Hlavní obsah
2,9
(197)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Šťavnatá pomazánka z uzeného kuřete, mrkve a krémového sýra se hodí jak na silvestrovské chlebíčky (kde klidně můžete přitvrdit s česnekem), tak i na ráno „poté“. A je přitom mnohem zdravější, než jak chutná!

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks uzeného kuřecího stehna
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 1 lžička chilli omáčky
  • 2 lžíce worcesterské omáčky
  • 100 g čerstvého krémového sýru
  • 3 lžíce majonézy
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1 ks mrkve
  • 2 ks jarní cibulky
Článek

Postup

01.

Maso oberte a pomocí dvou vidliček natrhejte na vlákna. Použít můžete i čerstvé grilované, v tom případě vám bude stačit půlka kuřete.

02.

Smíchejte s prolisovaným česnekem, paprikou, chilli omáčkou dle chuti, worcesterem, čerstvým sýrem, majonézou, jemně nastrouhanou mrkví a nadrobno nasekanou jarní cibulkou.

03.

Podle chuti osolte a opepřete nebo dolaďte další paprikou či chilli.

04.

Podávejte jen tak nebo obložené vařenými křepelčími vejci, nasucho vypraženými kousky slaniny a další jarní cibulkou.

Tip: Pro odlehčení do pomazánky přidejte kousky zeleného jablka či řapíkatého celeru nebo třeba sušené brusinky.

Zkusíte letos na silvestra tuto šťavnatou pomazánku?

Načítám