Hlavní obsah

Elvis ji miloval, Michael Jackson si ji vzal, šťastný život ale nemá. Lisa Marie Presley slaví 50

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Stejný hluboký pohled, stejné lícní kosti, podobná životní škobrtnutí. Lisa Marie Presley svého otce rozhodně nezapře. Ovšem domnívat se, že je to nějaká výhra, by bylo bláhové – jediný potomek krále rokenrolu si musel projít několika životními pády. A dnes slaví 50. narozeniny.

Článek

Krásní, talentovaní a úspěšní rodiče. Maminka herečka Priscilla (72), tatínek zpěvák Elvis (†42). Co zpěvák – král to byl! Jeden by si řekl, že narodit se do takové rodiny musí být požehnání. Jenže to byste nesměli být Lisa Marie Presley (50).

Slavná již od kolébky

Světla reflektorů na ni namířila ihned po narození a v podstatě nikdy nezhasla, byť ona sama by se před nimi nejraději schovala. Rodiče se rozvedli, když jí byly čtyři roky, a ona na střídačku bydlela s mámou a tátou. Byla klasickou tatínkovou holčičkou. Dopřával jí všechno, co si přála, kupoval drahé dárky a jednou ji prý soukromým letadlem vzal z Memphisu do Idaha, aby si malá Lisa Marie mohla hrát na sněhu.

Foto: Profimedia.cz

Lisa Marie se narodila 1. února 1968 Priscille a Elvisovi Presleyovým a jako dcera rokenrolové ikony byla odmalička v centru pozornostiFoto: Profimedia.cz

Těžce vykoupený luxus

Sice měla vše, co si zamanula, ale bylo to na úkor času stráveného s tátou. Neustále koncertoval, a tak přes den spal. Ona se zatím poflakovala po zahradě a jeho pozemcích a všude narážela na fotografy, kteří by dali cokoliv za to, zachytit krále. Lisa Marie byla u svého otce i 16. srpna 1977 – v osudný den, kdy zemřel. Dlouho se z toho nemohla vzpamatovat a o šoku, který zažila, když se kolem domu shlukli lidé toužící spatřit alespoň kus mrtvého Elvise, dlouho nemluvila.

U matky takový luxus neměla. Priscilla Presley vstoupila do scientologické církve a svoji dceru donutila chodit na školu pod církevní správou. Dohled ale nebyl takový, jaký by měl být, protože už ve třinácti letech začala Lisa Marie experimentovat s drogami. Sama říká, že vyzkoušela snad všechno a v různých kombinacích – až se diví, že to přežila.

Foto: Profimedia.cz

Elvis Presley svoji jedinou dceru zbožňoval a snesl by jí modré z nebeFoto: Profimedia.cz

Dospívání na odvykací kúře

Z drogového rauše se probrala až v osmnácti – uvědomila si, jak malý krůček od nevratné cesty do pekla se nachází. Vyhledala pomoc u scientologické církve, kde kromě nové životní cesty našla i svého prvního manžela, kytaristu Dannyho Keougha (53). Narodily se jim dvě děti: dcera Danielle Riley (28) a syn Benjamin (25). Svatba byla v říjnu 1988 a v květnu 1994 měli manželé podepsané rozvodové papíry. Lisa Marie už měla vyhlídnutý nový objekt – nešlo o nikoho menšího než o krále popu Michaela Jacksona (†50).

Čistá láska, nebo kalkul?

Jako kdyby jí bylo předurčeno, že hudební králové budou osudoví muži jejího života. Jenže sňatek nebyl uzavřen možná ani tak z čisté lásky jako z čistého kalkulu. Psala se polovina devadesátých let a Michael Jackson čelil obviněním ze sexuálního obtěžování třináctiletého chlapce. Svatba měla všechny spekulace zvrátit.

Foto: Profimedia.cz

Necelé dva roky byla provdána za Michaela Jacksona. Lidé tvrdili, že to zpěvák udělal jen proto, aby odvrátil pozornost od podezření ze sexuálního obtěžování malého chlapceFoto: Profimedia.cz

Manželství netrvalo ani dva roky a na začátku roku 1996 byl pár rozveden. Lisa Marie později přiznala, že to byla chyba, nicméně prý do zpěváka byla skutečně zamilovaná. Co cítil on k ní, se už nikdo nedozví. Divoká jízda Lisina života ale pokračovala dál.

Je až kupodivu, že dceři Elvise Presleyho táhlo pomalu na třicet a zatím se nezkusila pěvecky projevit. To se ale změnilo v roce 1997. K dvacátému výročí Elvisovy smrti nahrála remix jeho hitu „Don’t Cry Daddy“ a rázem o sobě dala vědět jako o schopné muzikantce.

Foto: Profimedia.cz

Lisa Marie prožila v letech 2002 až 2004 krátké manželství s hercem Nicolasem CagemFoto: Profimedia.cz

Na hudební vrchol

První deska „To Whom It May Concern“ na sebe nechala čekat až do roku 2003 a dostala se na páté místo slavné hitparády Billboard Top 200. Mimochodem – v tu dobu se stihla opět vdát a rozvést. Tentokrát byl vyvoleným Nicolas Cage (54). Druhé album vyšlo v roce 2005, jmenovalo se „Now What“ a vyšplhalo se až na 9. místo hitparády.

O rok později se vdala počtvrté. Vzala si muzikanta a producenta Michaela Lockwooda (56) a narodila se jim dvojčata Harper a Finley (9). Ačkoliv se zdálo, že tohle je konečně to pravé ořechové, v červnu 2016 podala Lisa Marie žádost o rozvod. A bylo to dost zlé: obvinila manžela z pedofilie. V té době ji čekala další těžká zkouška – léčebna. V roce 2016 se do ní nechala dobrovolně zapsat kvůli závislosti na lécích na předpis. Příklad jejího otce je v ní tak hluboce zakořeněn, že měla strach, aby nedopadla stejně a nenechala na světě děti samotné.

Foto: Profimedia.cz

V roce 2017 se ukázala na akci magazínu Elle se svými třemi dcerami, nejstarší Danielle Riley a dvojčaty Harper a FinleyFoto: Profimedia.cz

Svůj talent znovu ukázala v roce 2007 v písni „In the Ghetto“, kterou nahrála jako posmrtný duet s Elvisem, a na kontě má ještě CD z roku 2012 s názvem „Storm & Grace“. Doufáme, že teď po padesátce se na přední strany magazínů bude Lisa Marie dostávat jen kvůli své hudbě, kterou dělá opravdu skvěle a kvůli níž si pozornost opravdu zaslouží.

Máte rádi hudbu Elvise Presleyho? Znáte tvorbu jeho dcery?

Načítám