Hlavní obsah

Redakční test krémů na celulitidu: Splnily naše očekávání?

Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Foto: Pixel-Shot, Shutterstock.com

Reklama

Každý rok před létem se hlásí o slovo strašák jménem celulitida, která trápí většinu žen. A kupodivu mnohdy i mladé a štíhlé. My jsme proto v redakci během karantény otestovaly různé krémy a tady je náš verdikt.

Článek

Krémů na celulitidu existuje na trhu s kosmetickými přípravky velké množství, ale všechny mají jedno společné. Jejich úkolem je stimulovat a prokrvit pokožku zejména v oblasti hýždí, stehen a bříška, aby v těchto místech nevznikala pověstná pomerančová kůže  s drobnými ďolíčky, které způsobuje nadbytek tuku v těle, ale i špatná životospráva včetně nedostatečného pitného režimu.

Zhruba šest týdnů jsme testovaly na vlastní kůži produkty levnější i dražší, jak to dopadlo, si můžete přečíst.

Hydratační péče Yver Rocher

Co slibuje

Tělové mléko obohacené o extrakt z exotického ovoce mangostanu stimuluje a odbourává podkožní tuk. Aplikuje se ráno a večer a klidně na celé tělo. Je vhodný po sprchování i kdykoliv během dne. Podle výrobce se jeho účinky zvýší použitím peelingu před jeho aplikací.

Testovala redaktorka Lucie (27)

Krém má poměrně lehkou texturu, takže jeho zapracování do kůže není problém. Nevstřebá se ale úplně a chvilku má lepkavý film. Mazat se ráno i večer mě trochu obtěžovalo, ale snažila jsem se na to myslet a z 80 % jsem to dodržela. Ne že by ďolíčky úplně zmizely, ale musím uznat, že jsem zlepšení zaznamenala, kůže byla napnutější, vyhlazenější. Když si budete mazat jen stehna, balení vystačí asi na měsíc. K tomu jsem samozřejmě dodržovala pitný režim a cvičila 4–6x týdně. Jídlo až tolik neřeším, jím, na co mám chuť.

Je to poprvé, co jsem zaznamenala nějaký účinek, ale je to podle mě tím, že jindy nebývám moc pečlivá a aplikaci vynechávám. Za mě krém za vyzkoušení rozhodně stojí a před létem si dám tuhle kúru ještě jednou.

Foto: Archiv firmy

Yves Rocher, Hydratační péče Anti-Cellulite, 389 Kč/200 mlFoto: Archiv firmy

Zpevňující tělové sérum s konopím Cannor

Co slibuje

Kombinace aktivních složek včetně konopí působí zpevňujícím a zeštíhlujícím účinkem a zároveň dochází ke zvýšení kožní elasticity a tím mladšímu vzhledu pokožky. Brání také usazování vody v problematických partiích. Svou roli hraje i při ošetřování strií. Pokud se s ním pravidelně masírujete, stimulujete lymfatický systém a tím podporujete detoxikaci organismu.

Testovala redaktorka Kateřina (38)

Tělovým sérem jsem se poctivě natírala 5 týdnů a vypotřebovala jsem téměř celé balení. Za mě je to malý zelený zázrak. Celulitida mě trápí od mládí a nejvíc mi vadí na stehnech. Právě ta jsem tímto sérem opečovávala. Olejíček jsem vmasírovala vždy ráno a večer po sprchování. Ač se jedná o lehce olejovou konzistenci, nijak mi nemastila kalhoty, velmi dobře a rychle se vstřebala. Cannor mi vyhovoval i jemnou vůní.

Během karantény jsem zároveň doma začala pravidelně cvičit a hlídám si jídelníček i pitný režim. Výsledky jsou super. Celulitida je viditelně méně viditelná!

Foto: Archiv firmy

Cannor, Tělové sérum Remodeling & Firming, 1299 Kč/100mlFoto: Archiv firmy

Intenzivní kúra For Life & Madaga

Co slibuje

Emulze se má aplikovat krouživými pohyby ráno a večer po dobu 1–3 měsíců na postižená místa a v kombinaci se zdravou stravou, dostatkem tekutin i pohybu slibuje zeštíhlení až o 40 mm za 30 dní. Aktivní látky z mořských řas zvyšují uvolňování tuků, zabraňují nadměrnému hromadění vody v buňkách a podporují mikrocirkulaci. Jako doplňková péče se doporučují koupele v lázni se solí z Mrtvého moře, která napomáhá detoxikaci a regeneraci kůže.

Testovala redaktorka Lucie (39)

Používala jsem pravidelně ráno a večer. Pitný režim jsem se snažila zlepšit, zpočátku se to dařilo, ale jak začaly ty zmatky s koronou, polevila jsem. Jsem zas tam, kde předtím – odpoledne, když vyřeším práci, online školu a další tunu věcí, zjistím, že jsem měla tak deci vody. Ale s pohybem je to lepší. V karanténě jsem se začala hýbat víc než kdy jindy, protože bych zešílela. Co se týče přípravku, moc příjemně voní, je to taková jemná citrusová vůně, a i konzistence je skvělá. Snadno se roztírá i vpíjí, není problém se namazat a hned se obléct.

