Hlavní obsah
3,4
(32)
Foto: Viktorie Hrazdílková

Foto: Viktorie Hrazdílková

Sezona rajčat právě vrcholí, a pokud chcete vyzkoušet něco netradičního, připravte si čínskou rajskou polévku s kuřecím masem a vejcem.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na polévku
  • 500 g krájených loupaných rajčat
  • 1 kuřecí prsní řízek
  • 2 vejce
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžíce kmínu
  • 5 lžic oleje
  • 1 lžíce škrobu
  • 1,5 l vody
  • pepř
  • sůl
Na podávání
  • jarní cibulka
Článek

Postup

01.

Začněte tím, že kuřecí prso nakrájejte na malé plátky a následně zprudka osmažte na oleji.

02.

Maso zasypejte drceným kmínem, osolte a zalijte vodou. Tento polévkový základ přiveďte k varu a povařte 10 minut.

03.

Následně přidejte čerstvá loupaná rajčata nakrájená na kostičky (pokud nemáte čerstvá rajčata, můžete použít i konzervovaná).

04.

Zvlášť v mističce smíchejte škrob s trochu vody a cukrem a tuto směs vlijte do vařící polévky a dobře rozmíchejte.

05.

Na závěr v misce rozmíchejte vejce, která poté lijte opatrně po kraji hrnce do polévky. Nemíchejte ji a ještě dvě minuty povařte.

Foto: Viktorie Hrazdílková

Polévku podávejte s nasekanou čerstvou jarní cibulkouFoto: Viktorie Hrazdílková

Vyzkoušejte naše další asijské recepty třeba asijské trhané nebo rychlý ramen.

Reklama

Související témata: