Hlavní obsah

Bydlení podle horoskopu: Komu svědčí venkov a komu město?

Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Reklama

Aktualizováno

Město, nebo vesnice? Dům, nebo byt? Každá lokalita má svoje klady i zápory a u každého člověka převáží něco jiného. Jak jste na tom vy? Je pro vás vhodné spíše bydlení na samotě, nebo ve víru velkoměsta?

Článek

I znamení zvěrokruhu napoví, jestli vám lépe sedí bydlení mezi lidmi v centru velkoměsta, nebo se vám bude víc dařit na samotě či na venkově, kde je životní tempo přece jen pomalejší. Chcete zjistit, k čemu inklinuje právě vaše znamení?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Pro aktivní Berany je otázka bydlení dost komplikovaná. Město jim bude vyhovovat víc, co se týká jejich okamžitých impulzů pustit se do nového koníčku nebo teď hned vyrazit s přáteli na chlazený cider. Vesnice pro ně zase bude vstřícnější možnostmi venkovního sportovního vyžití, které pro Berany hraje zásadní roli. Konečné rozhodnutí je tak opravdu individuální. Ideální řešení je byt ve městě a zároveň chata někde v přírodě, aby mohli měnit prostředí, kdykoli si zamanou.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Požitkáři Býci žijí v pomalejším tempu. Spěch, shon a honba za „něčím lepším“ jim nedělá dobře. I proto se budou lépe cítit na vesnici než ve velkoměstě a získají víc příležitostí užít si každý den naplno a vychutnat si i pomalejší chvíle. Město Býkům způsobuje zbytečný stres a stejně se jeho tempu nikdy plně nepřizpůsobí. Na venkově jim bude chybět jen plné gastronomické vyžití, ale jezdit čas od času za dobrým jídlem „do civilizace“ pro ně bude pohodlnější.

Foto: RossHelen, Shutterstock.com

Býci si život na venkově dokážou doopravdy vychutnatFoto: RossHelen, Shutterstock.com

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Pro zvídavé Blížence není bydlení na venkově to pravé. Potřebují cítit pulz velkoměsta a užívat si večerní ruch i davy. Pozorování lidí patří mezi jejich oblíbené aktivity, rádi se seznamují, navazují nové kontakty – a to je na venkově komplikovanější. Město je tedy pro ně jasná volba. Jako praví Blíženci však zažívají i chvíle, kdy by nejradši od všeho a všech uprchli. Proto asi nebude od věci čas od času vyrazit na venkov a od ruchu si odpočinout.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Jestli je někdo pro život na venkově jako dělaný, pak jsou to Raci. Tohle romantické znamení se v klidu a izolaci vyloženě vyžívá a hluk a tempo měst mu nedělají dobře. Raci se cítí nejlépe v malé bublině přátel a rodiny a davy a nutnost setkávat se s neznámými lidmi jsou pro ně značně nekomfortní. Zbožňují klid a sami se sebou dovedou strávit spoustu času. Rodina je pro ně na prvním místě a že je vesnice mnohem lepší prostředí zvlášť pro malé děti, na tom se asi shodneme. Jasná volba je tak venkov a hezký rodinný domek.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

U Lvů si nebudeme nic nalhávat – rozhodně potřebují být ve středu dění. A tím je v tomto případě město. Ale jejich situace je složitější: k životu potřebují nejen město, ale i prostor, takže v malé garsonce by se trápili. Musejí si najít nějaké poměrně prostorné bydlení v centru, odkud bude všude blízko. Večírky, setkávání s přáteli a pravidelný pobyt mezi lidmi je pro Lvy nezbytný a rozhodně to nepřeváží láska k přírodě a pohybu v ní.