Měla jsme pocit, že vždycky po namazání byla kůže jemnější, pružnější, hezčí. Ale to byl jen okamžitý efekt, který rychle přešel. Z dlouhodobého hlediska jsem žádnou extra změnu nezaznamenala. Ten mini výsledek mi za ty peníze asi nestojí.

Foto: Archiv firmy

For Life & Madaga, Intenzivní kúra Anti Cellulite Spa, 444 Kč/200 mlFoto: Archiv firmy

Tělový a masážní olej Nobilis Tilia

Co slibuje

Jde o tělový a masážní olej, který vyživuje a zabraňuje ztrátě pružnosti pokožky. Éterické oleje pomáhají udržet pokožku vitální a díky vysokému obsahu kyseliny olejové a linoleové pronikají účinné látky i do jejích hlubších vrstev.

Testovala redaktorka Kateřina (32)

Masáž touto směsí éterických olejů se doporučuje dvakrát denně, což jsem víceméně dodržovala celý měsíc. Celulitidu jsem měla i ve svých nejštíhlejších obdobích, takže jsem k masážím přidala i cvičení. To mi trochu naboural karanténní režim, kdy mi z programu vypadla každodenní chůze, takže výsledek by určitě mohl být lepší. Olejíček má jen lehounkou vůni, poměrně dobře se vstřebává a pokožka je po něm výrazně pružnější. Možná bych ale nedoporučila lidem s problematickou pletí, olejová konzistence by mohla vést k tvorbě pupínků.

Celkové zlepšení vidět je, ale kromě masáží a složení oleje mělo vliv určitě i cvičení. Nicméně pravidelné používání podobné kosmetiky může být skvělou motivací k pohybu!

Foto: Archiv firmy

Nobilis Tilia, Tělový a masážní olej Celulitida, 389 Kč/200 mlFoto: Archiv firmy

Péče proti celulitidě a striím Dermacol

Co slibuje

Přípravek pomáhá v boji proti červeným žilkám, striím a celulitidě. Obsahuje látku Dermochlorella, která stimuluje vznik hlavních složek kůže, jako je kolagen, elastin a laminin. Další komplex rostlinných extraktů (chaluha, břečťan, rozmarýn, pupečník asijský) zlepšuje projevy celulitidy a kyselina hyaluronová hydratuje pokožku.

Testovala šéfeditorka Marie (28)

Zázraky na počkání není něco, čemu bych věřila. Pokud mi nějaký kosmetický přípravek slibuje, že mě zbaví celulitidy, mám nutkání se nad tím trochu pousmát. Krém by se měl aplikovat dvakrát denně, ale já ho používala jen večer. Hůře se vstřebává, takže když jsem si ho nanesla ráno, měla jsem pak trochu problém si natáhnout silonky. Je velice příjemný, má nevtíravou vůni a dobře se roztírá. Jeho velké plus je hydratace, kterou pokožce dodává.

Kýžený efekt měl přijít po měsíci. Ale protože vím, že celulitidu lze eliminovat hlavně dobře fungujícím lymfatickým systémem, hlídala jsem si i dostatečný pitný režim a k tomu se hýbala. Zda ten drobný, leč viditelný výsledek mám připsat krému, či životnímu stylu, nevím, ale zkuste to zkombinovat i vy.

Foto: Archiv firmy

Dermacol, Love My Body, 199 Kč/150 mlFoto: Archiv firmy

Tělový modelující krém Natinuel

Co slibuje

Zeštíhlující a modelující krém pomáhá přeměnit celulitidní pokožku na vypnutou pomocí speciálních látek, které navíc pomáhají zlepšovat odvodňování organismu. Působí na samotný problém vzniku celulitidy. Postupně tak redukuje prolákliny a bouličky a pokožka se stává po aplikaci hladší.

Testovala redaktorka Pavla (39)

Celulitida mně trápí skoro celý život a hlavně na stehnech, přestože jsem vždy poctivě a pravidelně cvičila. Jsem si však vědoma toho, že můj pitný režim je tristní. Jídelníček ale mám celkem vyvážený. Krém jsem poctivě mazala vždy večer po sprše, kde jsem přidala i jemný peeling, a občas jsem si vzpomněla i ráno. Tuba mi vystačila na 6 týdnů. Krém má lehkou konzistenci a hodně decentní vůni. Nejlepší na něm je, že se perfektně vstřebává.

A výsledný efekt? Je patrný a pokožka je krásně vláčná, ale celulitida zcela nezmizela.

Foto: Archiv firmy

Natinuel, Body Prime, zeštíhlující a modelující krém proti celulitidě, 1365 Kč/150 mlFoto: Archiv firmy

Reklama

Načítám