříve vlasy vyfoukat a poté vyžehlit. Foukejte je úplně do sucha přes kulatý kartáč a teprve potom přejděte k samotnému žehlení,“ doporučuje kadeřnice. Vyplatí se vždy žehlit spíš užší prameny a předtím, než ho vezmete do žehličky, pročesat kartáčem.

Foto: Archiv firem

Zleva: žehlička na vlasy Moisture Protect, Phillips, 2599 Kč; vysoušeč vlasů BaByliss Paris, 1899 KčFoto: Archiv firem

5. Lesk a konečky

Když jsou vlasy dokonale hladké, můžete se pustit do závěrečného stylingu. „Pro efekt opravdu lesklých vlasů použijte lesk ve spreji. Ten ale nastříkejte na vlasy až potom, co je zafixujete lakem, ten totiž vlasy může zmatnit,“ říká Martina Malinová. Aby konečky byly co nejvíc hladké, naneste do nich malinko oleje nebo krému a prsty uhlaďte. Voilà!

Foto: Archiv firem

Zleva: sprej na vlasy pro lesk Lee Stafford, 144 Kč (200 ml), prodává Notino; lesk na vlasy ve spreji Redken, 395 Kč (150 ml), prodává Svět kadeřnictvíFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: uhlazující krém proti krepatění Caviar, Alterna, 890 Kč (150 ml), prodává Salon Online; krém na vlasy Dream Long, Elséve, 119 Kč, prodává dm drogerieFoto: Archiv firem

Reklama

Načítám