Hlavní obsah

Gratinované brambory s celerem

Hodnocení:
(6)
Foto: Mona Martinů
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
1 hodina
Náročnost
nízká

Máte doma ještě pořádnou zásobu brambor a je vám líto je zanedlouho vyhazovat? Vykouzlete z nich luxusní přílohu k masům všeho druhu.

Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg brambor na přílohu
  • 1/2 celeru
  • 200 ml smetany ke šlehání 30%
  • sůl
  • pepř
  • 100 g parmezánu
  • bylinky
Článek

Postup

Krok 1: Brambory oloupejte a nakrájejte na opravdu tenké plátky. Celer také očistěte, přepulte a nakrájejte na tenké trojúhelníčky. Pak přichází čas na skládání vrstev.

Krok 2: Na dno pekáčku nejprve položte brambory, ty poklaďte celerem, osolte, opepřete a dochuťte částí sýra. Postup opakujte, dokud nevyčerpáte suroviny. Horní vrstvu celeru polijte smetanou, zasypte sýrem a dejte péct na hodinu do trouby při 180 stupních Celsia.

Krok 3: Na závěr ozdobte bylinkami a podávejte.

Pokud nemáte celer zrovna jako oblíbenou zeleninu, zkuste tyto 3 recepty, díky kterým začnete celer milovat.

ynezorPumanzeSaNyknalC
19. 3. 2012

Reklama

Sdílejte článek

Seznam.cz zavádí tlačítko Líbí se

Dejte redakci i ostatním čtenářům vědět, jaký obsah stojí za přečtení.

Články s nejvyšším počtem Líbí se se budou častěji zobrazovat na hlavní stránce Seznamu a přečte si je více lidí. Nikomu tak neuniknou zajímavé zprávy.