Článek
Postup
01.
Začněte tím, že kuřecí prso nakrájejte na malé plátky a následně zprudka osmažte na oleji.
02.
Maso zasypejte drceným kmínem, osolte a zalijte vodou. Tento polévkový základ přiveďte k varu a povařte 10 minut.
03.
Následně přidejte čerstvá loupaná rajčata nakrájená na kostičky (pokud nemáte čerstvá rajčata, můžete použít i konzervovaná).
04.
Zvlášť v mističce smíchejte škrob s trochu vody a cukrem a tuto směs vlijte do vařící polévky a dobře rozmíchejte.
05.
Na závěr v misce rozmíchejte vejce, která poté lijte opatrně po kraji hrnce do polévky. Nemíchejte ji a ještě dvě minuty povařte.

Polévku podávejte s nasekanou čerstvou jarní cibulkouFoto: Viktorie Hrazdílková
Rajčatové žně
Rajčata jsou v plné sezoně, tak je nenechte zahálet a využijte je do posledního kousku.
- Saláty: Retro | S cibulkou | Caprese
- Polévky: S parmazánovými chipsy | S kuřecím | S nočky
- Omáčky: Z čerstvých rajčat | S plněnými paprikami | Jemná i pro děti
- Pod víčkem: Kečup | Marmeláda |Sušená
Vyzkoušejte naše další asijské recepty třeba asijské trhané nebo rychlý ramen.