Hlavní obsah
3,5
(57)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Nadýchaná, s vůní vanilky a plná šťavnatého ovoce. Vychutnejte si dokonalou bublaninu plnou malin, ostružin a borůvek s kopečkem zakysané smetany.

30 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech 20 × 30 cm
Na těsto
  • 300 g hladké mouky
  • 150 g cukru moučka
  • 6 ks vejce
  • 1 lžička skořice
  • 6 lžic řepkového oleje
Na dohotovení
  • 50 g kokosu
  • 200 g vysokotučné zakysané smetany
  • 500 g čerstvého lesního ovoce
Článek

Postup

01.

Do mísy vyklepněte žloutky a spolu s cukrem je ušlehejte do světlé a nadýchané pěny. 

02.

Pak do směsi postupně zašlehejte mouku smíchanou se skořicí a olej. 

03.

Pokud je těsto příliš husté, můžete přidat trochu mléka nebo kefíru. 

04.

Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho po částech zapracujte do těsta. (Tip: Jak ušlehat sníh krásně dotuha?)

05.

Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Pak ho posypte mletým kokosem a přidejte lesní ovoce. 

06.

Bublaninu vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi půl hodinky. Vychladlou nakrájejte a podávejte s kopečkem zakysané smetany.

Bublanina je prostě letní klasika. Na jakou máte chuť, s třešněmi, meruňkami, rybízem nebo lesními plody? Tady najdete nejlepší recepty na bublaniny, čeká vás klasika i třeba recept po francouzsku.

Reklama

Načítám