Hlavní obsah

Hlavní chod i příloha: Není nad kapustičky s křupavou slaninou

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Reklama

Vyměňte stereotypní přílohy za ty méně obvyklé! Připravte si v chladném podzimním období křehkou růžičkovou kapustu se slaninou, brusinkami a sezamem. Zláká vás svou senzační chutí i vzhledem.

Článek

Růžičková kapusta je z nepochopitelného důvodu velmi často opomínanou zeleninou. A přitom je tak chutná! Zapomeňte na časy závodních jídelen a užijte si její specifickou chuť v kombinaci se slaninou, brusinkami a sezamem. Dopřejte si skvělou podzimní přílohu, jejíž chutě si vás skutečně získají!

Kapustičky se slaninou a brusinkami

Na 2 porce potřebujete: 250 g růžičkové kapusty, 150 g anglické slaniny, hrst sušených brusinek, 20 g bílého sezamu, 20 g černého sezamu, 3 stroužky česneku, pár lístků šalvěje, olivový olej, sůl, pepř

Postup: Kapustičky pořádně očistěte. Seřízněte malý košťál a zbavte je případných nepěkných nebo nažloutlých listů. Nyní kapustičky důkladně umyjte, vložte do hrnce na napařovací vějířek a nechte je v zaklopeném hrnci na páře asi deset minut do změknutí. Ihned poté přendejte kapustičky do misky s ledem nebo je polijte ledovou vodou – zachovají si tak stále jasně zelenou barvu.

Mezitím opečte nakrájenou slaninu na kapce olivového oleje. K opečené slanině přidejte najemno pokrájený česnek, nasekanou šalvěj a nechte zavonět. Kapustičky přepulte a přidejte do pánve. Osolte, opepřete a opečte dozlatova. Nakonec vsypejte nahrubo nasekané brusinky a sezam. Můžete ozdobit čerstvými lístky šalvěje.

Tip: Kapustičky se slaninou vydají klidně za samotný chod, můžete je však podávat i jako přílohu k různým druhům mas, k zelenině a podobně.

Patříte k milovníkům zeleniny? Vyzkoušejte zeleninové přílohy z mrkve, květáku i růžičkové kapusty!

Reklama

Načítám