Hlavní obsah
3,2
(46)
Foto: Anze Furlan, Shutterstock.com

Foto: Anze Furlan, Shutterstock.com

Aktualizováno

Cheeseburger není typické jídlo, které si lidé dávají při dietě. Pokud si ale uděláte fitness verzi, to už je jiná pohádka! Zkuste burgery, které budete moci jíst i při hubnutí!

30 min.
Příprava
5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 ks batátů
  • 1 lžíce oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 lžíce čerstvě mletého pepře
  • 200 g hovězího mletého masa
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 50 g sýru eidam
  • 1 hrst listového špenátu
Článek

Postup

01.

Batáty oloupejte a nahrubo nastrouhejte. Na troše oleje je pak asi 5 minut restujte. Osolte a opepřete a nechte 15 minut vychladnout.

02.

Smíchejte s vejci, rozdělte do dvou mističek vymazaných olejem a ideálně pomocí konzervy směs pořádně udusejte, aby držela tvar. Nechte ještě 20 minut v chladu zatuhnout.

03.

Mleté maso ochuťte hořčicí, solí, pepřem a vytvarujte do dvou burgerů. Prvně na pánvi v rychlosti orestujte „bulky“ z batátů, poté opečte maso.

04.

Batátové bulky naplňte čerstvým špenátem, hořčicí, popřípadě kečupem. Přidejte maso a sýr.

Zkoušeli jste už vařit něco s batáty? Nám v redakci moc chutnaly pečené batáty s avokádovou salsou.

Reklama

Načítám