Hlavní obsah

Byt s ideální dispozicí. Přírodní barvy a decentní tapety

Foto: Martin Florian

Foto: Martin Florian

Reklama

Tříčlenná rodina a pes. To jsou obyvatelé 96metrového bytu, kde se skvěle relaxuje, hraje, ale i pracuje. Nachází se v nejvyšším patře novostavby, takže jako bonus nabízí krásný výhled na město.

Článek

Manželé Iva a Tomáš se do bytu v brněnské novostavbě stěhovali z klasického paneláku. Zaujala je lokalita i exteriér domu a hlavně dispozice bytu 3+kk, k jehož přednostem patří kromě jiného velké pokoje, dvě komory poskytující dostatek úložných prostor a dvě koupelny.

Na internetu se jim na první pohled zalíbila práce designérky Andrey Kilianové. Svěřili jí kompletní návrh interiéru s tím, že upřednostňují čistý minimalistický styl. Protože oba pracují částečně z domova, přáli si vytvořit tu více pracovních zákoutí a také relaxační čtecí koutek s lenoškou, jinak ale vše nechali v rukou designérky.

Jak zvětšit kuchyni

„Dispozice bytu je velmi příjemná. Z prostorné předsíně vedou dveře do všech místností, což je ideální – každá má vlastní vstup a žádná není průchozí. K ložnici patří koupelna, v technické místnosti je dost místa na pračku se sušičkou. To se u developerských projektů vidí málokdy,“ chválí dispozici bytu Andrea Kilianová.

Na začátku jen řešili, jak trochu zvětšit kuchyni  a zároveň ji situovat tak, aby člověk hned od vstupu do místnosti neviděl na linku. Ledničku tedy předsunuli před šachtu, čímž vznikl tvar do U a kuchyně se krásně skryla. V části u dveří pak vzniklo místo na velké spížní skříně.

Foto: Martin Florian

Výrazným prvkem v kuchyni je obklad v tmavé imitaci mramoruFoto: Martin Florian

Domácí pracovní kout

Tichou pracovnu umístili do ložnice, další dvě pracovní místa se dají vytvořit v obýváku s kuchyní. Jedním je barové posezení u linky, druhé u stolečku vedle sedačky. Obě nabízejí krásný výhled z oken a obě se designérka snažila vyřešit tak, aby byla co nejnenápadnější a nepůsobila příliš pracovně. Když se schová notebook, krásně zapadnou do obytného prostoru.

Kromě dětského pokoje pro předškoláka, ve kterém použili zařízení z předchozího bydlení, je veškerý nábytek vyrobený na míru. „Jsem ráda, že majitelé při výběru sedacího a jídelního nábytku vsadili na kvalitu. Troufám si říct, že jim bude sloužit už napořád,“ podotýká designérka.

Foto: Martin Florian

Majitelé si přáli vytvořit v bytě i příležitostné pracovní koutky. Jeden je v obývacím pokojiFoto: Martin Florian

Koupelna z „mramoru“

Celému interiéru vévodí podlaha v dekoru přírodního dubu. Aby náležitě vynikla, doplnili ji světlými přírodními odstíny ostatních materiálů, a jako výraznější jednotící prvek použili v předsíni a kuchyni obklad v tmavé imitaci mramoru, který se nakonec v jiném odstínu objevil i v koupelnách.

„Klienti vstoupili do projektu v již pokročilé fázi, takže koupelny byly dílem developera a občas chyběl obklad na místech, kam dostříkne voda. Absenci obkladů jsme vyřešili deskou ve světlé imitaci mramoru v matu, která barevně skvěle doplňuje původní kachličky,“ popisuje designérka.

Foto: Martin Florian

Velkou výhodou bytu jsou dvě koupelny. Ta se sprchovým koutem patří k ložniciFoto: Martin Florian

Osvětlení a tapety

Andrea Kilianová chtěla celý interiér propojit ještě nějakým jemným detailem. Tím jsou subtilní hliníkové profily v kávovém odstínu, které se objevují v každé místnosti, ale pokaždé jiným způsobem. V předsíni rámují sezení a v ložnici zrcadla, v obývacím pokoji opticky oddělují čtecí koutek.

„Hodně jsme si pohráli s osvětlením, díky kterému se tu dají nastavit různé nálady a atmosféry. A nesmí chybět ani mé oblíbené decentní strukturální tapety s odlesky, které prostoru dodávají jemnost a útulnost,“ dodává Andrea Kilianová.

Kombinaci vzorů tapet a barev nábytku si pochvalují i majitelé: „Vše ladí a ani po roce bydlení se nám nic neokoukalo, naopak nás náš byt baví stále víc. Při realizaci jsme ocenili, že nám paní Kilianová poskytla kontakty na vyzkoušené řemeslníky a vedla timing prací. Díky tomu jsme zvládli byt dokončit za 4,5 měsíce s minimem přehmatů a zbytečných nervů a výsledek je za nás perfektní.“

Vizitka designérky

Interiérová designérka Mgr. Andrea Kilianová pracuje pod značkou Muuza. Věnuje se návrhům a realizacím bytových i komerčních interiérů. Preferuje zakázky, kde může interiér řešit jako celek – tedy nejlépe celý byt či dům. V takovém případě je možné vytvořit promyšlený koncept, ve kterém jsou zakomponované nejen veškeré funkční nároky, ale kdy má také interiér jednotnou koncepci, která se ve výsledku kladně odráží na celkové atmosféře. Více na www.muuza.cz.

Reklama

Související témata:

Načítám