Hlavní obsah

Poslední úplněk 2023 pod šťastnou planetou: Co vám přinese?

Foto: AstroStar, Shutterstock.com

Foto: AstroStar, Shutterstock.com

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před námi je poslední úplněk roku 2023 a bude kouzelný. Zaprvé nastane ve znamení Raka a ten posiluje lidskou fantazii a zadruhé jeho plný svit zaznamenáme o svátcích, kdy jsou obvykle všichni víc nakloněni podlehnout půvabu světa pohádek a dětské fantazie.

Článek

Úplněk je odpradávna spojován s kouzly a zázraky a ve vánoční době to platí dvojnásob. Prosincový úplněk, dvanáctý úplněk v letošním roce, nastane 27. prosince 2023 brzy po půlnoci v 1:32 hod na 4°57‘ znamení Raka. S Měsícem v úplňku je obvykle spojená zvláštní energie, která často ovlivňuje lidské nálady a chování, a je možné ji pociťovat tři dny před úplňkem i tři dny po něm.

Úplněk ve znamení Raka

Znamení Raka astrologie považuje za zdatného vypravěče pohádek. Jeho zástupci mají silnou fantazii a jsou to rození romantici. Jejich bohatý duševní život se promítá jak do snů, tak do mnoha uměleckých děl. Jsou schopní hluboké empatie, duševní citlivosti, lásky a úcty k rodině a tradicím. A proto pro ně není krásnější čas, než jsou Vánoce. Snad i ostatním předají kousek svých snů, aby i oni mohli žít své vánoční příběhy nejen o svátcích.

  • Podle starých indiánských tradic se prvnímu úplňku po zimním slunovratu říká VLČÍ, protože právě v této době bývala velká zima, často i hodně sněhu, Měsíc jasně zářil a vlčí smečky hladově vyly. Vlk je symbolem pospolitosti. Ve vlčí smečce panuje přísná hierarchie, silnější chrání slabší a nikdy je nenechají napospas lovcům nebo hladu.

Pozitivní sílu úplňku posílí planeta štěstí

Energie prosincového úplňku může mít opravdu silný účinek, a protože do hry vstupuje i planeta štěstí Jupiter, bude to vliv příznivý. Nejvíc bude působit na vodní znamení, tedy Raky, Štíry a Ryby, ale také na Býky, Kozorohy a Panny. Díky své síle však pozitivně zasáhne všechna znamení zvěrokruhu. Všichni se mohou těšit na rodinné a příjemně strávené vánoční svátky.

Planeta Jupiter o úplňku zaujme přesný trigon ke Slunci v Kozorohu a sextil k Luně v Raku. Pro všechna znamení horoskopu to bude znamenat přirozené posilování rodinných vazeb a zároveň i osobní individuality. Dostaví se vzácná harmonie mezi lidskou vůlí, aktivitou, osobním egem a pochopením i soucitem s druhými.

  • Cesta a cíl jedince by neměly narazit na požadavky druhých. Nepůjde o vítězství jedné strany nad druhou, ale o vzájemné pochopení a porozumění. Krásné poselství Vánoc.
Foto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Dejte síle vlčího úplňku šanci! Znamení Raka a planeta Jupiter nabízejí každému znamení horoskopu něco dobrého, stačí jen chtítFoto: Roman Samborskyi, Shutterstock.com

Rak vládne rodině a vlasti

Pro Raky je velmi důležitá rodina. Všechna znamení si tedy kolem tohoto úplňku uvědomí, jak důležití jsou pro ně rodiče, děti, prarodiče… Co pro ně znamená domov, zázemí, kam se ráda vrací. Měla by s blízkými trávit víc času a říkat jim, jak je mají ráda. Během prosincového úplňku to vzhledem ke svátečnímu času nebude zas tak těžké.

Koho ovlivní kouzelný úplněk nejvíc

Protože úplněk nastane ve znamení Raka, lze očekávat, že nejvnímavější budou jeho zrozenci a zkrátka nepřijdou ani ostatní vodní znamení. Víc ovlivněni mohou být také ti, kdo mají v osobním horoskopu zdůrazněný 4° a 5° znamení Raka a Kozoroha anebo se narodili za úplňku.

  • Raci mohou očekávat největší okouzlení vánoční a rodinnou atmosférou. Měli by prožít klidné dny. Neměli by zapomenout si během úplňku i něco přát. Může se jim to splnit, obzvlášť když přání vysloví někde blízko vody.
  • Štíři mohou být doslova pohlceni romantickou, nebo dokonce osudovou láskou!
  • Ryby někdo ujistí o své věrné lásce nebeské. V těchto dnech také v sobě mohou konečně najít pocit jistoty a bezpečí.
  • Kozorozi získají zdravé sebevědomí, projednou zapomenou na své škarohlídství a prozáří rodinnou atmosféru svým originálním vtipem a šarmem.
  • Býci si vychutnají volné dny zcela po svém, v podobném duchu budou vstupovat i do nového roku.
  • Panny čekají šťastné a veselé vánoční svátky a užijí si i krásné dny posváteční.

A jak na tom budou ostatní? Dobře!

Příznivá energie úplňku poskytne každému znamení alespoň nějakou útěchu, povzbuzení, novou příležitost. Nikdo by neměl být úplně sám, pocit sounáležitosti alespoň kouskem zasáhne každého.

  • Berani, LviStřelci prožijí tyto dny v příjemné komunikaci a ve společnosti svých blízkých a přátel. Volné dny je nabijí novou energií.
  • Blížencům, VahámVodnářům úplněk může přinést seznámení s někým novým a pro jejich budoucnost důležitým. Tentokrát by všichni mohli prožít opravdu požehnané Vánoce.

Horoskop na každý den pro vaše znamení najdete na Proženy.cz.

Načítám