Hlavní obsah

Lisa Marie Presley (†54): Drogy, závislosti a neštěstí v lásce

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V nedožitých 55 letech zemřela Lisa Marie Presley, jediná dcera slavného Elvise Presleyho. Smutnou zprávu oznámila její matka, Priscilla Presley. Dcera krále rock'n'rollu byla nejprve odvezena do nemocnice se zástavou srdce, oživit se ji nepodařilo.

Článek

Jen co přišla na svět, namířily se na Lisu Marii Presley světla reflektorů, ze kterých v podstatě nevyšla celý život. Rané dětství strávila na střídačku u otce Elvise Presleyho a matky Priscilly Presley. Po smrti svého tatínka, kterého navíc našla mrtvého právě Lisa Marie, žila u matky.

Ačkoli by se někomu mohlo zdát takřka snové vyrůstat v luxusním prostředí, jako měla Lisa Marie, pro ni to bylo spíše traumatizující, a tak později z toho hledala únik. Ve třinácti letech v drogách, které začala brát. Sama v rozhovorech několikrát řekla, že vyzkoušela snad všechno a v různých kombinacích.

Sebevražda syna a manželství naoko

S tím skoncovala v osmnácti, kdy si uvědomila, jak malý krůček od nevratného pekla se nachází. Pomoc našla u scientologické církve, ke které patřila i její matka. A našla v ní, kromě pomoci, i prvního manžela. Kytaristu Dannyho Keougha. Měli spolu dvě děti, dceru Daniellu Riley a syna Benjamina. Manželství trvalo pouze mezi léty 1988 a 1994 a v roce 2020 je stihla tragédie, protože Benjamin spáchal sebevraždu.

Z náruče slavného kytaristy zamířila Lisa Marie Presley do Neverlandu. Jejím dalším manželem se totiž stal Michael Jackson. Jenže sňatek nebyl uzavřen možná ani tak z čisté lásky jako z čistého kalkulu. V polovině devadesátých let totiž čelil král popu obvinění z obtěžování třináctiletého chlapce. Svatbou tak možná chtěl vyvrátit všechny spekulace. Tomu nahrává i fakt, že manželství s krásnou Lisou Marií vydrželo pouze dva roky. Dle jejích pozdějších slov byl jejich vztah chyba, ovšem prý ho skutečně milovala.

Foto: Profimedia.cz

Mnozí si mysleli, že manželství Lisy Marie Presley a Michaela Jacksona bylo jen na oko, ona ale říkala, že ho opravdu milovalaFoto: Profimedia.cz

Ve stopách otce

V roce 1997 se začala hledat i jako zpěvačka, a to vcelku úspěšně. První desku s názvem To Whom It May Concern ale vydala až v roce 2003. Vyplatilo se počkat, vyšplhala s ní totiž až na páté místo slavné slavné hitparády Billboard Top 200. V tuto dobu se jí opravdu dařilo, a to i v osobním životě. Jejím třetím manželem se stal herec Nicolas Cage.

Foto: Profimedia.cz

Třetím manželem byl Nicolas CageFoto: Profimedia.cz

Druhou desku Now What vydala v roce 2005, kdy už ovšem byly na stole zase rozvodové papíry. O rok později se vdala počtvrté. Vzala si muzikanta a producenta Michaela Lockwooda, s nímž měla dvojčata Harper a Finley. Ačkoliv se zdálo, že tohle je konečně to pravé ořechové, v červnu 2016 podala Lisa Marie žádost o rozvod. A bylo to dost zlé: obvinila manžela z pedofilie.

Foto: Profimedia.cz

S producentem Michaelem Lockwoodem měla dvojčataFoto: Profimedia.cz

V té době také řešila své zdravotní problémy. Byla závislou na lécích na předpis, a tak se nechala zapsat do léčebny. Strašil ji příklad jejího otce a bála se, aby nedopadla stejně a nenechala na světě své děti samotné.

Bohužel turbulentní styl se na jejím zdraví zřejmě podepsal, a tak Lisa Marie Presley zemřela v nedožitých 55 letech na zástavu srdce.

Načítám