Hlavní obsah

Rajčatový salát s vařenými vejci

Hodnocení:
(0)
Foto: Petr Makovička
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
5 minut
Náročnost
nízká

Vajíčka jsou symbolem přicházejícího jara a v kuchyni se bez nich člověk jen těžko obejde. Bez žloutků nebo sněhu z bílků upečete jen málokterý moučník a nenahraditelná jsou i ve slané kuchyni. Co ale s uvařenými vejci? Do salátu s nimi!

Ingredience pro:
2 porce
  • 4 velká dužnatá rajčata
  • 4 vejce
  • 1 cibule
  • 200 g zakysané smetany
  • 100 g majonézy
  • sůl
  • pepř
  • pažitka
  • 2 lžíce octa 8%
  • 1 lžička moučkového cukru
Článek

Postup

Krok 1: Vajíčka uvařte natvrdo, oloupejte je a přes kolečko na brambory je protlačte do misky. Rajčata nakrájejte na malé kousky a přidejte je do mísy k vajíčkům, stejně jako nadrobno nakrájenou cibuli.

Krok 2: V jiné misce připravte zálivku: smíchejte zakysanou smetanu, majonézu, trochu mletého pepře, špetku soli, nasekanou pažitku, ocet a moučkový cukr. Zálivku ochutnejte a podle potřeby ještě dochuťte solí, octem nebo cukrem. Do misek nandejte salát, přidejte zálivku a podávejte. Jako příloha se skvěle hodí tmavý chléb.

Pokud potřebujete radu ohledně vaření vajec, pak se podívejte na náš další článek.

ynezorPumanzeSaNyknalC