Hlavní obsah
2,0
(2)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Bez vajíček v kuchyni se člověk jen těžko obejde. Bez žloutků nebo sněhu z bílků upečete jen málokterý moučník a nenahraditelná jsou i ve slané kuchyni. Co ale s uvařenými vejci? Do salátu s nimi!

15 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 4 ks rajčat
  • 4 ks vejce
  • 1 ks cibule
  • 200 g zakysané smetany
  • 100 g majonézy
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
  • 1/2 svazku čerstvé pažitky
  • 2 lžíce octa 8%
  • 1 lžička cukru moučka
Článek

Postup

01.

Vajíčka uvařte natvrdo, oloupejte je a přes kolečko na brambory je protlačte do misky. Rajčata nakrájejte na malé kousky a přidejte je do mísy k vajíčkům, stejně jako nadrobno nakrájenou cibuli.

02.

V jiné misce připravte zálivku: smíchejte zakysanou smetanu, majonézu, trochu mletého pepře, špetku soli, nasekanou pažitku, ocet a moučkový cukr. Zálivku ochutnejte a podle potřeby ještě dochuťte solí, octem nebo cukrem. Do misek nandejte salát, přidejte zálivku a podávejte. Jako příloha se skvěle hodí tmavý chléb.

Pokud potřebujete radu ohledně vaření vajec, pak se podívejte na náš další článek.

Reklama

Související témata:

Načítám