Hlavní obsah

Poštovní schránka nemusí být nudná! Tyhle krásné kousky zaujmou na první pohled

Foto: SeoLeo, Shutterstock.com

Foto: SeoLeo, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnozí lidé řeší vzhled dveří, jmenovek i zvonků, ale nad domovní schránkou příliš nepřemýšlejí. To je ale velká škoda! Je to totiž jedna z prvních věcí, kterou návštěvy vidí. Proč by tedy měla být obyčejná, nebo dokonce nevzhledná?

Článek

V dnešní době lze vybírat z mnoha velikostí, tvarů a barev poštovních schránek, a tak si každý jistě vybere svého favorita. Zkusit můžete schránku i vlastnoručně vyrobit nebo dekorovat – bude pak zcela jedinečná. Jaké tvary a styly jsou nejoblíbenější? Podívejte se do naší fotogalerie.

Obálky

V jednoduchosti je krása, a tak i obyčejná kovová schránka dokáže zaujmout. Stačí osobitý detail – například vzhled poštovní obálky. Tyto schránky patří mezi levnější a jsou dostupné v několika barvách i velikostech, pokud tedy chcete vybírat poštu z estetické a zároveň jednouché schránky, je to vhodná volba.

Malované schránky

Na trhu existuje množství krásných malovaných schránek s výjevy krajinek, květů nebo třeba s folklorními ornamenty. Můžete si nechat namalovat i schránku na míru, na které bude třeba i vaše jméno nebo podobizna vašeho mazlíčka. Pokud jste zruční, můžete si koupit obyčejnou bílou schránku a zkusit si ji namalovat sami, třeba akrylovými barvami.

Kované a plechové schránky

Dáváte-li přednost romantickému, středomořskému, vintage či provensálskému stylu, určitě vám padne do oka některá z bytelných kovaných schránek nebo plechová ve starožitném stylu. Velmi originální jsou kované modely ve tvaru domečku nebo s praktickým číslem popisným. V posledních letech se na trhu objevily i plechové kousky, které vypadají jako ze začátku minulého století. Většinou mají patinu a jsou buď v barvě plechu, nebo v tlumených přírodních barvách.

Schránky v americkém stylu

Možná znáte z amerických filmů schránky na kůlu s kovovou vlaječkou, která ukazuje, zda je uvnitř došlá pošta. Takové seženete i u nás a jsou praktické především tehdy, pokud máte delší příjezdovou cestu k domu a doručovatel by si musel zacházet, nebo cesta není v příliš dobrém stavu a vede náročnějším terénem. Ideální je takovou schránku umístit na okraj pozemku a opatřit ji zámkem, aby se k vašim písemnostem nedostaly nepovolané osoby.

Víte, že i schránka může být chytrá?

Často nebýváte doma, ale zároveň rádi objednáváte z internetových obchodů? Pak oceníte chytrou schránku. Je totiž dostatečně velká, aby se do ní vešla většina balíků, a navíc je opatřena dálkově ovládaným zámkem, který lze přes aplikaci snadno otevřít, když k vám přijede doručovatel. Balíček pak na vás bezpečně počká v zamčené schránce.

Dřevěné schránky

Schránky ze dřeva jsou sice náročnější na podmínky, pokud je však schováte pod stříšku, aby na ně nepršelo, vydrží léta. Existují v různých variantách a tvarech – od obyčejných čtvercových přes různé domečky a budky až po na zakázku vyráběné solitéry z kmenů stromu. Mohou být i malované nebo zdobené vypalováním.

Moderní schránky

Máte raději moderní materiály a design? I pro vás existuje na trhu mnoho vizuálně zajímavých schránek. Nejběžnější je provedení ve stříbrného nerezu, v nabídce jsou i černé kusy nebo i s dekorem dřeva. Většinou mají jednoduché hladké linie a některé mají zabudované okénko, ve kterém je vidět, zda vám něco přišlo. Zajímavé jsou také jednoduché kovové schránky s fotopotiskem různých motivů.

Související témata:
Vchodové dveře
Poštovní schránky

Načítám