Hlavní obsah
3,5
(65)
Foto: Marek Kučera

Foto: Marek Kučera

Milujete čokoládu? Dokonalá nadýchaná čokoládová pěna s malinami (nebo jiným oblíbeným ovocem) je na léto jako stvořená. Vychlazený dezert chutná fantasticky.

10 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Na pěnu
  • 400 g hořké čokolády
  • 350 ml mléka
  • 2 lžíce třtinového cukru
Na zdobení
  • malina
Článek

Postup

01.

Do nerezové misky nalámejte čokoládu a nechte ji rozpustit ve vodní lázni. Poté pomalu přidávejte vlažné mléko a cukr a míchejte. 

02.

Čokoládovou směs přendejte do jiné mísy a tu vložte do větší nádoby naplněné ledem. Elektrickým šlehačem pak směs šlehejte pět až sedm minut.

03.

Dávejte pozor, abyste pěnu nepřešlehali a nesrazila se – měla by mít jemnou, nadýchanou konzistenci. Hotový dezert rozdělte do skleniček nebo misek, ozdobte malinami či jiným ovocem podle chuti a nechte vychladit. 

Máte rádi pěnové dezerty? Dostane vás naše legendární čokoládová pěna s vodou, luxusní vinná pěna anebo rebarborová pěna se zakysanou smetanou. Perfektní je pěna s vaječným likérem jen pro dospělé, a kdo nemá rád sladké, toho okouzlí tradiční šunková pěna.

Reklama

Načítám