Foto: Alliance Images, Shutterstock.com

Lvi musejí být v centru dění, aby mohli kdykoliv vyrazit do společnostiFoto: Alliance Images, Shutterstock.com

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Co se týká bydlení, Panny prospívají kdekoli, kde si to mohou zařídit podle sebe. Se svým puntičkářstvím a vrozenou schopností organizace mají jedinečnou schopnost udělat to „pravé doma“ vlastně kdekoli. Byt, dům, venkovské sídlo, garsonka... Je to jedno. Pravda však je, že čím větší prostor, tím víc práce, protože pořádek a řád jsou pro Panny naprosto nezbytné. Jako ideální se tedy jeví středně velký byt, aby se z toho zařizování a uklízení nakonec nezhroutily.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy patří mezi příznivce velkých, vzdušných prostor, světlých a plných slunce – a musí to být bydlení s duší. Nesnášejí unifikované bytové jednotky. Jejich „doma“ je pro ně hodně zásadní a potřebují si ho zvelebit k obrazu svému. Domov vytvoří jak ve starší chatě na vesnici, tak v moderním městském bytě postaveném na míru. O fous lépe jim ale sedí venkov, kde mohou vnímat i určité propojení s přírodou. Ale báječně se přizpůsobí jakékoli variantě.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Jakkoli se to může u uzavřených Štírů zdát neobvyklé, rozhodně jim vyhovuje víc bydlení v městském bytě než ve venkovském domě. Zaprvé proto, že na samotě se ještě víc uzavírají do sebe a často upadají do depresí, zadruhé je lidé prostě baví – tak trochu jako společenský experiment. Zkoumají je a pozorují, rádi se pohybují v pozadí a ovlivňují jejich životy. I z prostorového hlediska Štírům více vyhovuje byt, klidně na okraji města, kde se mohou stáhnout do samoty, když to potřebují.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Extrovertní Střelci vypadají jako ideální kandidáti na bydlení v centru města, ale jen na první pohled. Opravdu rádi tráví čas s ostatními a také je baví lidi zvát a hostit. A k tomu se hodí spíše prostorný dům, kde je místo na návštěvy a přenocování. Střelci lidi sdružují, bydlení na venkově jim nedělá problém, protože společnost přitáhnou kamkoliv. Životu mimo město nahrává i jejich láska ke zvířatům, která v bytě nemají prostor.

Foto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Střelci jsou vynikající hostitelé a milovníci zvířat, a proto potřebují dům na venkověFoto: G-Stock Studio, Shutterstock.com

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Praktičtí Kozorozi ocení bydlení v městském bytě – důležité je, aby byl dobře dopravně dostupný. Rozhodně nepotřebují bydlet někde úplně v centru, přítomnost lidí ve větší koncentraci zrozenci v tomto znamení ani náhodou nevyhledávají. Ocení pohodlné předměstí nebo sympatický okraj sídliště, to je něco pro ně. Praktičtější je pro ně menší plocha, nepotřebují mnoho věcí a fascinují je chytře řešené úložné prostory. Byty pro ně jednoduše vedou.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Svobodomyslní Vodnáři by se zbláznili, kdyby měli bydlet v „unifikované králíkárně“. Domov pro ně znamená jedinečné místo, které dýchá specifickou atmosférou. Jestli to bude stará vila, již je třeba rekonstruovat, nebo byt s vysokými stropy a starými parketami, to už je jedno. Důležité je, aby mělo místo svou historii a příběh. A aby si ho Vodnáři mohli předělat podle svého a kreativně se na něm vyřádit dle libosti.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

I zrozenci ve znamení Ryb přisuzují svému zázemí a domovskému přístavu velkou důležitost. Kromě bytu či domu samotného je pro ně zásadní také okolí, které jim musí dělat radost. Lépe se cítí spíš v domku nebo nějaké menší bytovce. Špatně zvládají sídliště a velké množství lidí okolo jim vadí vlastně neustále. Klíčová je blízkost přírody, kam Ryby rády utíkají. A pokud je tohle splněno, zvládnou klidně i město.

Reklama

Související témata:

Načítám