Hlavní obsah
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Máte doma ještě pořádnou zásobu brambor a je vám líto je zanedlouho vyhazovat? Vykouzlete z nich luxusní přílohu k masům všeho druhu.

20 min.
Příprava
1 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg brambor
  • 1/2 bulvy celeru
    9
  • 200 ml smetany ke šlehání
    7
  • 1 trochu soli
  • 1 špetka pepře
  • 100 g parmazánu
    7
  • 1 hrst čerstvých bylinek
Údaje o alergenech jsou doplněny z dostupných zdrojů a mají pouze informativní charakter. Jídlo připravené dle tohoto receptu může navíc obsahovat i jiné alergeny nebo jejich stopová množství, a to s ohledem na složení konkrétních výrobků, které použijete. Redakce tak neodpovídá za správnost, přesnost nebo úplnost informací o alergenech. Důležité doporučení: Vždy pečlivě čtěte etikety a informace na obalech výrobků, zejména pokud trpíte alergií nebo intolerancí.
Článek

Postup

01.

Brambory oloupejte a nakrájejte na opravdu tenké plátky. Celer také očistěte, přepulte a nakrájejte na tenké trojúhelníčky. Pak přichází čas na skládání vrstev.

02.

Na dno pekáčku nejprve položte brambory, ty poklaďte celerem, osolte, opepřete a dochuťte částí sýra. Postup opakujte, dokud nevyčerpáte suroviny. Horní vrstvu celeru polijte smetanou, zasypte sýrem a dejte péct na hodinu do trouby při 180 stupních Celsia.

03.

Na závěr ozdobte bylinkami a podávejte.

Pokud nemáte celer zrovna jako oblíbenou zeleninu, zkuste tyto 3 recepty, díky kterým začnete celer milovat.

Související témata:

Načítám