Hlavní obsah

Bude vám nevěrný? Riziko můžete odhalit už po třetím rande

Foto: Nejron Photo, Shutterstock.com

Foto: Nejron Photo, Shutterstock.com

Reklama

Nevěra! Té se ve vztahu bojí asi nejvíce lidí. Jak zařídit, aby vás partner nepodvedl? Odhalte včas, že muž, s nímž randíte, je záletník. Jde to prý poznat už po třech schůzkách!

Článek

Podle dvou australských expertek na vztahy Debbie Rivers a Iony Yeung existuje řada signálů, které už během prvních tří schůzek naznačují, že muž, s nímž se scházíte, má sklony k nevěře. A že když s ním zůstanete, nejspíš je jen otázka času, kdy vám nasadí pomyslné parohy. Čeho si tedy všímat?

1. Soustředěnost

I když jste nadšená a ten muž se vám líbí tak, že máte rozdováděné myšlenky, zkuste se zklidnit a pozorujte, jak je na tom se soustředěností on. Udržuje s vámi oční kontakt?

Pokud občas uhýbá, může to být samozřejmě z nervozity a nejistoty, což je v pořádku. Je to lepší, než když z něj tryská přehnané sebevědomí. „Hráči to se ženami umí. Vědí, co mají říkat, jak se chovat. Možná si říkáte, že je to dobře, ale ten opravdu hodný kluk bude ve vaší společnosti zpočátku spíš nervózní,“ vysvětluje Debbie Rivers.

Pokud oční kontakt neudržuje, protože sleduje veškeré dění kolem vás, je to minimálně k zamyšlení. Dívá se na servírku, co vás má na starosti, kdykoli kolem vašeho stolu projde nějaká žena, otočí se za ní? Špatně! Měl by mít oči jen pro vás.

2. Pozor na telefon

Mobil má dnes každý a z toho, jak s ním zachází, lze hodně vyčíst. Protože právě telefony jsou prostředkem k navazování vztahů, flirtování, domluvení si rande.

Úplně ideální je, když na schůzce ani jeden z vás mobil vůbec nevyndá. Ale samozřejmě někdy to nejde, ať už kvůli pracovním povinnostem nebo proto, že vám doma chůva hlídá děti a vy jste na telefonu pro případ nouze. To by ale mělo být hned na začátku rande vysvětleno. „Promiň, čekám důležitý pracovní hovor“ je věta, která bohatě stačí, když muž pokládá telefon na stůl.

Co ale značí sklony k záletům? Když váš protějšek potřebuje mít telefon neustále u sebe, často se do něj dívá a pokládá ho displejem dolů. Když mu někdo pošle zprávu nebo zavolá, reaguje, aniž by vám vysvětlil, co ho vyrušilo.

Foto: VGstockstudio, Shutterstock.com

Jestli se až příliš stará o svůj mobil, neznačí to nic dobréhoFoto: VGstockstudio, Shutterstock.com

3. Přátelé a rodina jsou tabu

Je jasné, že po jedné či svou schůzkách si nebudete vzájemně představovat rodiče či nejlepší kamarády. Ale očekává se, že o svých nejbližších budete mluvit. Dozvíte se třeba, zda je váš protějšek jedináček nebo má několik sourozenců, zda jsou rodiče stále spolu, nebo jsou rozvedení a podobně. Během povídání by měly vyplynout i nějaké ty historky s kamarády a vtipné zážitky.

Tohle je totiž nejlepší způsob zjistit, jaké hodnoty ten druhý ve vztazích zastává. „Jenže lidé, kteří bývají nevěrní, si dávají velký pozor, aby do svých vztahů rodinu a přátele netahali. Zvyšuje se tím totiž riziko, že by některý z jeho blízkých mohl nechtěně něco prozradit,“ vysvětluje Iona Yeung.

4. Příliš milý ke všem okolo

Je na vás milý a zahrnuje vás pozorností? Super! Jen pozor, zda jste jediná. Jestli se od ucha k uchu usmívá i na servírku, jestli laškuje s dívkou, co vám v kině prodává popcorn (byť neškodně), podrží dveře nejen vám, ale i dalším třem ženám, které jdou po vás, není to dobré znamení.

Mít vedle sebe gentlemana je jedna věc, ale co je moc, to je moc – k vám by měl být nejpozornější, ostatní ženy by měly být ve vašem stínu!

Foto: Dragon Images, Shutterstock.com

Galantnost je úžasná a funguje. Ale jestli až moc pozorný i k ostatním, zpozorněteFoto: Dragon Images, Shutterstock.com

5. Nemá profil na sociálních sítích

Teď samozřejmě není řeč o starších generacích, ale když běžný třicátník, který to nemá jako životní filozofii, není na sociálních sítích, je to trochu zarážející.

Podle expertek to tak má řada nevěrníků, protože když nejste na sociálních sítích, je nevěru mnohem snazší utajit. Nehrozí vám lajky od milenek, nejapné komenty pod fotkami od zhrzených žen, nebo postování fotek, které by vás mohly kompromitovat.

Podvedl vás, nebo vy jeho? Zdá se to jako neřešitelný problém, ale nemusí to znamenat konec vztahu. Odpustit nevěru? Tohle je na tom nejtěžší

Reklama

Související témata:

Načítám