Hlavní obsah

Hádka s partnerem? Tyhle 4 věci na něj nikdy nevytahujte

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Foto: New Africa, Shutterstock.com

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádný pár se tomu nevyhne, čas od času se prostě pohádá každý. Důležité je ale udržet tyhle výměny názorů na uzdě a nesklouznout k zákeřnostem. A jsou věci, které byste na partnera neměly vytahovat, ani když s vámi cloumá vztek.

Článek

Občasné neshody má každý. Vyjádřit nesouhlas, diskutovat, třeba se i divoce pohádat, je v pořádku (3 nejčastější důvody, proč se ve vztazích hádáme!). Ale pozor, jsou témata, která nepatří ani do té nejostřejší hádky. A pánové jsou citliví především na tyhle čtyři věci, proto je na ně během výměny názorů nikdy nevytahujte!

1. Jeho matka

Ať už má se svou matkou jakékoli vztahy, je to jeho matka. A větami typu „No jo, maminčin mazánek...“, „Aby ses z maminky nezbláznil!“ nebo „Nejsem jako tvoje matka!“, tnete vždy do živého. Raníte ho, ublížíte mu a veškerá jeho případná ochota na usmíření či kompromis bude rázem pryč. Útočit na ty, co má rád je podlé, a pokud ho milujete, neměla byste tohle dělat.

2. Staré křivdy a nevyřešené spory

„To je jako loni, když jsi mi slíbil...“, „Minulý měsíc jsem tě prosila, abys přišel včas, a taky ses na mě vykašlal...“, „Jak ti mám věřit? S tím nabouraným autem před rokem jsi mi taky lhal“.

Je to samozřejmě lákavé, jste v ráži a máte chuť mu vyčíst a připomenout vše, co vám kdy provedl. Ale je to chyba, protože ať se vám to líbí nebo ne, jeho dnešní pozdní příchod s tím, že loni zapomněl na vaše narozeniny, nesouvisí.

Když se hádáte, dělejte to teď a tady. Co jste si nezvládli vyříkat minulý týden, měsíc či rok, už dneska nestihnete, naopak vše komplikujete a snižujete šance na vyřešení současného problému. Minulost byla, řešte přítomnost a bavte se konkrétně, je to jedno z pravidel slušného hádání.

Foto: Africa Studio, Shutterstock.com

Hádat se je v pořádku, ale nedělejte podpásovkyFoto: Africa Studio, Shutterstock.com

3. Své bývalé

Že já si nevzala Pištu Hufnágla! Klasická hláška z legendárního seriálu Rodina Smolíkova je takový vtípek, ale když něco podobného řeknete během partnerské hádky, věřte, že váš protějšek se smát nebude.

Vyzdvihovat přednosti svých ex, srovnávat je s vaším současným partnerem, upozorňovat na to, co by oni (na rozdíl od něj) nikdy neudělali či udělali, je drsný kopanec do slabin. Tohle pánové opravdu těžce snáší. Dost často totiž žárlí spíš na vaše bývalé, než na kohokoli jiného. A vy jím tímhle dáváte najevo, že jsou vlastně takový váš životní omyl. A to by nebylo příjemné nikomu (Informační embargo: Co svému milému o svém ex neříkat?).

4. Peníze

Máme rovnoprávnost, přesto v sobě má většina mužů stále zakódováno, že oni jsou ti, kdo by se měli o ženu a rodinu finančně postarat. Takže jakékoli narážky na jejich neschopnost vydělat dost peněz, sehnat si pořádnou práci, na to, že by si rodina zasloužila taky někdy pořádnou dovolenou, nové auto a podobně, jsou pro pány hodně bolestivé.

O penězích je samozřejmě potřeba mluvit, ale ne je používat jako zbraň během hádky. Diskutujte spolu o tom, jak peníze vydělat, kolik jich šetřit, za co utrácet a podobně, ale ne, když je mezi vámi kvůli něčemu dusno.

Lidé se škorpí kvůli lecčemu, často jde vlastně o malichernosti. Hádáte se s partnerem kvůli dětem? Přestaňte s tím

Reklama

Související témata:

Načítám