Hlavní obsah

Dýňová omáčka na těstoviny

Hodnocení:
(42)
Foto: NADKI, Shutterstock.com
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
30 minut
Náročnost
nízká

Přichází dýňová sezona a my pro vás máme tip, jak si netradičně vychutnat těstoviny. Vyzkoušejte k nim dýňovou omáčku s anglickou slaninou zjemněnou smetanou.

Ingredience pro:
4 porce
Těstoviny
  • 500 g těstovin
  • olivový olej
  • 1 cibule
  • 100 g anglické slaniny
  • 1/2 dýně hokaido
  • 200 ml 33% smetany ke šlehání
  • 400 ml vody
Na ozdobu
  • parmezán
  • hladkolistá petržel
Článek

Postup

Krok 1: Na oleji osmahněte cibulku nakrájenou nahrubo, přidejte kostičky slaniny (s tou to nepřehánějte, klidně stačí o trochu méně, než je v rozpisu) a na kostky pokrájenou oloupanou dýni.

Krok 2: Když dýně trochu změkne, zalijte základ vodou a vše vařte asi 20 minut.

Krok 3: Poté omáčku stáhněte z plotny, rozmixujte tyčovým mixérem a zjemněte smetanou.

Krok 4: Podávejte s těstovinami, sýrem a dozdobené petrželkou.

A v jaké úpravě máte rádi dýni vy?

ynezorPumanzeSaNyknalC
13. 2. 2013

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.