Článek
Ne nadarmo se rajčatům říká také rajská jablíčka. Jsou totiž krásně sladká, ale přesto si je ve spojitosti s marmeládou představí jen málokdo. Dejte jim šanci a zkuste je zavařit. Vznikne tak úžasný džem, který se skvěle hodí na domácí kaiserky nebo čerstvý chléb.
Postup
01.
Rajčata a jablka omyjte, zbavte nejedlých částí a nakrájejte na menší kusy. Ty pak dejte do většího hrnce a rozvařte. Poté směs rozmixujte a pro hladší konzistenci ji ještě můžete propasírovat přes jemné sítko.
02.
Základ marmelády opět přiveďte k varu a vsypte cukry s kyselinou citronovou. Když se vše rozpustí, přilejte rum. Horkou zavařeninu rozlijte do čistých lahviček, zavíčkujte a otočte dnem vzhůru. Po vychladnutí skladujte ideálně v temném a chladném prostředí.
Rajčatové žně
Rajčata jsou v plné sezoně, tak je nenechte zahálet a využijte je do posledního kousku.
- Saláty: Retro | S cibulkou | Caprese
- Polévky: S parmazánovými chipsy | S kuřecím | S nočky
- Omáčky: Z čerstvých rajčat | S plněnými paprikami | Jemná i pro děti
- Pod víčkem: Kečup | Marmeláda |Sušená