Hlavní obsah

Test čisticích kartáčků na pleť: Zkusily jsme drahé i levné!

Foto: YAKOBCHUK VIACHESLAV, Shutterstock.com

Foto: YAKOBCHUK VIACHESLAV, Shutterstock.com

Reklama

V době, kdy jsou opět povinné roušky, si naše pleť zaslouží mnohem větší péči. A jejím základem je důkladné čištění. Proto jsme si vzaly v redakci na pomoc speciální silikonové kartáčky a otestovaly jsme je. Jak to dopadlo?

Článek

Dokážou zbavit make-upu, odstraní odumřelé buňky i černé tečky, vyčistí ucpané póry. Ale co víc: umějí redukovat i tvorbu vrásek. To vše slibují čisticí silikonové kartáčky na pleť, které poslední dobou získaly v beauty rituálech na oblibě. Na trhu jich najdete velké množství od různých firem v různém cenovém rozpětí. A tak jsme jich pět vybraly a otestovaly jsme je.

Test silikonových kartáčků na pleť

Vybraly jsme dražší sonické kartáčky, ale i levnější produkty bez vibrací. Sonické kartáčky disponují vibračními funkcemi, které napomáhají pleť masírovat, prokrvit a vypnout. Lehké vibrace také podporují lepší zapracování pleťových krémů. Levné varianty do ruky jsou vhodné například na cesty, neboť nepotřebují žádné baterky ani dobíjecí stanice s kabely.

A k čemu jsme dospěly? Výhodou všech testovaných kartáčků byl fakt, že jsou vhodné i do sprchy, takže se tam s nimi můžete večer rovnou i odlíčit. Je potřeba ale říci, že k čisticím kartáčkům si musíte pořídit čisticí mléka, gely či pěny, které na ně musíte nanést. A proto výsledek samozřejmě záleží také na značce kosmetiky – musí vyhovovat vám i vaší pokožce.

Všechny recenzentky se po testu shodly, že jejich pleť vždy zaznamenala pokrok k lepšímu, k čemuž přispěla i jistá pravidelnost používání přístrojů. A zde jsou naše recenze.

1. Foreo Luna mini 3

Foto: Archiv firmy

Švédský sonický kartáček má dva typy štětinek (pro jemnější a intenzivnější čištění) a 12 úrovní intenzity vibrací. Vyčistí, stimuluje cirkulaci a provádí jemný peeling. Stojí 4120 Kč, existuje pět odstínůFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Katka (33)

Tento čisticí kartáček si můžete vybrat v nejrůznějších pastelových barvách – já jsem si zvolila mint. Přístroj opravdu dobře sedne do ruky. Překvapilo mě, že si nejdřív musíte stáhnout aplikaci do mobilu. Nicméně ta vás provede prvním použitím, nastavením dvou funkcí kartáčku (čisticí a rozjasňující) a nastavením intenzity a času. Skvělé také je, že je přístroj voděodolný a můžete ho používat i ve sprše.

Kartáček jsem zprvu používala večer při čistění pleti v kombinaci s mycím gelem Eucerin, ale během čtyř týdnů jsem žádnou větší změnu v čistotě pleti nezaznamenala. Vzhledem k tomu, že moje pokožka spíše než na vnější čištění reaguje na to, co jím a v jaké fázi cyklu se nacházím, přístroj bych si za zhruba čtyři tisíce sama nekoupila. Co se ale Foreu musí nechat, je, že po použití je pleť krásně vypnutá a prokrvená. Takže když mám čas, raději ho teď používám po ránu, zejména když chci vypadat, že jsem spala o tři hodiny déle. Poslední výhodou je dobrá baterka: za celý měsíc jsem ho nemusela ani jednou nabíjet.

2. PMD Beauty Clean

Foto: Archiv firmy

Americký sonický přístroj narušuje nečistoty usazené hluboko v pórech, jeho druhá strana je vhodná pro aplikaci séra či krému a zároveň pro zpevňující a stimulující masáž s účinkem proti stárnutí pleti. Stojí 2687 Kč, prodává Notino v devíti odstínechFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Renata (52)

Kartáček jsem poctivě používala zhruba měsíc tak třikrát týdně na čištění pleti a skoro denně na vmasírování nočního krému proti vráskám. Kartáček má dva různé povrchy (štětinky na čištění a vlnky na masáž) a čtyři rytmy – přepíná se pomocí osvětleného „hrbolku“ v rukojeti. Vibrace jsou opravdu intenzivní, takže mi trvalo si na ně zvyknout: trochu mě brněla čelist a lícní kosti, než jsem zjistila, že na kartáček se nemá ani trochu tlačit.

