Hlavní obsah

Broskvový koláč s kakaem a ořechovou drobenkou

Hodnocení:
(95)
Foto: Erika Pilátová
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
35 minut
Náročnost
nízká

Vláčné těsto s kakaem, šťavnaté ovoce a křupavá drobenka s ořechy? Upečte si tento lahodný broskvový koláč. Je rychlý a jednoduchý a s kopečkem zakysané smetany chutná fantasticky!

Ingredience pro:
1 plech 22 × 30 cm
Na těsto
  • 300 g hladké mouky
  • 100 g másla
  • 250 ml kefírového mléka
  • 150 g cukru
  • 3 vejce
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • 2 lžíce kakaového prášku
Na drobenku a zdobení
  • 1 žloutek
  • 1 lžíce másla
  • 50 g mletých ořechů
  • 50 g třtinového cukru
  • 1 lžička mleté skořice
  • 4 broskve
  • 250 g 30% zakysané smetany
    Článek

    Postup

    Krok 1: Nejdřív si připravte drobenku. Do misky dejte žloutek, máslo, cukr, ořechy a skořici. Pomocí prstů vypracujte drobivou směs a uložte ji do ledničky. Broskve vypeckujte a nakrájejte na měsíčky. Jak udělat křupavou drobenku na koláč?

    Krok 2: Teď je čas zadělat těsto. V míse ušlehejte vejce a cukr do světlé nadýchané pěny. Přidejte mouku prosátou s práškem do pečiva a kakaem a promíchejte.

    Umíte správně ušlehat vejce s cukrem?

    Krok 3: Přilijte kefír a rozpuštěné vlahé máslo. Vše důkladně prošlehejte, až vznikne hladké těsto bez hrudek.

    Znáte jednoduchý kávový dort s kefírem a drobenkou?

    Krok 4: Hotové těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Přidejte pokrájené broskve a koláč posypejte drobenkou. 

    Krok 5: Pečte 30 až 35 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Po upečení podávejte porce koláče s kopečkem zakysané smetany

    Kefír dodává těstu bílkoviny i vláčnost, proto je to při pečení oblíbená surovina. Ochutnejte: rychlá kefírová buchta s ořechy a čokoládovou polevou je vynikající a fantastický je i kefírový perník s vločkami a medovou polevou.

    ynezorPumanzeSaNyknalC
    25. 8. 2021

    Reklama

    Sdílejte článek