Článek
Postup
01.
Do mísy vyklepněte žloutky a spolu s cukrem je ušlehejte do světlé a nadýchané pěny.
02.
Pak do směsi postupně zašlehejte mouku smíchanou se skořicí a olej.
03.
Pokud je těsto příliš husté, můžete přidat trochu mléka nebo kefíru.
04.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho po částech zapracujte do těsta. (Tip: Jak ušlehat sníh krásně dotuha?)
05.
Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Pak ho posypte mletým kokosem a přidejte lesní ovoce.
06.
Bublaninu vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte asi půl hodinky. Vychladlou nakrájejte a podávejte s kopečkem zakysané smetany.
Bublanina je prostě letní klasika. Na jakou máte chuť, s třešněmi, meruňkami, rybízem nebo lesními plody? Tady najdete nejlepší recepty na bublaniny, čeká vás klasika i třeba recept po francouzsku.