A výsledek? Možná si to jen sugeruju, ale přijde mi, že mám hladší a vypnutější pleť, takže se určitě vyplatí. Jen jsem se na začátku dočetla, že je vhodný i na černé tečky, tak jsem si s ním zkoušela přejíždět nos, ale to bylo docela nepříjemné. Nyní už však kartáček beru jako praktického pomocníka při mých beauty rituálech a rychle jsem si na něj zvykla.

3. Sonivibe Concept

Foto: Archiv firmy

Český sonický čisticí kartáček umožňuje 12 stupňů intenzity vibrací a je určený k čištění i masírování pleti. Stojí 999 Kč, prodává e-shop My-concept ve třech odstínechFoto: Archiv firmy

Testovala fotoeditorka Marianna (32)

Při používání kartáčku jednou denně se mi pleť zlepšila viditelně už po dvou týdnech. Možná k tomu samozřejmě přispěl i fakt, že jsem zároveň začala používat lepší kosmetiku od Sephora Collection na problematickou pleť v podobě peelingu, čisticího gelu, séra a krému a že jsem také začala pleť čistit skutečně poctivě a pravidelně oproti dřívějšku.

Kartáček je moc příjemný i jako masážní pomůcka a gel se lépe vmasíruje do pokožky. Je ale dost velký, takže se s ním špatně čistí okolí nosu (kartáček se nedostane do záhybů), ale čelo, tváře a brada naprosto super. A jaký z toho plyne závěr? Myslím, že je to jedno s druhým – kartáček, kvalitnější kosmetika a hlavně pravidelnost. Kdybych věděla, že to bude fungovat, tak bych si ho pořídila už dávno.

4. W7 Cosmetics Cleansing Spa

Foto: Archiv firmy

Britská silikonová houbička na čištění pleti jemně masíruje a exfoliuje pleť a zajišťuje hloubkové vyčištění pokožky a zmenšení viditelnosti pórů. Stojí 99 Kč, prodává e-shop DekorativkaFoto: Archiv firmy

Testovala editorka Klára (54)

Tahle houbička na čištění pórů je celá silikonová. Navléknete si ji na prst, na obličej nanesete čisticí emulzi, já používám Essenté, a pak krouživými pohyby čistíte celý obličej. Dělala jsem to déle než měsíc každý druhý večer vždy mezi odličovacím mlékem a odličovací vodou. Mám pak pocit, že pleť je opravdu dokonale čistá. Navíc výběžky na plochém trojúhelníku jsou jemné a krátké a masáž tváří je moc příjemná. Až tak, že se na odličování vyloženě těšíte.

5. Double Dare

Foto: Archiv firmy

Americký čisticí minikartáček ze silikonu odstraňuje černé tečky a odumřelé kožní buňky především z takzvané T-zóny a brady. Stojí 307 Kč, prodává e-shop Riano, existuje pět odstínůFoto: Archiv firmy

Testovala redaktorka Pavla (40)

Kartáček je opravdu malý a tvarem připomíná o trochu větší zubní kartáček s tím rozdílem, že je celý silikonový a různě dlouhé silikonové štětinky má v horní části z obou stran. Díky kulaté rukojeti hezky padne do ruky a dobře se s ním manipuluje. Určitě je ideální třeba na cesty, protože je skladný a nemusíte ho nabíjet.

Je určený hlavně na oblast brady, nosu a čela a je nutno říct, že kolem nosu je čištění opravdu velmi příjemné a intenzivní. Samozřejmě jsem s ním přejížděla i tváře, ale na ty je skutečně asi lepší kartáček s větší plochou. Jinak na čištění jsem používala po dobu čtyř týdnů také kvalitní čisticí mléko Natinuel a měla jsem pocit, že kombinace obou produktů mi pleť hezky vyčistila i vyhladila.

Po odlíčení je důležité nanést správnou péči v podobě hydratace. Na podzim zkuste vyměnit krémy za oleje.

Reklama

Načítám