Hlavní obsah

Fitness hamburger z batátů a mletým masem

Hodnocení:
(43)
Foto: Anze Furlan, Shutterstock.com
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
5 minut
Náročnost
nízká

Cheeseburger není typické jídlo, které si lidé dávají při dietě. Pokud si ale uděláte fitness verzi, to už je jiná pohádka! Zkuste burgery, které budete moci jíst i při hubnutí!

Ingredience pro:
2 porce
Budete potřebovat:
  • 2 batáty
  • 1 lžíce oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce mletého černého pepře
  • 200 g mletého hovězího masa
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 50 g 40% eidamu
  • 1 hrst čerstvého špenátu
Článek

Postup

Krok 1: Batáty oloupejte a nahrubo nastrouhejte. Na troše oleje je pak asi 5 minut restujte. Osolte a opepřete a nechte 15 minut vychladnout.

Krok 2: Smíchejte s vejci, rozdělte do dvou mističek vymazaných olejem a ideálně pomocí konzervy směs pořádně udusejte, aby držela tvar. Nechte ještě 20 minut v chladu zatuhnout.

Krok 3: Mleté maso ochuťte hořčicí, solí, pepřem a vytvarujte do dvou burgerů. Prvně na pánvi v rychlosti orestujte „bulky“ z batátů, poté opečte maso.

Krok 4: Batátové bulky naplňte čerstvým špenátem, hořčicí, popřípadě kečupem. Přidejte maso a sýr.

Zkoušeli jste už vařit něco s batáty? Nám v redakci moc chutnaly pečené batáty s avokádovou salsou.

ynezorPumanzeSaNyknalC