Hlavní obsah

Celebrity milují odličovací žínky, zbavily je akné i vrásek

Foto: MilanMarkovic78, Shutterstock.com

Foto: MilanMarkovic78, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Netěší vás pohled na hromadu použitých odličovacích tamponů, které po vás zůstávají v koupelně v odpadkovém koši? Vyměňte je za odličovací žínky, dokážou víc než jen zbavit vaši tvář líčidel a nečistot.

Článek

Chovat se ekologičtěji můžete i při každodenní péči o váš vzhled. Pleť je potřeba čistit ráno i večer, ale používat k tomu jednorázové odličovací tamponky už není in. Můžete si koupit pratelné bavlněné, můžete je ale také vyměnit za odličovací žínku. Ta je tajnou vychytávkou v péči o pleť mnoha celebrit, například stále mladě vyhlížející herečky Salmy Hayek nebo Lady Gaga, nedá na ni dopustit ani vévodkyně Kate. Co je na ní tak skvělého?

Magnet na špínu

Odličovací žínka, hadřík, ručník, rukavice nebo utěrka, v drogeriích tuto pomůcku seženete pod mnoha názvy. Jedno mají ale společné, speciální materiál s elektrostatickými vlastnostmi, který do sebe zbytky líčidel, nečistoty i mastnotu z tváře jednoduše přitáhne jen za použití vody. Neomezuje se tedy jen na setření make-upu z povrchu tváře, bez potřeby drhnutí vyčistí i póry a hlubší vrásky.

Foto: archiv firem

Zleva: odličovací rukavice, Yves Rocher, 299 Kč; odličovací rukavice Revolution Skincare, 393 Kč/3ks, prodává NotinoFoto: archiv firem

Jemná čistí, hrubá prokrví

Mnohé žínky mají jednu stranu jemnější a druhou hrubší. Jemná slouží k omytí líčidel z pleti, kousky řasenky nebo třpytky ze stínů díky hladkému materiálu po pokožce sklouznou a nepodráždí ji.

Pokud jste byli dosud zvyklí mýt se jen rukama a vodou, žínka vám zajistí důkladnější očistu a navíc decentní peeling. Na druhou stranu je jemnější než různé čisticí kartáčky. Hrubá strana žínky se postará o jemnou exfoliaci odumřelé kůže a prokrvení pleti, ta bude krásně rozjasněná a při pravidelném užívání viditelně mladší.

Foto: archiv firem

Zleva: odličovací ubrousek MakeUp Eraser, 550 Kč, prodává Sephora; rukavice Glov comfort, 290 Kč, prodává DouglasFoto: archiv firem

Něco pro citlivky

Materiál je hypoalergenní, nedráždí tedy ani citlivou pleť. Hodí se pro každý typ pleti včetně aknózní a ekzematické. Dokáže udržovat čisté i hluboké póry a postupně je zjemňuje. Použít se dá nejen na tvář, ale i krk a dekolt.

Jak žínku používat?

Tvář i žínku navlhčete a jemnou stranou žínky stírejte gel i zbytky líčidel, nemusíte nijak tlačit ani drhnout. Pak hadřík propláchněte a hrubou stranou pleť dočistěte. Skutečně stačí jen voda, poradí si i s voděodolnou řasenkou, kouřovým líčením nebo očními linkami.

Foto: archiv firem

Zleva: odličovací hadřík For your beauty, 119 Kč, prodává Rossmann; odličovací hadřík GloryStyles, 289 Kč/3 ks, prodává MallFoto: archiv firem

Pozor na aviváž

Po použití stačí materiál přemáchnout v teplé vodě a pak nechat dobře uschnout. Minimálně jednou týdně pak žínku vyperte v pračce na 40 °C. Vydrží až tisíc vyprání, jsou tak jednoznačně nejekologičtějším odličovadlem. Při praní nepoužívejte aviváž, ta životnost zkracuje. Žínku můžete používat i ke smývání odličovacího gelu nebo pěny, jsou-li vám pro čištění příjemnější, počítejte ovšem s tím, že vlákna se jejich vlivem rychleji zanáší. Žínku za několik stokorun si tak raději šetřete a na omytí kosmetiky použijte obyčejnou froté, tu seženete za dvacku.

Reklama

Související témata:

Načítám