Hlavní obsah

Rajčatová polévka s kuřecím masem

Hodnocení:
(19)
Foto: Marek Kučera
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Rajská polévka jako hlavní chod. Čerstvá rajčata jí dodají nepřekonatelnou chuť – v létě je naprosto dokonalá. Je výborná i pro vegetariány, pro masojídky ji doplňte opečeným kuřecím masem. Spokojení budou všichni.

Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g rajčat
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 700 ml zeleninového vývaru
  • mletý kmín
  • 200 g kuřecích prsních řízků
  • šťáva z limetky
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • bylinky podle chuti
  • 1 špetka cukru
Článek

Postup

Krok 1: Cibuli nakrájejte nadrobno a česnek prolisujte. Rajčata nařízněte do tvaru kříže a spařte vroucí vodou. Pak je oloupejte a nakrájejte na kostičky. V hrnci rozpalte trochu oleje a opečte na něm dozlatova cibuli. Přidejte česnek i kmín, promíchejte a nechte provonět. (Možná oceníte návod, jak oloupat rajčata v mikrovlnce bez vody.)

Krok 2: Do základu přidejte nakrájená rajčata a přilijte vývar. Promíchejte a přiveďte k varu. Vařte asi 20 minut na mírném ohni. Pokud nejsou rajčata dost sladká, můžete polévku dosladit špetkou třtinového cukru.

Krok 3: Mezitím nakrájejte maso na nudličky, osolte a opepřete a na trošce oleje opečte dozlatova. Když je polévka hotová, rozmixujte ji tyčovým mixérem do hladkého krému. 

Krok 4: Polévku podle potřeby osolte, opepřete a dochuťte limetovou šťávou. Rozdělte do misek či talířů. Do každé porce přidejte trochu opečeného masa a nakonec ozdobte bylinkami podle chuti.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama