Hlavní obsah
2,9
(15)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Lasagne jsou takový těstovinový evergreen. I ty si ale čas od času zaslouží trochu obměnit! Zkuste lehkou verzi s cuketou a mozzarellou.

30 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks cukety
  • 250 g lasagní
  • 1 ks cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 stroužky česneku
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 1 ks mozzarelly
  • 2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup

01.

Cukety omyjte a podélně nakrájejte na 0,5 cm tlusté plátky (zkuste vybrat kusy zhruba tak dlouhé, jako je váš pekáček). Z obou stran je osolte a nechte 10 minut vypotit na papírové utěrce.

02.

Mezitím na oleji orestujte nakrájenou cibulku, přidejte nasekaný česnek a po asi 20 vteřinách zalijte rajčaty. Osolte, 10 minut povařte a na závěr ochuťte čerstvě mletým pepřem a tymiánem.

03.

Cukety opláchněte studenou vodou a osušte. Na dno pekáčku dejte třetinu omáčky, překryjte třetinou nastrouhané mozzarelly, polovinou cuketových plátků a polovinou neuvařených těstovin. Celý proces ještě jednou zopakujte a druhou vrstvu těstovin překryjte už jen omáčkou a sýrem. Nic se ale nestane, když vám jednotlivá „patra“ vyjdou jinak, jen vždy končete omáčkou a sýrem.

04.

Těstoviny pečte při 180 °C nejprve 20 minut přikryté alobalem nebo poklicí, poté odkryjte a ještě asi 15 minut dopečte, až jsou pláty měkké.

Stejně tak můžete připravit lasagne s lososem nebo lilkem.

Reklama

Související témata:

Načítám