Hlavní obsah

Nezapomínejte na pánevní dno. Záda vám poděkují a zlepšíte si i intimní život

 

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chápeme, že cvičení svalů pánevního dna spadá do kategorie „nuda“. Výsledky ovšem stojí za to. Nebudou vás bolet záda a mnohem kvalitněji si užijete i sex. Jak trénovat jeho zapojení a zpevnění, vám předvede na videu trenérka Kristýna Soukupová.

Článek

Pánevní dno je zmiňované především v souvislosti s problémy s otěhotněním a inkontinencí. Posilovat tuto svalovou skupinu se ale vyplatí všem, třeba s ohledem na sexuální život. Tato skupina svalů totiž podpírá celou dutinu břišní a orgány v ní. A neplatí to jenom pro ženy! Takové aktivně posílené pánevní dno třeba napomáhá tomu, aby vás nebolela záda.

Trenérka Kristýna Soukupová Kozubíková si pro vás připravila pět cviků, které můžete vyzkoušet doma. Jde o velmi pomalé cvičení a s malými pohyby. Počet opakování je libovolný, ale udělejte cvik vždy aspoň desetkrát. U posledních dvou pak vystřídejte obě strany.

Reklama

Načítám