Článek
Jsou saláty, po kterých zkrátka nezhubnete, ale aspoň si do stravy propašujete trochu vitaminů. Rajčata jsou přece zdravá a vajíčka také. Jen tento salát díky majonéze lépe působí jako vydatná svačina než lehká příloha k obědu.
Postup
01.
Vajíčka uvařte natvrdo, oloupejte je a přes kolečko na brambory je protlačte do misky. Rajčata nakrájejte na malé kousky a přidejte je do mísy k vajíčkům, stejně jako nadrobno nakrájenou cibuli.
Tip: Můžete použít i klasická rajčata nebo mix.
02.
V jiné misce připravte zálivku: smíchejte zakysanou smetanu, majonézu, trochu mletého pepře, špetku soli, nasekanou pažitku, ocet a moučkový cukr. Zálivku ochutnejte a podle potřeby ještě dochuťte solí, octem nebo cukrem. Poté ji přidejte k zelenině a opatrně promíchejte. Jako příloha se skvěle hodí čerstvé pečivo.
Rajčatové žně
Rajčata jsou v plné sezoně, tak je nenechte zahálet a využijte je do posledního kousku.
- Saláty: Retro | S cibulkou | Caprese
- Polévky: S parmazánovými chipsy | S kuřecím | S nočky
- Omáčky: Z čerstvých rajčat | S plněnými paprikami | Jemná i pro děti
- Pod víčkem: Kečup | Marmeláda |Sušená