Hlavní obsah

Do úzkých šatů se soukat nemusíte. Nosí se styl oversized!

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oversized, nebo úzký střih? Z čistě módního hlediska je odpověď jednoznačná: Oversized! V jarních kolekcích najdete mnoho velkoryse řešených kousků, z nichž velkou část tvoří šaty. A my vám slibujeme, že si je zamilujete na první obléknutí.

Článek

Věříme, že po všech sezonách strávených ve společnosti oversized módy jste alespoň nějaký prvek přijaly za svůj – ať už to jsou kalhoty s širšími nohavicemi, volné topy, nebo saka, která střihem připomínají ta pánská. Máme pro vás 20 nejkrásnějších oversized šatů na jaro. Vyberete si?

Co je to oversized?

Pod pojem oversized se dá schovat všechno, co působí dojmem, že je o kus větší, než by mělo být. Mimochodem, při on-line nákupech nemusíte nutně filtrovat jen produkty, označené coby oversized. Zvolit se dá i strategie, kdy budete ignorovat svoji běžnou konfekční velikost a sáhnete po větším čísle. Výjimkou jsou samozřejmě kalhoty, sukně a šortky, kde byste pohořely na příliš velkém obvodu pasu.

Pohodlí na prvním místě

Nefandíte volným siluetám? Pak vás nejspíš na oversized šaty nenalákáme. Máte-li ale s podobnými střihy pozitivní zkušenost, určitě jim dejte šanci. Nejenže působí nenuceně a stylově, ale především jsou velmi pohodlné a na to v posledním roce slyší většina lidí ještě ochotněji než dřív. Šaty na těle stěží ucítíte a brzy se přistihnete, že si je oblékáte stále častěji. Nemluvě o tom, že v nich budete po tříchodovém obědě vypadat úplně stejně jako před ním. A to není málo!

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 1299 Kč. Mango, 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Massimo Dutti, 2495 Kč. Arket, 2065 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Yerse, prodává Nila, 2290 Kč. Next, 1255 KčFoto: Archiv firem

Střih vybírejte chytře

Láká vás představa extra volných šatů, ale bojíte se, abyste v nich nevypadaly jako v neforemném pytli? Vaše obavy jsou pochopitelné. Máte-li pocit, že vám podobný styl nesluší, zkuste na to jít rafinovaně: začněte u modelů v kratších délkách, ve kterých vyniknou vaše nohy, a když už půjdete do delších, berte variantu s krátkým rukávem nebo na ramínka. Odhalení větší plochy kůže opticky pomůže. Stejně tak působí dobře módní volány, které celkový dojem krásně zjemní.

Foto: Archiv firem

Zleva: Mohito, 999 Kč. Reserved, 899 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 1299 Kč. Stradivarius, 1299 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: H&M, 999 Kč. Arket, 2585 KčFoto: Archiv firem

A co ženy se silnější postavou?

Ačkoli se to může zdát lákavé, podobné šaty nefungují úplně dobře jako kamufláž. Jasně, drobné nedostatky krásně schovají, kdybyste se ale ptaly, zda se dají oversized modely doporučit ženám s výrazně větší konfekční velikostí, odpověď by zněla ne. Dámám s plnými tvary zpravidla neforemnost nesvědčí a mnohem lépe u nich fungují šaty, které jsou na některých místech alespoň malinko projmuté.

Foto: Archiv firem

Zleva: Mango, 1299 Kč. Na-Kd, 1465 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Edited, 1149 Kč. Stradivarius, 799 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Zara, 799 Kč. Massimo Dutti, 2795 KčFoto: Archiv firem

Foto: Archiv firem

Zleva: Na-Kd, 1750 Kč. Esprit, 2595 KčFoto: Archiv firem

Toužíte po novém oblečení na jaro? Inspirujte se looky z módních přehlídek!

Reklama

Načítám