Hlavní obsah

Farmářské brambory

Hodnocení:
(648)
Foto: Jan Přibylský
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
20 minut
Náročnost
nízká

Jsou dozlatova upečené, s křupavou slaninou, zeleninou a provoněné bylinkami. Farmářské brambory jsou dokonalou rychlovkou k večeři i obědu.

Ingredience pro:
4 porce
  • 500 g vařených brambor ve slupce
  • 1 čerstvá červená paprika
  • 150 g anglické slaniny
  • 1 červená cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 100 g čerstvých žampionů
  • 4 vejce
  • olej
  • sůl a pepř
Na dohotovení:
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžíce nasekané pažitky
Článek

Postup

Krok 1: Cibuli nakrájejte na kolečka, žampiony na plátky, papriku na proužky, slaninu na čtverečky a česnek na plátky nebo ho nasekejte nahrubo. Brambory oloupejte a nakrájejte asi na půlcentimetrové plátky. 

Krok 2: V hlubší pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm cibuli. Po chvíli přidejte slaninu, papriku, žampiony, česnek. Opečenou směs vyjměte a dejte stranou. Přidejte brambory a opečte je z obou stran dozlatova.

Krok 3: Pak do pánve vraťte upečenou zeleninovou směs. Promíchejte, podle potřeby osolte, opepřete a rovnoměrně v pánvi rozprostřete. Vytvořte 4 dolíky a do každého vyklepněte vejce. 

Krok 4: Pánev vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte, dokud se bílky nezatáhnout, trvá to asi 8 minut, žloutek by měl zůstat téměř tekutý. 

Krok 5: Hotové brambory posypte bylinkami. Podávejte samotné nebo s chlebem s křupavou kůrkou. 

Tip: Zeleninu můžete měnit podle chuti a sezony. Brambory budou chutnat skvěle i s rajčaty a cuketou.

ynezorPumanzeSaNyknalC

Reklama

Sdílejte článek